Stulet hjärta

Den här söta lilla prinsessan har stulit mitt hjärta.


Det är morbror och mosters lilla goding. Vi var och hälsa på henne i eftermiddags. Jag hann knappt komma innanför dörren innan hennes mamma frågade on jag ville hålla =) Det behövde hon inte fråga om mer än en gång. Vi blev även tillfrågade om vi vill bli hennes gudföräldrar. Självklart så vill vi bli det. Det är en ära att få bli gudförälder. Snacka om att jag/vi kommer att skämma bort lillan.

Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Det har varit en slappedag, en välbehövlig sådan.

Nej, nu ska jag fortsätta att glo på TV.

Kram

Snö, snö och åter snö

Jag har absolut inget emot snö, men nu tycker jag att det kommit tillräckligt. Det snöade hela dagen i onsdags. Igår eftermiddag (fredag) började det att snöa igen, så har det gjort hela natten fram till i eftermiddag. Och inte blir det bättre av att det skulle blåsa som fan också. Strax efter kl 8 i morse (lördag), så var vi ute och skottade fram garageuppfarten. Jag skulle nämligen vara hos frissan kl 9 och vi har ca 1 mil att köra dit. Jag hade förvarnat frissan att jag ev inte kom, det berodde helt på hur vägarna såg ut. Nu har jag en helt fantastisk älskling som ställde upp på att köra för mig. För jag tror inte att jag själva gett mig ut i snökaoset. Vi styrde alltså bilen mot frissan genom massor av snödrivor. Fram kom vi ca 20 min efter utsatt tid. Men bättre sent än aldrig. Så jag har fått min efterlängtade klippning: Jag började att se ganska så långhårig, med tanke på att jag för tillfället har en rätt så kort frilla.

Väl hemma igen tog vi en fika, sen blev det lite vila. När vi vaknade till livs igen blev det lunch. Efter det tog vi en lång promenad med Roy. Vi hade inte fått någon tiding i morse, så vi gick ner till byn för att införskaffa en. Väl hemma igen så skulle Roy få springa lite lös på tomten. Men så blev det inte. Den rackaren rymmde. Vi såg inte att det kom en hund ute på gatan, då vi var på baksidan av huset, men det gjorde Roy. För han hade tänkt sig ta en runda runt huset, men så blev det tyvärr inte. Utan han fortsatte rakt ut på gatan och efter hunden, grrrrrrrrrrrr. Nu hände det inget, men tänk om han attakerat den stackars lille söte Sigge (det var han och hans husse som kom på gatan). Tur är att vi känner Sigge och hans husse. Allt slutade som väl bra, men Roy fick vara så snäll att gå in, medans v älsklingen och jag tog itu med den kvarvarande skottningen.

Ikväll har vi haft middagsbesök. Vi bjöd in Sigges husse på en bit mat. Det blev en väldigt trevlig kväll. Det var SÅ länge sen vi umgicks. Nu bor vi nästan grannar, så jag hoppas att det kan bli lite oftare med visiterna.
Toll middagen bjöd vi på kokt kassler, potatis, svampsås och sallad, smaskens. Till kaffet blev det en sockerkakebit. Jag smakade inget av den, var helt enkelt inte sugen.

Nu sitter jag i sängen och är nästan fullt påklädd. Fryser som en galning. Vi har nog närmre 15 grader kallt utan för förnserna. Jag tror att jag kommer att sova med pyjamas inatt. Känner absolut inte för att frysa ihjäl ;)

Ni får ha en fortsatt trevlig helg.

Kram

Heeeeelg

Så var helgen här. Jag tog mig en härlig sovmorgon. Gick upp runt halv tio, men ack vad skönt det var under täcket. Älsklingen min var uppe någon timme tidigare, då han har jobbat över idag. Vilket härligt väder det varit. Solen har skinit från en nästan molnfri himmel. Men ja har inte varit ute något extra för det. Det enda jag varit ute har varit med Roy. Vi tog en lite längre promenad än vad vi brukar. Annars så har jag slappat och stickat. Håller nu på med en ny kreation till lilla Freya. Här kommer en bild på filte som jag gjort åt henne.


