Jag orkar inte mera

Sitter här och mår jättedåligt, mest psykiskt dålig. Har bråkat med min pappa idag, när han var här på fika. Inget jag ville, men jag kände att nu får det vara nog med hans fasoner. Han tror att han är störst bäst och vackrast och att allt han säger är rätt. Ingen annan har rätt att säga sin åsikt. Gör man det så blir man ovän med honom. Och idag var måttet rågat för mig. Jämnt när vi träffas så ska han gnälla på någon elit idrottare att den är en diva, kan inte utöva sin sport, att den inte borde får utöva sin sport mera osv. Nu kännde jag att jag inte orkade med att höra på hans gnäll mera och sa min åsikt om vad jag tycker om några av dom som han gnäller på. Och då bröt helvetet loss. Han tålde inte att höra min åsikt. Men vad är det för fel att ha skilda åsikter? Jag fattar inte det!! Jag accpeterar hans åsikter men då kan han väl acceptera min åsikter. Jag står för det jag sagt och han står för det han sagt. Så det hela slutade med att han inte vill veta av mig mera och att lika gärna kunde vara död, för alla er emot honom. Men jag är inte emot honom och jag vill ha kvar min pappa i livet länge till. Jag ville bara få fram min sida av det hela. För det är inte så kul att lyssna på gnäll varja gång man träffas, för så har det varit det sista året. Jag har knipit igen och svalt, men idag orkade jag inte det mera. Tycker att det är så trist att det skulle bli så här. Jag har bävat för det hela tiden, för pappa har ett hetsigt humör. Visst vi har varit oense förr och blivit vänner igen. Men det känns annorlunda den här gången på något vis. Kan inte sätta fingre på vad, men något är det.

När pappa och hans fru åkt hem var jag bara tvungen att ringa till min älskling och prata av mig. Under tiden så rann tårarna av mig och det gör dom fortfarande. Jag VILL ha pappa i min närhet. För vem vet hur länge till han har kvar på jorden. Han ska fylla 78 i år och har problem med sitt hjärta. Jag hoppas att pappa har många fina år framför sig tillsammans med sin familj, mig inkluderat. Men nu ligger jag lågt ett tag så att han får lugna ner sig. Jag har bett om försåtelse innan dom åkte hem, men han svarade inte på det. Nu ligger bollen hos honom.

Nej, nu ska jag krypa ner under täcket och tycka synd om mig själva ett tag. Sen blir det mycket bättre det vet jag. Jag är inte långsint. Så ikväll är allt bättre igen även om jag kommer att tänka på det länge och älta det hela fram och tillbaks, för att se vad som kunde gjorts annorlunda.

Kram från lessna lilla mig

Försvunnet

Fick ett mail från min syrra i söndags. Hon undrade om jag fått min födelsedagspresent ännu. Men det hade jag inte, trodde att den skulle komma i måndags. Den har ännu inte kommit =( Hon skickade den från Schweiz förra måndagen. Så den skulle ju varit framme vid det här laget. Det är så trist att min present har försvunnit nån stans på vägen. Syrran har idag berättat vad det var i presenten. Det var en kod till en tidningsprenumeration. Jag blev jätteglad, men samtidigt lessen. Tänk att man inte ska kunna lite på posten. Vem har nytta av MIN present. Förhoppningsvis så går jag inte miste om prenumerationen. Syrran har i dag mailat till tidningsförlaget för att se vad de kan göra. Dom månste ju ha kvar hennes uppgifter. Kan ju inte tro att det är så många från Schweiz som vill prenumerera på en svensk "skvaller"tidning. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig. För jag vill verkligen har prenumerationen. Tänk att syrran hade på känn att jag saknar min tidning som jag tidigare fått hem i postlådan. Hon är en ängel.

Nej, nu ska jag sätta mig och slappa lite.

