Jag är...

7bf68e5f3306837943fc0059741d991d.png

Kolla varifrån!

Jag är nu ute och tar en skogspromenad i det härliga vår vädret. Ska se om jag hittar lite påskris att pryda finrummet med. Kram


FÖRLÅT!!!!

Jag har varit dålig på att skriva här de senaste dagarana. Orasken är att jag varken har haft lust och att jag har haft dataproblem. Har fått ominstallera hela min dator, grrrrrrrrrrrr......... Den var segare  än en kola. Nu är den mycket snabbare igen. Hade inga virus, men det var något som låg och tog en massa kraft.

Helgen har varit bra, förutom dataproblem. (Har även haft problem med våran stationära dator. Den är på lagning nu. Så vi har fått låna en annan under tiden.) Var som jag skrev i mitt förra inlägg uta och motionerade i lärdagsförmiddag. Sen tvättades och städades det här hemma. Igår fixade jag med datorn. Så det blev inte så mycket annat gjort.

Idag har jag varit i Simrishamn hela förmiddagen. Har varit och badat mina hände i varmt härlitg parafin. Efter det blev det en tur på löparbandet totalt 7 min (joggade 3 min). Det har även blivit ett uppföljningssamtal hos sjukgymnasten. Fick övningar av honom som jag ska göra för att stärka upp mitt högra knä, samt ryggövningar. Har fått en disk i kläm mellan mina kotor. Inget kul det och det gör ONT. Så nu vet jag vad jag ska göra dagligen. Vill ju bli kvitt krämprona =)) Simrishamns besöket avslutades med en härlig vattengympa. Eftermiddagen har varit lugn. Då jag var helt slut efter förmiddagen.

Nej, nu ska jag gå och sätta mig och läsa lite innan det blir sängen.


Kram


Härliga lördag

Vaknade strax innan 8 i morse, men jag stannade kvar i den härliga snängen. Hade absolut ingen lust med att stiga upp. Ont i huvudet och ont i ryggen. Ingen bra start på dagen. Låg och drog mig i ca en timme. Åt lite frukost och svalde ner huvudvärkstablett till det. Hade absolut inga planer på att göra något ansträngande. Men när tabletterna börjat verka vaknade motivationen till livs. Jag snörade på mig gympadojjorna och pluggade in musiken i öronen och begav mig ut. Det var jätte skönt att komma ut och röra på sig. Tog en power work + att jag joggade under 2 minuter. Jätteskönt, men jag lärde mig en sak. Kunde ha joggat mer, men mina lufrör satte stopp för det, då jag inte tagit min astmamedicin innan jag gav mig iväg. Nu har jag lärt mig att inte slarva med det innan jag ger mig ut och joggar.

Nu sitter sportnörden jag och tittar på skidskytte, lite senare är det handboll som gäller.

Avslutar med en blid som inte är lämplig för höjdrädda ;))



Kram


Underbara bilder

Jag avslutar kvällen med att bjuda på lite härliga bilder.

Håll tillgodo.



Var noga med dina tänder



Se till att vila mycket



Använd säkerhetsbälte när du åker bil

Natti natt

Helt otroligt!!

Idag har jag gort en sak som jag aldrog trodde om mig själva. Nu blev ni nyfikna va?? Ska jag berätta.....nja.......jo, ni får veta om en liten stund.

I förmiddags var jag iväg till sjukgymnastiken för att träna vattengympa och crosstraining. Men idag blev det ingen crosstraining. Trainern var upptagen när jag kom. Så jag fick äntra löparbandet istället. Nu kommer det =)) JAG JOGGADE UNDER 3 MIN. Säger bara helt otroligt. Är mäkta stolt över mig själva. Det var hur underbart som helst att jogga. Ja, ni såg rätt. Jag tycker att det var underbart. Nästa träning, som är på måndag, kommer jag att skippa crosstrainern. Jag tar löparbandet istället. Jag tycker att det var mycket lindrigare att jogga än att stå på crosstrainern. Kände inte av min astma ett dugg.

I eftermiddag har jag vilat lite. Blir helt slut efter att både ha haft vattengympa och akupunktur på samma dag. När älsklingen kom hem åkte vi och veckohandlade. Skönt att ha det avklarat. Så nu sitter jag här nöjd, mätt och belåten. Till kvällsmat åt vi grilladkyckling, bulgur, grönsallad och tsatziki. Gott gotti gott gott, säger jag bara.

Nu ska jag fortsätta att titta på Stockholm-Arlanda, sen Lyxfällan.

Höres kanske av senare.

Kram

Underbar eftermiddag och kväll

Nu är jag hemma. Eller rättaresagt jag har varit hemma i två timmar nu. Jag for hemmifrån strax efter 3 i eftermiddags. Har haft en härlig eftermiddag i Ystad. Har strosat runt i affärer och tittat. Visst hittade jag en del som jag skulle kunna tänka mig att inhandla, men jag gjord det inte. Det får vara till en annan gång. Men det blev en härlig fika. Jo, jag iofs handlat något idag. Var i bokaffären och införskaffade Stieg Larsson triologin (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes). Innan jag börjar på dessa böckerna ska jag läsa klart Lisa Marklunds senaste, En plats i solen.

Efter turen på stan, bar det iväg till sporthallen. Var och såg första kvartsfinalen i handbollen Ystads IF mot Hammarby. Tyvärr så åkte vi på stryk. Det är bara till att ta nya tag till nästa match på lördag.

Har precis stoppat i mig en  Oopsi. Tack Emma för det goda receptet. Kommer att göra dessa goda "bröden" igen.