Filten är 1x1 meter. Det tog några månader att få den klar.


Lilla prinsessan kommer även att få dessa söta kläderna.

Nej, nu har jag total idetorka på vad jag ska skriva. Så jag avslutar det hela nu.

Kram

Väntan är över

I morse kl 06.19 fick min svägerska och svåger en dotter. Hon föddes tre dagar efter planerad datum. Den lilla vägde 4350 gr och var 52 cm lång. Hon vägde nästan 1 kg mer än vad dom trodde efter sista ultaljudet.
Nu har min älskling äntligen blivit morbror.

GRATTIS TILL ER PRINSESSA

Kram


Trevlig helg

Jag vill önska er alla en trevlig helg. Min kommer att vara lugn och avslappnande. Idag har jag städat ut julen. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara granen som ska ut, men det får älsklingen göra. Efter det blir det dammsugning, då nästan hela finrummet är fullt av barr. Älsklingen har varit i garaget och fixat med bilen. Den blev ju inge godkänd på besiktiningen.

Annars så har det inte gjorts så mycket. Vi har haft besök av älsklingens höggravida lillasyster. Bebisen är beräknad till imorgon. Det är spännande och det är till denna bebis som jag stickar en filt. Den börjar att bli klar. Har några centimeter till att sticka. Sen är den klar och bebisen får komma då.

Nej, nu ska jag sticka och glo lite på TV.

Kram

Full fart

Det känns som gasen varit ner i plattan för mig idag. Det har gått i full fart. Nästan ingen vila, bara stress och åter stress. Men jag har klarat av det utan några större problem. Visst är det kul att ha mycket att göra, men någonstans så får det finnas en gränas. Idag känns det som att den gränsen var nära. Även om jag älskar mitt jobb, så var det otroligt skönt när arbetsdagen var slut. Jag vet att alla dagar inte kommer att se ut så här.

Dagen började jättebra. Jag åkte med min väninna till Skurup (hon jobbar där också). Men istället för att hon skulle behöva åka inom byn för att lämna mig, så blev jag avsläppt strax utanför. Så det blev 1,5 km promenad för mig. Det var hur skönt som helst. Promenaden tog ca 20 min, men skulle kunna averkas snabbare om det inte varit så halt. Jag kommer att ta samma promenad imorgon också.

Nu sitter jag framför TV:n och avnjuter en banan/choklad smoothie. Jag kan inte beskriva hur gott det är. Det är nog så att det är godare än chips =) Inte illa till att vara lilla jag som säger det. Då jag är/var en chipsoman innan.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av smotthien.

Kram

Tuff dag

Idag har jag kört bil för första gången sen i fredags. Jag kan säga att det känndes tufft att komma förbi "olycksplatsen", men jag klarade det. Att jag körde själva idag beror på att jag skulle till Simrishamn för att ha ett pass vattengympa. Snacka inte om att jag var trött när jag körde imorse. Det gjorde ju också till sitt att jag kände att det var tufft att köra. Tyvärr så blev jag inget piggare under dagen, men men inget att göra åt det.

Dagen på jobbet har också varit tuff. Det har varit strul med datan till minnesleken. Det har gjort att det inte blivit någon minneslek idag. Jag får hoppas att skolans "datasnille" har kunnat fixa till felet tills imorgon, så barnen kan få gjort sin minneslek. Ju mer strul, desto längre tid tar det innan barnen får gjort sina 25 dagar.

Vad skönt det var att krypa ner i badet i eftermiddags. Det märktes att det var tre veckor sen jag hade vattengympa senast. Det var lite stelt i lederna, men det försvann ganska så snabbt. Nu får jag vänta en vecka till jag ska gympa nästa gång.