Kram

Uppdatering

Då vart det vägdag för mig idag. Hade faktiskt tänkt hoppa över vägningen idag, då jag hade på känn att jag gått upp. Men jag ställde mig snällt på vågen imorse. Det visade sig att jag haft fel på min känning uppgången var en nedgång. Här kommer veckans siffror:

Ny vikt: 104 kg
Ned gång denna v: 0,5 kg
Startvikt: 112,5 kg
Tot. viktminskning: 8,5 kg (sen nyår)

Midjan idag: 125 cm
Midjan vid starten: 132 cm
Tot midjeminsk.: 7 cm

Start BMI:41.3
Dagens BMI: 38.2

Jag är jätte nöjd med mitt resultat. Det är över förväntan.

Färdig för sängen

Ja, det är jag verkligen nu. Känner hur det drar och svider i mina stackars sömniga ögon. Försökte vila lite i eftermiddags. När jag äntligen somnat så ringde telefonen och sen vart det omäjligt att somna om. Så jag gick upp och gjorde mig iordning för att åka och handla hem lite mjölk. Innan jag kom in i affären blev jag intervjuad av TV4 Skåne. Vet inte om jag kom med i TV:n under lokalnyheterna, då jag inte sett dem. Har inte varit hemma ikväll. Har varit iväg på ett Oriflame möte hos min distriktschef. Inte för att det blev så mycket oriflame snack. Vi pratade om allt annat och lite till. Alltid lika kul att träffa de andra i gruppen och fika.

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen. Ska ju orka med crosstrainingen och vattengympan i morgonbitt.

Natti natt

Syndat men jag mår bra för det

Denna veckan kommer jag inte att ha gått ner något när jag ska väga mig imorgon. Har ju tantröd och jag har syndat. Har ätit rostatbröd ett par ggr de senaste dagarna. Men jag har inget dåligt samvete för det. Har bara känt att jag varit tvungen att få äta börd. Ibland så måste man få göra utsvävningar från sin kost. Bättre att äta bröd än att äta godis, för det har jag också haft tillfälle till att göra. Vi har ju haft godis hemma i ett par dagar nu, då vi hade gäster i lördags. Men jag har inte smakat en enda bit av det STOLT. Klara jag av det så klarar jag av allt, så känns det nu. Då jag har varit en riktig godisgris eller rättaresagt en chipsoman.

Nåja, denna vekca får väl vara en slarv vecka, sen är det nya tag igen nästa vecka. Jag har varit duktig med träning de senaste veckorna. Har vattengympat 2 ggr/v samt varit ute och stavgått en gång/v + att jag i måndags började träna på sjukgymnastikens crosstrainer. Gick där iofs bara 5 min, men jag var genomsvettig på den lilla tiden, samt att jag inte klarade av mer. Min astma satte stopp. Bättre att ta det lungt i början och sedan utöka. Ska på crosstrainern igen imorgon innan vattengympan =)

Nej, nu ska jag titta på skidvm

Sysen senare idag.

Kram

Jag vill inte

Har absolut ingen lust till att betala räkningarna. Skulle vara mycket roligare att ha de pengarna till något annat, tex spara. Men tyvärr så är det inget att tänka på. Så jag får väl ta tjuren vid hornen och sätta mig och betala räkningarna iaf, bläääääääää...... Vill ju inte få någon påminnelse.

Nåja, först betala räkningarna sen ut och njuta av solen en stund. Kanske blir en liten tur med stavarna.

Kram

7 sanningar

Blev utmanad av Emma. Jag är skitdålig på att ta till mig sådana här bloggutmaningar, men ska försöka ;-)

Blir du utmanad går det till så här:
1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

1. Jag fyller år idag.
2. Jag hatar att vara arbetssökande.
3. Jag är dålig på att fullfölja saker som jag påbörjat. 
4. Jag känner fortfarande sug efter chips och annat godis alldeles för ofta
5. Jag ska bli moster för 5:e gången till sommaren
6. Jag har 4 syskon, en storebror (som inte lever), två småsystrar och en lillebror (halvbror)
7. Jag älskar att gå i mysbyxor.