Nu ska jag gå och sminka av mig, sen är det sängen.

Kram

Onsdag

Vilket strålande väder det är idag. Solen skiner från en klarblå himmel. Det blåser lite svagt, men inget som stör. Om en stund ska jag åka till Ystad, för att ta en sväng på stan innan jag drar vidare till handbollen.

Idag stillade jag min nyfikenhet och gick in på skatteverketshemsida för att kolla min skatt. Har inte ännu fått hemskickat deklarationen. Allt såg jättebra ut, tom över min förväntan. Jag får tillbaks mer än vad jag trott WIEEEEEE. Sitter inte helt del det kan jag säga.

Nej, nu hinner jag inte skriva mer här.

Kram

Jag har bestämt mig

Efter mycket om och men så har jag bestämt mig. I fortsättningen kommer jag att köra en kombination av LCHF och GI. Tycker att jag inte får ut allt som jag vill av enbart LCHF, samt att jag inte blir riktigt mätt. Så from måndag kör jag efter båda. Det gäller till att suga ut gobitarna av de båda.

Visst jag har gått ner 8 kg med LCHF på två månader. Men hela mars så har jag stått still på samma vikt. Det är inte det att jag är missnöjd med resultatet. Jag är jättenöjd. Men nu vill jag komma vidare. Har ju många fler kg att bli av med. Men jag är 8 kg närmre mitt slut mål. Mer än vad jag varit på länge.

Hälsomässigt så mår jag mycket bättre i min mage sen jag började med LCHF, men det kan bli bättre. Det är så att jag har "nervös mage". Det gör att mina tarma i perioder lägger av och maten bara rinner rakt igenom mig. Jag tror också att min ledgångsreumatism blivit bättre av kostomläggningen. Och det är det som är den största hälsovinsten för mig.

Nu ska jag skryta och klappa mig själva på axlen. Jag har inte druckit läsk sen nyårsafton 2007 och inte ätit godis sen nyårsafton 2008. Är jättestolt över mig själva, då jag varit slav under dessa sakerna. Jag blir äns en gång inte sugen på det fast dom i min omgivning smaskar i sig av dessa onyttnigheterna. Har så svårt att fatta att jag klarat av att komma ur mitt missbur, för det är det som det har varit. Tänk er att innan jag slutade tvärt med läsken, så drack jag omkring 2 liter cola/dag. Det kunde lätt slinka ner 3-4 påsar chips/vecka, innan jag slutade med godiset. Nu är det mineralvatten och jordnötter som är min drog. En ack så nyttigare drog än vad jag haft innan.

Nej, nu ska jag sätta mig i soffan och titta lite på TV innan jag går och lägger mig.

Kram

Slut

Lönen är kommen och gången =( Men nu är räkningarna betalda. SKÖNT!!! Men inget kul att mitt konto gapar tomt. Nåja, jag vet att jag kommer att överleva iaf. Nog om pengar.

I morsen när jag vaknade så trodde jag inte mina ögon. Allt var vitt utanför fönstret ;/ Vill har vår nu och inte mer snö. Hoppas att det bara var en dags bakslag. Nu vill jag att solen ska sina och värma.

Nej, nu ska jag traska ner till tvättstugan och lägga i en maskin med tvätt. Tyvärr ingen annan som gör det.

Höres av senare.

Kram

Slut i rutan

Nu är jag helt slut i rutan. Känns att jag inte sovit så mycket det senaste dygnet. Snart bär det av till den härligt gosiga sängen.

I eftermiddags fick jag iväg 4 jobbansökningar. Det tog sin lilla tid att skriva dem. Nu återstår den jobbiga väntan på att få något svar, om man nu får det. Det är ju inte alla arbetsgivare som bemödar sig att svara när man sökt jobb. Otroligt noncharlant tycker jag. Jag begär inga uppsatser från dem, bara typ ett tack för visat intresse men tjänsten har tillsatts av annan sökande. Jag förstår att många tjänster söks av fler hundra, men då kan man väl som arbetsgivare ha ett autosvar på sin mail.

Nej, nu ska jag gå och hålla älsklingen min sällskap och förhoppningsvis får jag sova hela natten. Vill slippa att ligga och vrida och vända mig i flera timmar.

Kram och natti natt

Måndag

Ny vecka och nya tag. Kan inte precis säga härliga månda, av många anledningar. Det regnar, räkningarna hopar sig, blääää. Men efter regn så kommer solsken, brukar man säga. Så vi får hoppas på att det blir så på alla fronter.

Idag har jag pratat med pappa. Det var 3,5 v senast. Det var då vi blev ovänner, men nu är det glömt och förlåtet. Jag har väntat på att pappa skulle ta första steget och det har han gjort. Jag vet att om jag skulle ha gjort det så skulle det bara ha blivit fel. Det beror på att pappa är väldans tjurig och långsint. För en gångs skull så har det gått över snabbt. Jag hade räknat med att det skulle ta månader innan vi pratade igen. Så härligt att allt har ordnat sig med pappa.

Nu ska jag sätta mig och få koll på räkningarna och se hur mycket som blir över denna månaden. Torligt vis är det så att jag får avbeställa min tid hos frissan. Skulle ha färgat och slingat håret på fredag. Klippningen avbeställer jag inte. Men vad gör man inte för att få pengarn att räcka till. Det får väl bli så att jag köper färg och slingor för hemmabruk. Det blir billigare så. Nåja, jag vet att det finns dom som har det värre ekonomiskt än vad jag har det. Men visst känns det jobbigt att inte kunna unna sig något. Jag vet att det kommer att bli bättre troligtvis redan nästa månad. Men det känns så jobbit att behöva vänta. Tålamod är inte alltid min starkaste sida *skratt*.