Innan jag körde från skolan så fick jag tag på gymet. Så nu har jag bokat in ett träningpass på tidageftermiddag. Jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli så skönt att få komma igång. Behöver verkligen få fason på min dallrande kropp.

Nu är det snart två veckor sen jag åt godis senast och jag har inte haft något sug efter det heller. Skulle suget komma så gör jag en smoothi istället. Ja, det har jag haft med mig till halv tiorasten, istället för att äta knäckebröd. Idag hade jag med mig banan/möek choklad smoothi, SMASKENS. Imorgon blir det en med hallonsmak.

Nu sitter vi och äter lite nötter. Visst är det gott, men jag ska inte äta det för ofta, för då blir det uttjatat. Jag får varva det med morötter och dippa.

Igårkväll provade jag ett par byxor i stl 46 och dom PASSAR!!!! Nu ska jag sätta mig och lägga upp dom, för dom är en aning långa. Snacka om att att mitt midjemått har blivit minde, då jag hade stl 52 för 6 månader sen.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram


Veckans citat

"Endast en sak behöver ändra på sig
för att vi ska uppleva lycka i våra liv - var
vi fokuserar vår uppmärksamhet"

Greg Andersson

Slapp, slappare, slappast

Idag har jag inte gjort så många knop. Det har verkligen varit en slappdag=)) Det mest ansträngande jag gjort var att diska ;) Det mesta av dagen har spenderats i soffan framför TV:n. Jag har tittat på skidor och åter skidor. För mig så är det inte läge att gå ut. Det blåser som f*n, så jag tror att min astma inte skulle gilla att vara ute någon längre stund.

Nu har jag suttit och tittar på tågtider tills imorgon. Det är helt och hållet mitt eget fel att jag får ta tåget ett tag framöver. Så är det när man är "lite" för närgången till ett mitträcke på motorvägen *S* På onsdag får vi besked på hur länge vi kommer att vara uten bilen. Ja, det beror helt på om försäkringsbolaget anser att det är lönt att laga den. Så snälla håll tummarna att bilen blir lagad.

Nej, nu ska jag snart gå ner i källaren för att spola upp ett härligt skumbad. Tyvärr så finns badkaret i källaren. Skulle gärna haft det på nedervåningen, men tyvärr så får där inte plats med något badkar i badrumet där.

Ni får ha en fortsatt trevlig sändagskväll.

Kram

Bortskämd

Idag har vi och mina svärföräldrar varit hon mamma. Hon bjöd oss på lunch, fläskfilé, potatis/ris, sås och massor av grönsaker. Till efterrätt blev det en liten hemgjord bakelse (rulltårta och vispgrädde). Det var hur gott som helst. Jag tog inget av potatisen eller riset, så det var bra att det fanns mycket grönsaker. Självklart så åt jag bakelsen. Man måste få unna sig något gott någon gång. Förutom god mat och trevligt sällskap så skämmde mamma bort mig. Jag fick en jättefin hemstickad kofta, badskum och 1 liter matolja. Mamma är så snäll som ger mig saker som jag inte bett om. Detta gör hon trots att hon inte har världens bästa enonomi. Hon är förtidspensionär och har ett år kvar till den "riktiga" pensionen. Mamma sätter mig i första rummet. Jag vet att hon skulle kunna låna mig sina sista pengar, om jag skulle behövt låna av henne. Detta kallar jag äkta kärlet från förälder till sitt barn.
Visst så ställer mina svärföräldrar också upp om det skulle behövas. Men jag/vi försöker in i det sista klara oss själva. För oss är det viktigaste att djuren får mat, vi kommer i andrahand.

Föruom att vi varit på vift så har vi inte gjort så mycket annat. Jo, Roy har varit ute på sina promenader. Men man har dragit sig för att vara ute. Här på Österlen så har det blåst regält hela dagen. Det har alltså varit mycket skönare att sitta i soffan och softa. Jag har somvanligt tagit tag i min stickning, samtidigt som TV:n varit igång. Nu sitter både älsklingen och jag och "leker" med våra datorer. Ja, man måste ju få roa sig med något ibland.