Jag utmanar (helt omedveten om vilka som gjort den här utmaningen eller inte):
1. Marie
2. Malin
3. Beatrice
4. Åza
5. Becka
6. Sabina
7. Isabella

VARFÖR??

Varför ska man börja känna sig krasslig nu? Har börjat få ont i ögonen, näsan börjar snorar och jag fryser från och till. Vill ju inte bli sjuk nu, då jag fyller år imorgon. Ska för den delen också på vattengympa, crosstraining och perafinbad. 

Gårdagskvällen blev hellyckad , med massor av god mat, dryck och härligt sällskap. Kvällen blev heller inte så sen, då snön började vräka ner. Några av gästerna hade en bra bit att köra. Nu ska vi bara försöka att blanera in firandet med mina föräldrar och svärföräldrar. Hade ju inte plats till alla. Så är det när man inte har världens största matplats. Men det är bara kul att ha gäster, bara det inte är allt för ofta.

Idag har det varit en riktigt slappdag. Har tittat en del på skidor och sovit. Älsklingen har gjort detsamma. Han mår inte så bra heller ont inacke och axlar.

Nej, nu ska jag titta på Beck filmen. Skriver kanske mer senare.

Kram

Förlåt

Att jag varit dålig på att skriva de senaste dagarna, plus att jag har syndat. Detta beror på att vi haft gäster, så det har städats, handlats, lagat mat osv. Vi har firat min födelsedag (har inte fyllt år ännu, gör det på måndag). Så det har bjudits på tacos, smaskens. Var ju bara tvungen att ha lite tortillachips till det, samt att det slank ner någon cider + en rom och cola. Men det var inget gott med rom och cola. Har ju inte druckit läsk sen nyårsafton 2007. Tur att man bara fyller år en gång om året ;) Tycker att jag var duktig som motstod allt godiset som var framdukat. Var inte ens sugen på det, wieeeee.........

Nej, nu är klockan sängdags för länge sen. Lovar att lägga in lite bilder från partyt.

Natti natt

Min dag

Idag har jag väl inte fått gjort så mycket här hemma. Tar igen det imorgon då jag ska städa. Men jag har fått  pluggat en del och det är viktigt det med.
 
Så här har min dag sett ut:

7.30 ringer klockan *gäsp*
8.15 åker iväg till Simrishamn
9.00 - 9.30 vattengympa
9.50 - 10.35 fika i kaffeterian på sjukhuset
10.45 - 11.30 akupunktur
ca 12.15 hemma igen äter lunch, sätter mig och pluggar sen
15.45 påbörjar middagen och diskar
16.45 middag
17.20 vi åker och handlar
18.20 hemma igen
Har här efter försökt komma ut på nätet från och till, men det har varit väldigt segt, där av min sena uppdatering.
Så här kan en helt vanlig dag se ut för mig. För det mesta så stiger jag inte upp förns kl 9. Iofs skönt med sovmornar, men trist i längden. Jag vill ha ett jobb att gå till och fasta rutiner. För som det är nu så är det så enkelt att skjuta saker och ting framför sig. Nu har jag varit arbetssökande i 5 år, blääää. Och man blir precis inte mer attraktiv på arbetsmarknade ju längre tiden går.

Nej, nu känner jag att John Blund strör ut sitt sovagrus.

Natti natt

En aning skumt

Har varit vägdag för mig idag. Ställde mig på vågen i morse och den visade + 0,5 kg. Inte så konsitgt då jag har fått tant röd. Åt frukost och åkte sedan iväg till vattengympan och akupunkturen. Vad härligt det var, trots att jag var uppe tidigt , i mina mått mätt kl 7.30

När jag kom hem igen vid lunch tid, så ställde jag mig på vågen igen. Och då vägde jag 1 kg mindre än förra veckan. Snacka om att jag blir allmänt förvirrad över min våg. (tror nog att jag ska investera i en ny våg) För jag tycker ju att jag inte skulle vara lättare nu. Har ju hunnit med att äta och att ta en snabbfika. Men, men...... Nu har jag bestämt mig för att gå efter den positiva vägningen denna gången. Nästa gång får jag göra tvärtom *S* Så totalt så har jag gått ner 8 kg i år. Tycker att det är jättebra och är stålt över mig själva. Om 2 kg ska jag belöna mig med något, men jag vet inte vad. SNÄLLA KOM MED FÖRSLAG!!!!