Nej, nu ska jag sätta mig och se hur jag kan göra för att få in lite mer pengar. Skulle vara kul om jag kan leva på min sömnad. Det är en stor dröm, som jag nog får spåna vidare på. För varför ska man inte kunna göra det som man tycker är kul och kan och samtidigt tjäna pengar på det. Sen har jag ju mina kosmetika kunskaper. Man kanske skulle kunna förena dessa två intressena. Det tål att tänkas på. Har ni några tips på är ni välkomman att höra av er till mig. Min mail är [email protected] Alla förslag mottages tacksamt.

Nu känner jag hur lite energi kommer til mig. Så nu ska jag ta tillvara på det. Men först så ska jag söka lite jobb och se vart det leder.

Kram

Ska man behöva må så här???

Sitter och känner mig appatisk. Inget är kul längre. Bara att stiga upp om mornarna är ett helt företag för mig. Det tar väldigt mycket på den lilla engergi som jag har. Inte tror jag att det blir bättre av att jag är arbetssökande och att alla jobben som jag söker går till andra sökande. Det är nog denna situationen som tär på mig. Att leva i ovisshet är absolut inget kul. Att jämnt och ständigt behöva gå och oroa sig för för hur man ska klara av dagen är jätte jobbigt. Inte blir det bättre av att man oroar sig för ekonomin också. Vet ju inte hur länge som jag kommer att få pengar genom jobb och utvecklingsgarantin (får gå till AF för att få info om det). Att jag sedan har min ledgångsreumatism gör inte saken bättre. Just nu är jag inne i ett ekorrhjul som bara snurrar på snabbare och snabbare och det dra mig längre och längre ner i djupet.

Jag har så svårt att sätta ord på hur jag känner och mår. Men tankarna dom bara snurrar runt i huvudet på mig. Jag kon formulera allt i mitt huvud, men när jag ska skriva ner det så går det inte. Precis som om att jag skämms över hur jag mår, men det gör jag inte. Det är helt enklet en spärr som jag måste övervinna för att kunna formulera mig. Kanske måste jag söka proffesionell hjälp för att komma vidare, men just nu så orkar jag inte det.

Nu ska jag försöka sova. Förhoppningsvis så känns allt lite bättre imorgon. För trots allt så är hoppet det sista som överger mig. Jag har fortfarande ett hopp om att det finns ett jobb där ute för mig. Det är hoppet som jag måste leva för.

Kram


Trötter

Åhhh vad trött jag är. Det känns som om jag "festat" hela natten. Eller rättare sagt, det känns att jag börjar bli gammal och inte orkar med att vara uppe sent *fniss* Kom iofs sent isäng inatt, runt 02.00 kröp jag ner under mitt härliga täcke. Somnade i princip så fort huvude burrar in sig i den härliga kudden. Har sovit som en stock hela natten. Men nu känner jag att jag behöver sova lite till, så det får nog bli så.

Efter vilan får jag ta tag i disken. Blev ju lite av det igår när vi hade gäster. Men det kommer inte att ta så lång tid att få det avklarat.

Just nu är min älskling ute och fixar något med bilen. Det var något som "pajjade" igår när HAN körde den. Det är något med turbon, men fråga mig inte vad, för jag är inget kunning på den fronten.

Nej, nu ska jag hämta täcket och lägga mig och titta på skidor.

Kram på er alla. Vi hörs av senare idag.

Äntligen

Nu fungerar det trådlösa internetet igen =)) Har haft problem med det de senaste dagarna. Blev så att jag fick köra genom kabel =( Men ikväll har vi fått hjälp med att fixa till det och lite andra dataproblem. TACK för all hjälp, den har varit guld värd.

Idag har det varit fullt upp. Hela huset har blivit städat, vi har bakat pizzor och haft gäster. I morse var älsklingen min på fotbollsträning. Han är medhjälpare på ett pojklag. Jag även han tycker att det är kul och det är det viktigaste.

Nej, nu orkar jag inte att hålla ögonen öppna mer.

Natti natt

Fått tummarna loss

Äntligen så har jag fått tummarna loss och ringt till läkaren ang min huvudvärk. Fick tyvärr ingen läkartid. Fick nöja mig med en telefontid. Ringde i förmiddags och fick teletid till i eftermiddags, snabba puckar, för en gångs skull. Läkaren var inte nöjd med att jag gått med huvudvärk så länge, 3 v nu. Men innan han vill göra en större undersökning, så fick jag starka värktabletter. Har tagit två av dem och huvudvärken har lättat, men inte försvunnit helt. En biverkning är att jag sitter här och är små lullig *fniss*. Blir det inte bättre till senast onsdag så ska jag höra av mig igen. Då blir det en läkarundersökning och provtaging. Läkaren var noga med att poängtera att det är ABOSLUT inget allvarligt (tumör eller blödning), SKÖNT.

Nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta att flumma i sängen.

Natti natt

Nyfiken

Nu är jag så nyfiken på vem ni är som läser min blogg. Vill ni hjälpa mig att stilla min nyfikenhet?? SNÄLLA!!!

Kram

Flisan kromar...

0-5518e91fa01e3375e793e3bbc74bc58c.png

Kolla varifrån!