Eftersom jag blev ganska så mätt hos mamma, så har jag inte orkat äta någon kvällsmat. Det blev istället en banan/choklad smoothi. Den blev hur smaskig som helst. Det är något som jag kommer att göra fler gånger. Ett bra allternativ när man inte orkar laga mat. Jag kommer nog att ta med smoothi till skolan, istället för att äta knäckebröd på förmiddagsrasten.

Nej, nu ska jag fortsätta med stickningen.

Ja, just det. GRATTIS Carolina till din högskoleutbildning. Vi önskar dig samtidigt lycka till med flytten till Kalmar. Jag/vi vet att du kommer att klara av studierna galant, samt att du kommer att trivis med det nya boendet. Ni får ta det lungt och försiktigt när ni kör upp till Kalmar imorgon.
Du vet att det bara är till att höra av dig om det är något. Vi finns här för dig.

Kram


Kill me slowly

Ja det beror på att jag kört och krockat älsklingens bil idag =( jag körde in i mitt räcket på vägen till praktiken i morse. Snacka om att jag blev skitförbannad på mig själva. Jag kom ut på det frusna snöslasket, det gjorde att jag halkade in i räcket. Så nu är jag 3000 kr samt en resa till Schweiz fattigare, grrrrrrrrr.......... Ja, ja, tur i oturen var att det "bara" var bilen som blev skadad. Jag klarade mig hur bra som helst.

Nu till något roligare.

Det har gått jättebra för mig med maten under veckan. Jag har inte slarvat något utan hållt mig till LCHF/GI mat. Visst har det varit tufft när jag varit med ungara och ätit, men det var bara till att avstå det som jag inte "fick" äta. Idag var det tid att ställa sig på vågen, för att se om det hänt något. Jepp, jag har under den senaste veckan gått ner 1 kg. Nu väger jag 98 kg. Jag är så stolt att jag kommit under 100 sträcket. Jag vill aldrig komma över det igen.

Igår skulle jag ringa och boka tid till träningen, men han som håller i den har semester. Han kommer tillbaks på måndag. Så jag får ringa igen då.

Nej, nu ska jag ner i köket. Känner för att göra en smooti innan Let´s Dance.

Kram

Bestämt

Imorgon är det jag som ska ringa och boka tid med en PT. Nu har jag bestämt mig för att börja träna. Jag kommer även att träna med en väninna. Vilket jag tror gör det mycket lättare och roligare att gå till träningen. Det ska verkligen bli kul att komma igång. Nu ser jag fram emot en bättre hälsa.

Idag har jag bara slappat och tittat på TV. Men samtidigt var jag kreativ. Jag satt och stickade. Måste ju bli klar med filten någon gång. Nu börjar jag se slutet på filten. Nu är det bara bebisen som saknas. Den är beräknad till nästa söndag. Spännande värre =)) Förutom att sticka så har jag kommit ifatt med all smutstvätt. Nu är alla högarna i tvättstugan borta, jaaaaaaaaaaa..............

Medans jag satt och slappade var älsklingen och Roy hos älsklingens föräldrar. Roy behövde en lång och avslappnade promenad. Innan dom åkte dit, så fick Roy ett bakslag. Hans mage strejkade och tyvärr så hände det en "olycka" på våran matta i hallen på ovanvåningen. Stackars Roy. Vi hade inte hjärtat att skälla på honom. För vi vet själva hur det är nar man plötsligt får diaréer. Nu verkan han att vara bättre. Hoppas att det håller i sig, mest för Roys skull, men lite för våran skull. Det är ju inget kul att stå och skura mattan.

Nu känner jag att sängen börjar kalla på mig.

Kram och natti natt

Funderingar

Inatt när jag inte kunde sova, så låg jag och funderade lite. Det var funderingar på hur jag ska gå till väga för att gå ner i vikt. Förutom maten, (som jag kommer att äta ett mellanting mellan LCHF och GI), så vill jag träna något. Under funderingarna kom jag fram till att det kommer att bli någon form av styrketräning. Så nu har jag suttit och tittat på olika alternativ här i Tomelillatrakten. Det lutar nog åt att jag kommer att lösa ett träningskork hos Nautilus. Mest för att dom är billigast. Visst finns det fler ställen att välja på, men dom passar tyvärr inte min börs. Nu ska jag bara ta mig i kragen för att ringa och boka en första träningstid.

Jag har diskuterat med min sjukgymnas ang träning. Han anser att styrketräning är det bästa för min och min ledgångsreumatis. Jag vill ju absolut inte göra något som förvärra min värk.  Nu ska jag bara diskutera med min älskling, för att höra om han tycker att det är OK att jag löser ett medlemskort. Blir det så, så vet jag att en av mina väninnor tränar på samma ställe. Det skulle vara så kul och samtidigt peppande om vi kunde träna tillsammans.

Ja, det är såhär som mina funderinga vandrade fram och tillbaks inatt ;)

Kram

Veckans citat

"Ingen människa är fri som inte är herre över sitt eget sinne."

Epictetus

Vad ska jag skriva här då??!!

Jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha för "rubrik" här idag. Men skit samma. Det viktigaste är att där står något.

Idag var det första dagen på jobbet. Det var lite segt att stiga upp, men annars så har det bara gott bra. Det var så lite ungar på fritids idag att jag fick gå hem tre timmar tidigare än planerat =) Visst är det lite lyxigt, men inget som jag själva valde. Det var den fasta personalens beslut. Men det var jättekul att få träffa ungarna igen. När jag körde hem så vräkte snön ner. Inget kul väder att köra i, men det är bara till att bita i det "sura" för att trotsa sin rädsla.

Väl hemma igen blev det en snabb runda med Roy. Jag kände aboslut inte för att frysa ihjäl. Men hen fick trots allt en 20 minuters runda, så det var han nöjd med.

Just nu så sitter jag här och är hungrig. Detta trots att jag ätit bra under dagen, inget slarvande här inte. Jag tror nog att jag får gå och ta mig en morot, så att magen slutar kurra. Ja, jag tror att det får bli så. Först ska jag dra täcket av mig. Sitter framför TV:n och fryser. Tror att det är kylan ute som gör det, för jag känner mig inte sjuk.

Nej, nu ska jag ner mot köket och ta en morot.

Kram

Första och sista

Go kväll allesammans!!

Här kommer dagens första och sista inlägg från mig. Visst har jag haft tillfälle till att skriva tidigare, men jag har prioriterat annat. Med det menar jag att jag har suttit och varit flitig. Jag har stickat på babyfiletn som ska vara klar inom kort. Då barnet som den är till är beräknat att komma om två veckor. Jag har också sytt en kofta åt mig =)) Så här har flitenslampa lyst mer eller mindre hela dagen. Koftan har jag blivit färdig med. Det kommer säkert en bild på den vid ett senare tillfälle.

Medans jag har varit flitig så har älsklingen varit iväg för att se till våra bilar, som är installade för vintern. Har skulle visst starta upp dem, för att se så att allt såg bra ut. Och det gjorde det. Vad har han mera gjort?? Ja, det har nog inte varit så mycket mer. Förutom att han varit ute med Roy. Men det är gott nock. Han behöver inte vara igång alltid.

Idag har varit våran sista semester dag. Imorgon börjar allvaret igen. Visst så kommer det att kännas motigt när klockan ringer imorgon bitti. Men det är bara till att ta tjuren vi hornen för att trotsa tröttheten. Skönt att det inte är en full arbetsvecka. Det blir en härlig mjukstart, med en ledig dag mitt i arbetsveckan.

Någon motion har det inte blivit för mig idag. Får ta igen det imorgon istället. Då lär väl ungarna att se till att man kommer att röra en hel del på sig. Men det är det värt.