Flisan kromar sig


Veckans vikt

Idag var det tid att väga sig. Så här ser veckans resultat ut:

Ny vikt: 104,5 kg
Förändring sen förra vägningen: stått still
Total viktnedgång: 8 kg

Jag är jättenöjd med mitt resultat. Har slarvat en hel del den senaste tiden. Har dock inte ätit något godis, utan lite pasta, potatis och bröd. Men jag har kännt att min kropp behövt det. Nu äter jag en fullkornsmacka till frukost och håller mig mätt mycket längre på den än vad jag gör på knäckebröd, som jag ätit tidigare. Till lunch så äter jag de flesta dagarna gårdagens middag, då jag alltid försöker göra så mycket mat att det blir över till dagen efter.
Jag vet att jag behöver dra ner på mina kolhydrater och jag kommer att göra det, men är inte redo just nu. Så länge som jag mår bra och vikten går neråt, så kommer det att slinka ner en och annan kolhydrat. Har börjat fundera på att gå över till GI från LCHF. Får fundera på det ett tag till.

Träningen den fungerar bra. Tränar hos sjukgymnasten två gånger i veckan + att jag försöker att gå en längre promenad varje vecka.

Kram

Jag ger upp

Det här med mobilbloggande. Skickade iväg en mobilblogg innan halv åtta i morse. Men har ni sett röken av den??? Nä, jag trodde det, för det har inte jag heller. Tror att 25% av alla mina mobilbloggar kommit fram, resten svävar runt i universum. Fattar inte vad det är som är fel. För jag gör precis likadant varje gång jag mobilbloggar. Det har bara kostat mig en massa pengar till ingen nytta alls =(

Idag var jag på sjukhuset i Simrishamn för vattengympa, crosstraining och akupunktur. Trots att jag var jättetrött så var det skönt att komma igång på morgonen.
När all träning och akupunkturen var avklarsd åkte jag till banken i Sjöbo. Vi skulle skriva om ett av lånen på vårat hus, då villkoren på det blivit ändrade. Det bsöket gick ganska så fort. Sen åkte jag hem för att vila. Var hur slut som helst + att mitt huvud dunkade. Ska ringa till läkaren i morgon ang det. För nu orkar jag inte med huvudvärken mer. Den finns där mer eller mindre varje dag.

Ikväll har jag suttit nere i mitt syrum en stund. Har bytt ett blixtlås i en jacka åt en härlig liten kille. Så nu kan han få sin jacka igen. Det får bli på lördag då min älskling träffar honom på fotbollsträningen.

Sitter här och lyssnar på en snarkande kisse. Det låter SÅÅÅ gulligt. Hon ligger helt avslappad i fotöjlen och njuter. Det gör hon rätt i.

Nej, nu ska jag slappa lite innan jag drar mig mot sängen.

Kram

Dumma, dumma

Dumma, dumma eländiga huvudvärk. Inte blir den bättre heller, snarare tvärt om. Får ta upp det med min sjukgymnast imorgon, när jag får akupunktur. För så här kan det inte fortsätta. Rent ut sagt så håller jag på att bli knäpp, knäppare än vad jag är normalt. Får jag ingen hjålp från sjukgymnastiken så får jag ringa och boka en läkartid.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar sitiga upp när klockan ringen 7,15 imorgonbitti.

Kraaaam och natti natt

Jag delar med mig

Av huvudvärk, ont i huvudet och ont i öronen samt mens. Allt detta bortskänkes GRATIS, för den som vill ha det :-) Annars så har min dag varit bra. Har njutit lite av den härliga solen, men mesta dels varit inne. Ikväll var älsklingen och jag ute och gick en sväng. Det tillhör inte vanlighetan att vi gör det. Då jag tycker att han går för fort och han tycker att jag går för sakta, hihihi.........Men ibland får vi foga oss efter varandra, mest han efter mig. För går jag för fort så får jag besvär av min reumatism och det vill jag inte.

Imorgon är det tid för träning igen, crosstraining och vattengympa. Kan säga att jag LÄNGTAR. Kors i taket, tror nästan att det inte är jag utan någon annan som längtar. Efter träningen är det akupunktur som gäller.

Akupunktur Stockholm
Bild lånad från www.svensk-zhongyi.com

När jag är klar i Simrishamn ska jag åka till banken i Sjöbo. Vi ska skriva om ett av lånen som vi har på vårat hus. Gjorde det iofs för knapt ett år sen, men vilkoren har blivit ändrade. Hoppas bara att det inte blir fördyrade kostnader. Men som det är nu så bor vi billigare här än vad det skulle kosta att bo i en lägenhet. Sen är det en sån frihet att bo i hus. "Inga" grannar att ta hänsyn till. Visst vi har grannar, men inte vägg i vägg.

Nej, nu ska jag se Diagnos okänd på TV3. Hör kanske av mig senare ikväll.

Kram

Besviken

Ja, jag är både beskviken och lessen på de som kallar sig mina vänner. Undrar varför dom gör det när dom aldrig hör av sig. Det är väl inte meningen att det är bara jag som hör av mig till dem. Jag börjar bli så less på detta. Har ganska så många sk vänner som gör så här. Nu är det ungerfär en månad sen jag hörde av mig till dem. Men dom har inte hört av sig till mig ännu. Är jag inte värd mer så kan jag vara utan er vänskap. För jag orkar inte att hålla liv i våran vänskap själva. Vi måste vara två som gör det. Ja, jag vet att ni har era familjer, jobb och så. Men det är väl inte för mycket begärt att offra ca 5 min på att höra av er. Ni behöver bara skicka ett SMS och fråga hur det är med mig. Jag begär inte mycket mer.