Nej, nu ska jag ta tag i stickorna igen.

Kram

God Natt

Nu ska jag gå och lägga mig. Men innan jag gör det så vill jag önska er alla en God Natt!!

Kram

Mår bättre

Idag mår jag bättre än igår. Hoppas att det nu håller i sig, så att det inte blir något bakslag. Innan frukosten imors var jag ute och gick en ganska så rask promenad tillsammand med mina två älsklingar. Tror att rundan tog ca 20 min. Men ack vad kallt det var i vinden. Det riktigt bet om öron och kinden. Men så skönt det känndes när man kom in. Annars så har jag inte hunnit med så mycket mera idag. Tror att det kommer att bli en slapp dag idag också för mig.

Men innan jag avslutar för nu, så kommer här en liten uppdatering på mina mått.

Byst: 124 cm
Midja: 120 cm
Höft: 129,5 cm
Lår: 68 cm
Vikt: 99 kg
BMI: 36,4

Om jag nu ser ett år tillbaks, så går det sakta men säkert åt rätt riktning. Det får helt enkelt ta den tid det tar. Bättre det än att tokstressa och att det sen bara blir pannkaka av det hela.

Nej, nu ska jag gå och fixa till oss lite lunch.

Kram

God fortsättning

Eller inte. Så är det för mig. Ligger just nu i sängen och degar. Mår väl inte så där bra. Jag fryser, hostar, snorar och har ont i huvudet samt öronen. Aboslut inget bra början på det nya året. Jag får hoppas att det är något som snabbt går över, för jag börjar på praktiken igen på måndag. Då är mina 12 lediga dagar slut.

Nyårsafton var jättetrevlig. Vi var hemma hos oss i år. Vi hade bjudit hit lite vänner samt älsklingens föräldrar, så totalt var vi 7 st, lagom. Först så bjöd vi på en välkomstdrink samt lite tilltugg till den. Till förrätt bjöds det på en räkcoctail. Huvudrätten bestod av baconinlindag kalkonfilé, potatisgratäng, kallörtsås samt grönsaken. Till efterrätt bjöd vi på "glassbomb". Somvanligt så avslutades det med gottebor och skumpa till tolvslaget. Jag är nöjd med hela kvällen, den kunde inte varit bättre. Sällskapet var toppen likaså maten och drycken. Det är väl så en lyckad festkväll ska vara?

Idag har jag inte gjort så många knop, av förståliga skäl. Hoppas att jag kan birda med lite mer här hemma imorgon. Men det får morgondagen utvisa.

Nej, nu ska jag lägga mig för att sova.

Ja, just det. Idag börjar mitt "nya liv" eller rättar sagt mitt "nygamla liv" (det jag hade efter nyår och 6 mådader framåt förra året). Nu är det slut på allt godisätandet. Ska jag äta något godis så får det bli en en dag i veckan och hels på helgen. Jag ska även ut och röra på mig mera. Nu duger det inte att lata sig mera. Jag vill ju så gärna bli av med alla mina överflödskilon.

När jag vagde mig tidigare idag så fick jag en chock. Ja, det var en positiv chock. Trots mitt slavriga ätande så har jag gått ner i vikt under de senaste månaderna. När jag startade min viktminskning för ett år sen vägde jag
112 kg. Idagsläget väger jag 99 kg, det är minus 13 kg, WIEEEEEE Jag fattar inte det. Vet inte när jag vägde tvåsiffrigt senast, men nu är jag taggad på att fortsätta. Träningen får vänta, vill inte förvärra förkylningen. Det får bli någon enstaka sakta promenad med Roy de närmsta dagarna. Jag känner ipfs på mina långbyxor att det hänt en del runt midjan. För ett år sen hade jag stl 52 i byxor nu har jag stl 48 =))

Nej, nu drar jag ner under täcket. Och förhoppningsvis så mår jag bra imorgon.

Kram

RSS 2.0