Nej, nu sätter jag stopp. Orkar helt enkelt inte med att vara den som tar intiativ hela tiden. Hör ni inte av er inom de närmsta dagaran så vet jag vilka som är mina riktiga vänner.

Kände bara att jag behövde lätta mitt hjärta. Mår ju inget bra när jag går och håller inne på känslorna. Men det är så här jag känner just nu. Tror nog att det är många fler än jag som har det så här. Så ni som läser detta och känner er träffade, ta åt er och visa era vänner hur mycket de betyder för er. Ett vänligt ord värmer jättemycket i mitt hjärta och många andras.

Nej, nu har jag gnällt färdigt för denna gånen. Men det var skönt :)

Kram

Kors och tvärs

Det är så mina små söta ögon är just nu. Ska bara svamlla på här lite, sen är det sängen. Skulle nog uppsökt den för länge sen. Men bättre sent än aldrig.

Tisdagen ligger helt orörd framför mig. Så det ska bli kul att se vad den har att ge.

Nej, nu orkar jag inte svamlla mer.

Natti natt

Måndag

Måndag och ny vecka, IGEN!!!! Hinner inte riktigt med i svängarna. Tycker att det inte var så läge sen det var ny år och nu är vi redan i mitten av mars. Nåja, bättre att tiden går fort än tvärtom.

Idag har jag varit i Simrishamn på förmiddagen, för min obligatoriska vattengympa och crosstraining. Men innan det så var jag på arbetsterapin och doppade händerna i perafinbadet. Säger bara HÄRLIGT.

Eftermiddagen har varit lugn och avklpplande. Och kvällen ser ut att bli på samma sätt. Ska snart sätta mig vid TV:n. Vågar inte lägga mig mer, för då är det stor risk att jag somnar. Tror att jag tar tag i min stickning, för då håller jag mig vaken, hihihi.........

Känner att tant röd är på igång, för humöret är inte det bästa. Skönt att älsklingen min är i garaget och slipper mitt gnällande.

Nej. nu kallar soffan på mig.

Kram

Mina älskade katter. Inte ofta

MMS

Mina älskade katter. Inte ofta som dom sover sida vid sida. Men visst är dom söta?


Härliga lördag!!!

Vilket härligt väder det är idag. Solen den skiner. Nästan så att man skulle kunna sätta sig en en lugnt hörn och sola. Men jag avstår denna gången.

Imorse så hade jag tänkt vara jätteduktig och ut och motionera. Men det bidde inte så. Vaknade med känningar av min rumatism och dunkade huvudvärk. Så nu blir det ingen motion innan måndag. Då är det vattegympa och crosstraining.

I förmiddags var jag iväg till blomsteraffären och handlade ett blomsterarrangemang. Så nu är alla presenterna för kvällens kalas inhandlade. Efter det så har sportnörden varit famme. Har tittat på skidor. Men mellan varven har jag varit ute om i trädgården och njutit.

Jag tror att pappa min har blivit på gott humör igen. Förvånadsvärt fort, för när han blir sur brukar han susra i 1,5-2 mån, men nu har det "bara" gott 2 veckor. Han ringde innan idag och undrade om jag skulle till handbollen ikväll, för han ville ha skjuts från tåget till hallen. Så blir det nu inte, men jag är glad att han är glad igen.

Nej, nu ska jag gå och börja göra mig i ordning för kvällen.

Ha en fortsatt härlig helg.

Kram

Inget kul......

..........men det måste göras. Ja, tvätten och städningen menar jag. Har tagit tjuren vid hornen idag =) Var så illa tvunget. Så nu är tvättningen avklarad och städningen påbörjad. Tar bara en mikro paus nu. Snart tillbaks till sysslorna igen. Tyvärr så är det ingen annan som gör dem, inte ens katterna hihihi..... Men det är kanske bra, för då får jag det som jag vill.

Om en stund (förhoppningsvis) så kommer det ett jobb till mig. Jag ska byta ett blixtlås i en jacka. Inh´get jag jublar över, då jag jackor och blixtlås inte går ihop. Har alltid varit så och kommer för modligen att alltid vara så. Man kan inte vara duktig på allt, så är det.

Nej, nu ska jag återgå till städningen.

Kram

Det kan inte vara sant

Snön den vräker ner =(( Tror inte att det är sant, men så är det. Vart har våren tagit vägen?? Hoppas att den kommer tillbaks till helgen. Det är bara till att gilla läget, fast jag inte vill det. Men imorgon har det ingen betydelse för mig att det är snö. Jag ska ändå tillbringa det mesta av min dag i tvättstugan. Måste ha rena kläder tills lördag, då vi ska på dubbel kalas.

Nej, nu ska jag sluta svamla och fortsätta titta på TV.

Kram

Flisan slappar...

0-2dba3bddd5255ed6004301b6e3bab6f4.png

Kolla varifrån!

Flisan slappar i fotöljen. Mina katter är ena riktiga latmaskar.


Uppdatering

Det blir ingen vägning för mig idag =( Det beror på att min våg fått fnatt. Troligtvis är det batteriet som behövs bytas ut. För det måste vara något fel, när vågen visar att att jag gått upp 6 kg på en vecka. Det kan ju inte stämma.

I morse var jag iväg och tränade. Innan vattengympan blev det ett pass på crosstrainern. På 5 min fick jag ihop 830 m. Så snart har jag nått mitt mål 1 km på 5 min =)) Jag är jättenöjd. Känner verkligen att träningen kommit igång på riktigt nu.

Annars så har dagen varit lugn och avslappnad. Precis som en torsdag ska vara (för mig). Imorgon är det tid att ta tag i tvätten, så att vi har rena kläder tills helgens kalasande. Jo, jag har varit och köpt en födelsedagspresent. Det blev ett silverarmband med hjärtan. Hoppas att hon blir glad för det.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på Stockholm-Arlanda.

Kram

Tova myser

MMS

Tova myser i husses knä. Hon ser väldigt avslappnad ut :)


Konfunderad

Jag fattar inte vad jag gör för fel. Fick min mobilblogg att fungera för ett par dagar sen, men nu funkar den inte. Och jag har inte gjort några ändringar i inställningarna. Tycker att det hela är skumt. Någon som har ett förslag på vad jag kan göra för fel?? Man blir bara irriterad när det strular. Nåja, hoppas att det rättar till sig snart.

Efter sömn och panodil i eftermiddags så känner jag mig bättre. Så det blir vattengympa för mig i morgonbitti som planerat. Efter gympan så ska jag försöka hitta en födelsedagspresent till en 10 åring. Har ingen aning om vad jag ska köpa. Vi har pratat om ett smycke, jag och älsklingen. Så jag får väl besöka en guldsmedsaffär och sen om jag hittar något där. Annars får jag/vi leta vidars. Ska fira henne på lördag, så det börjar brinna i knutarna ;) Hennes mamma fyller år idag, så henne ska vi också fira på lördag. Men till henne är det lättare att hitta på vad vi ska köpa. Till henne blir det någon blomma eller ett blomsterarrangemang. Kom på nu att vi ska även få iväg en födelsedagskort till en kille som fyller 10 på söndag. Men det får min älskling leverera då han träffar födelsedagsbarnet på lördag på fotbollsträningen.

Nej, nu tror jag att jag ska lägga mig. Så att jag orkar att stiga upp när klockan ringer 7.15 imorgon bitti.

Kram och natti natt

Nääääääää........

Vad är det jag ser när jag tittar ut genom fönstret?? Det snöat..... Vill inte har mer snö, JAG VILL HA VÅR!!! Hoppas att det snart försvinner.

Nu ska jag krypa ner under täcket och slöa framför TV:n Känner att jag nog har har feber på g. Hoppas att den känslan också går över snart. Vill inte vara sjuk, ska ju på vattengympa imorgon.

Skriver mer senare.

Kram

Tisdag

Ska nu försöka skriva ner vad jag gjort idag. Det har verkligen inte varit mycket. Har haft en konstig huvudvärk, så jag har vilat och tagit det lungt. Men i förmiddags var jag iväg till affären och handlade lite förnödenheter till middagen. I eftermiddags var det diskning och lag mat på schemat. Idag blev det helstekt (ugnsstekt) fläskkarré med sås, görnsaker och potatis (dock inga för mig). Men innan vi åt kvällsmat var vi ute i trädgården och klippte fädrigt buskarna som vi påbörjade igår. Det blev även en tur till återvinningen med trädgårdsavfallet. Ikväll har vi tagit det lungt. Tittat lite på TV och bara varit.

Som ni ser så har det absolut inte hänt något kul för min del idag. Men så här ser de flesta dagarna ut för mig, tyvärr. Jag har kommit in i ett ekorrhjul. Men så är det nog för många som går hemma och inte har något jobb. Men jag ska inte klaga. Det finns dom som har det värre, det vet jag.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund.

Kran och natti natt

Helt underbart

I morse när jag tog fram rena kläder, så tog jag ett par byxor som jag inte kunnat knäppa på länge. De är i stl 48. Idag kunde jag knäppa byxorna. HELT OTROLIGT UNDERBART!!!!!! Nu känner jag mhur motivationen återkommer till mig. Den har varit ner i skosulorna de sista dagarna, men är på väg upp nu. Nu har jag gett mig den på att om en månad ska jag komma i byxor i stl 46.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Återkommer senare.

Kram

Måndag

Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen. Hinner inte riktigt med. Är det så när man börjar bli gammal?? ;)

Idag har jag varit på vattengympa. Men innan det så blev det 5 min på crosstrainern, totalt 760 m. Är jättenöjd med det, för det är en förbättring sen första gången. Då tror jag att jag fick ihop 400 eller 500 m på 5 min. Nu har jag bestämt mig att jag ska klara av 1000 m på 5 min innan jag utökar tiden. Tror ni att det verkar realistiskt?  Som vanligt så var det helt underbart med vattengympa. Är så sköööönt att glida ner i det 34 grader varma vattnet och gympa.

Vad har jag annars gjort idag då?? Jo, jag har diskat och lagat middag. Efter kvällsmaten gick vi ut i trädgården och började klippa ner buskar. Så jag har "sprungit" ett X antal vändor mellan rabatten och släpet. Har några buskar kvar att klippa ner, sen åker vi till återvinningen med "skräpet".


Ikväll har jag fått in en beställning på att sy en blaklänning. För er som inte vet så är jag utbildad sömmerska. Så ibland händer det att jag får in lite arbete att jobba med. Nu vart det ett tag sen senast, så det ska verkligen bli kul att få vara kreativ igen. Sist jag sydde något på beställning var en burdklänning och två tärnklänningar. Det var min väninna Sandra som skulle gifta sig. Tärnklänningarna var till hennes lillasyster och mig. Resultatet blev verkligen bra och jag fick mycket beröm för kläderna. Detta är 1,5 år sedan. Tycker att det inte var så länge sen. Tiden den barar rusar iväg.


Nej, nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att träningsvärken i låren är borta imorgon.


Kram


Rabarber

MMS

Nu börjar det att grönska i trädgårdslandet. Rabarberna är på väg upp. Nu längtar man tills dom är klara, så att man kan njuta av något Rabarbergott. Kram


Jag

MMS

Så här ser jag ut, efter lite trädgårdsarbete :)


Varför ska matte störa mig när

MMS

Varför ska matte störa mig när jag sover?


Jiiiihaaaaa.............

Äntligen så fungarar det att mobilblogga för mig =) Som jag skrev igår, "Skam den som ger sig". HÄRLIGT!!!

Vad har jag då gjort idag?? Tvättat, illa tvunget. Trorlagret var nästan slut ;) Har även varit ute i trädgården en snabb sväng. Hade tänkt gå en runda, men så blev det inte då det började regna. Och så har det gjort hela dagen. Sen har jag förståss sett på friidrott.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på TV.

Kram

VB:

MMS

Tova ligger och myser.


Irriterad

Nu börjar jag bli j*vligt irriterad. Har hela kvällen försökt att lägga in på bloggen så att jag kan mobilblogga. Men det fungerar inte. Hur f'n jag än gör så vill min blogg inte acceptera mitt mobilnr, torts att jag har alla MMS inställninga i mobilen som behövs. Jag fattar inte varför det inte vill som jag vill. Hmmmmmmm....får fundera på det över natten. Jag ger mig inte i första taget. Men eftersom jag börjar bli irriterad, så är det inte lönt att fortsätta nu.

Nej, nu tror jag att jag ger upp datorn för kvällen och går och lägger mig.

Kram

Ändrade planer

Trodde att vi skulle ha en dag utan planer idag, men så blev det inte. Ålsklingen min åkte iväg strax innan halv åtta imorse. Han skulle iväg på en fotbollsturnerning (fick reda på det i gårkväll), tillsammans med en vän och dennes son. Jag låg kvar i sängen och hade det varmt och skönt. Steg inte upp föräns halv tio =)) Efter frukost så åkte jag också iväg till fotbollsturneringen, för att överraska älsklingen. Det var jättekul att komma iväg och få heja på killarna som spelade. Det var killa som var födda -99. Tyvärr så gick dom inte vidare från grund omgången. Men det var första turneringen som dom var med på. Bättre lycka nästa gång.

Väl hemma igen så såg jag att svärföräldrarna ringt. Vi ringde upp dem. Dom kom hit på eftermiddags fika och för att träffa våra bus katter.

Nu sitter nörden jag och tittar på friidrott och älsklingen ligger och vilar.

Kram

Fredag kväll =))

Vad skönt att det är helg.  Ikväll ska jag sitta och njuta av lite morötter med dip framför TV:n till Let´s dance. Ska snart kalla på min älskling. Han ligger och vilar och det är han förtjänt av efter att jobbat hårt i veckan. Vi har absolut inga planer för helgen. Den ligger heöt orörd famför oss. Men känner jag min kära sambo rätt så kommer att han att vara mycket i garaget och mecka med bilen. Förstår att han vill ha den klar någon gång. Det är ju  två år sen han köpte den mer eller midre isär plockad.

Nej, nus ka jag ner i köket och fixa till morötterna och dippan.

Kram

Nörd varning

Nörden i mig har vaknat till livs idag ;) Ja, jag menar sportnörden. Sitter just nu och tittar på inne EM i friidrott. Jag älskar att se på de flesta stora sport evenenamg, avstår dott hocky och fotboll. Det är sporter som jag inte gillar helt enkelt. Bara till att inse det. Men förutom sporten så ska jag förslka med att röja lite här hemma. Börjar se ut som et bombnedslag ;) som min kära älskling sa igårkväll. Jaja, lite skit i ett hörn har väl ingen dött av. Lovar att lämna dammsugningen till min kära älskling. Han gör det bättre än jag och så får han gjort det precis som han vill ha det utan att klaga på mig hihihi. Ja det har hänt att min dammsugning inte passat honom. Då är det bättre att han får göra det själva.

Kram

Jaha.........så här gick det denna veckan

Då vart det tid för vägning idag igen, som inte var kul, eller nja....... Jag hade åtminstonne inte gått upp i vikt utan står still. Tycker att det är bättre än att gå upp. Vet ju att det kommer svackor när inget händer. Men jag tar en vecka i taget innan jag vet att det är en svacka. Jag är SÅ nöjd för det som jag redan gått ner 8 kg. Nu när jag tänker efter så är 8 kg jätte mycket på två månader, så det kanske är naturligt att jag står still just nu. Kroppen behöver ju stabilisera sig. Jag vill ju inte att kilona bara ska rasa av mig. Ska ju hinna med mentalt också. Huden ska även hinna med. Vill ju inte att den ska hänga och dallra.

Idag har jag varit iväg på vattengympa och sjukgmnastik. Det blev även en liten tur på crosstrainern. Inte så länge, men bättre än inget alls. Annars så har jag varit allmänt slö idag. Så det har blivit en hel del vila.

Efter kvällsmaten såkte vi iväg och veckohandlade. Skönt att ha det avklarat och att slippa trängas i affären under helgen.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig.

Kram

TV kändis *S*

När jag kom hem från handbollen ikväll fick jag höra att jag varit med i TV. Jag blev intervjuad av TV 4 Skåne för en vecka sen, men tydligen har inte reportaget sänts förrän nu. Det var mina svärföräldrar som sett mig. Tyvärr så kan jag inte se inslaget på min dator, fast jag laddat hem det som behövdes grrrrrrrrrr. Nåja, tror innerst inne att jag inte vill se det, för jag vet att jag inte såg så fräch ut. Men det är så jag ser ute en dag när jag inte sminkar mig och bara går omkring i myskläder.

Det gick jättebra på handbollen. "Mitt" lag vann med 6 bollar. Bra jobbat grabbar. Nu återstår det bara en hemma match till denna säsongen. Men jag ska inte dit då. Sen är det ÄNTLIGEN tid för ett spännande slutspel.

Nej, nu ska jag lägga mig. Ska orka med vattengympan och crosstrainingen imorgon (senare idag).

Kram

Drar söderut

Nu ska jag göra mig iordnig för att sedan dra söderut =) Ja, jag ska till Ystad ( inte till värmen). Jag ska på handboll. Ska bli skönt att komma hemifrån en stund och träffa folk. Man blir ju socialt fobiotiks av att gå hemma hela dagarna.

Nu hinner jag inte att sitta här mer.

Kram

Natti natt

Kikar bara in för att önska er alla en god natt. Känner att jag är jättetrött, så snart bär det av till sängen. Men innan det så bjuder jag på lite mer bilder. Så håll tillgodo.



Mattes myspysa Flisan



Mattes andra myspysa Tova



En osminkad jag

Natti natt

Städning, bläääääääääää

Nu är städningen klar, för denna gången. Har en maskin med tvätt igång nu. Annars så är kvällen lugn. Har fått inlagt drivrutinerna till min mobil också, så jag kan dela med mig av före och efter blider av städningen.

Nu orkar jag inte skriva mer, så här kommer bilderna.

     
Före                          Efter                         Före                          Efter

Skriver kanske mer senare

Kram

Darrig

Sitter framför TV:n och är smått darrig. Det beror absolut inte på någon nervositet. Har fått ta starka värktabletter då jag har väldans ont i min vänstra höft. Får den inte riktigt med mig när jag ska förflytta mig. Nu känner jag hur tabletterna börja verka. Så snart är jag fit for fight igen. Snart ska jag dra mig ner mot kötet och börja städa i skåpen. Inte världens roligaste syssla, men det måste göras då det börja bli stökigt i skåpen. Lovar att komma med bilder på det hela. Håller på att lägga in drivrutiner till min nya mobil, så att jag kan föra över bilderna som jag tar med den.

Nej, nu kallar sysslorna på mig.

Kram så länge

Vill inte, orkar inte

Känns som om jag håller på att bli magsjuk. Det åker jojjo från magen och uppåt, men inte mer ännu. Hoppas att det inte blir värre, för jag vill inte vara sjuk. Känner att jag inte har lust och tid till det.

Ikväll har vi varit hos sävrmor och ätit smörgåståtra och vanlig tårta. Kunde tyvärr inte äta så mycket av det som jag ville.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på TV.

Kram

Redo

Måndag och jag är redo för en ny vecka. Har varit och vattengympat. Skulle tagit en tur på crosstrainern också, men jag hade glömt mitt astmaspray hemma. Och då vågade jag inte att riskera något. Vet ju hur mina luftrör reagerar när jag tränar på crosstrainern.

Nu har jag verit hemma en stund. Har sett reprisen på melodifestivalen, eftersom jag inte såg den i lördags. Ska snart ta tag i disken. Kvällsmat slipper jag att tillaga idag, då vi ska till mina svärföräldrar och äta smörgåstårta, som hon fick över från sitt födelsedagsfirande igår. Det ska bli smaskigt, men absolut inte bra för min diet. Får väl ta ett extra varv när jag tar en promenad imorgon.

Vi höres av senare ikväll.

Kram

Det har kommit

Äntligen har min present från syrran kommit. Fick det med posten i fredags. Så nu har jag en tidningsprenumatio att se från emot :)
 
Kram

ps. Detta har jag skrivit på min nya mobil. ds

Söndag =)

Sitter här framför TV:n och tittar på Vasaloppet. Skulle hellre vilja sova, men det kan jag göra senare.

Igår hade jag en bloggfri dag. Hade fullt upp näst intill hela dagen. På tidig förmiddag åkte vi iväg till återvinningsstationen och lämnade papper och kartong. När vi ändå var där besökte vi djurkyrkogården och våran älskade Tuffas grav. Den finns innom samma område som återvinningen. På vägen hem åkte vi in om till Ingelsta Kalkon och köpte lite schnitzlar och pålägg. Sen bar det vidare till blomsteraffären och apoteket. Det blev en snabb runda hem om för att lägga maten i kylen och ringa några samtal. Efter det åkte vi vidare till Ystad. Där jag lämade lite oriflamekataloger till en väninna. Det blev även lite shopping. Återkommer till den senare. Väl hemma igen så blev det sen lunch, hamburagre i bröd. Nu blev det lite vila innan vi skulle göra oss iordning för att åka på 65-års uppvaktning. Min svärmor fyller det idag GRATTIS!!! Så kvällen spenderades med trevlit sällskap, god mat och dryck. Jag avstod allt godis, fast jag var OTROLIGT chipssugen.

Nu tillbaks till shoppingen. Förutom 5 säckar jord så fick jag den här:



                                                                              
Ja, ni ser rätt. Det är min dröm mobil =)) Jag var inte alls förberedd på att jag skulle ha en ny mobil innan vi åkte hem från Ystad. Vilken underbar älskling jag har. Han tyckte inte att jag skulle ha kvar min gamla skraltiga mobil. Där knapparna spruckit och hörluren skrånglar. Jag var jätteglad när vi kom ut från affären. Såna här överraskningar vill jag ha mera av.

Nej, nu ska jag återgå till TV-tittandet.

Kram

RSS 2.0