Kram

Oroad

Fick för en stund sen ett SMS från en väninna och det var inget kul. Hon ligger inlag på sjukhuset med blödningar från moderkakan. Hon är gravid och har precis kommit in i v 13. Hennes förra graviditet tog slut i v 22. Så jag sitter här och är orolig och samtidigt rädd.  Jag vet hur svårt hon har för att bli gravid och nu detta. Hur mycket ska hin behöva stå ut med??

Det ända jag kan göra är att finnas där för henne och stötta. Och det vet hon om att jag gör. Vi finns där för varandra, då jag vet vad hon går igenom. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att gå bra och att hon får fullfölja denna graviditeten. Om hon så skulle bli sängliggande resten av tiden, så skit samma. Det viktigaste är att allt kommer att gå bra.

Du finns i mina tankar!!!

Mina ögon kan tindra
Mina läppar kan le
Men sorgen i mitt hjärta kan ingen se


Shopping sällskap

Idag har jag varit shopping sällskap åt min mamma. Hon skulle införskaffa nya byxor och en topp. Detta hittade vi på Bo Ohlsson i Tomelilla. Samma håla som jag bor i. Efter shoppingen blev jag bjuden på en välbehövlig fika. Alltid gott. Efter någon timme gav vi upp och åkte var pch en hem till sitt. Jag med världens huvudvärk och mamma med en fattig plånka hihihi....

I eftermiddag hr jag tagit det lungt. Hunnit med att plugga lite, samt att laga mat. Har även påbörjat en ny bok, Ät dig ner i vikt. Den verkar jättebra och ger bra tips hur man ska göra för att gå ner i vikt med naturlig mat. Kommer med en resencion när jag läst färdigt den.

Nej, nu ska jag dricka upp min cappuccino innan den kallnar.

Kram

Hur mycket ska man berätta??

Ja, det kan man undra. Och det gäller absolut inte min blogg utan min svärmor.

Jag har en extremt nyfiken svärmor. Under vardagarna så ringer hon en gång om dagen och ska höra hur dagen varit, om man pratat med någon och vad som sagts. Hon vill ha reda på vad som hänt på sambons jobb. Ja, hon vill helt enkelt veta allt. Jag tycker att det är jättejobbigt och jag tror att hon märker det, fast hon inte erkänner det. Jag svara alltid avvikande på de flesta av hennes nyfikna frågor. Det kan jag inte säga att min älskling gör. Han berättar precis allt för sin mamma.

Jag försår inte varför man måste vara så nyfiken. Vad tjänar man på det? För min del så skapar det bara irritation. Inte nog med att hon vill veta allt, hon har stenkoll på allt som händer, vad och när grannarna åker iväg, hur länge de varit borta, om de har gäster eller inte. Jag kan tycka att hon inte har något liv. Går hemma förmycket.

Skulle det komma en bil på gatan, så måste hon kolla vart den ska. Men snälla sköt dig själva och bry dej ej om grannarna, så länge de inte stör dig. Själva så har jag ingen koll på mina grannar och så vill jag ha det. Har de koll på mig, så låt dom ha det. För jag är inte så mycket att ha koll på ;)

Vad skönt att få skriva av sig. För jag har stört mig länge på detta. Vet att hon inte bryr sig om jag skulle säga till utan att hon skulle bara säga att hon inte har någon som helst koll på grannarna eller någon annan för den delen.

På helgerna så pratar älsklingen med sin mamma upp till tre gånger per dag. Fattar inte att det finns så mycket att prata om?

Någon som har samma erfarenheter som jag?

Kram

Grillad kycklingfilé med gräddig vitlkssås

En jättegod kvällsmat blev detta. Kommer att laga till det fler gånger.4-6 portioner

600 gram kycklingfilé
klyftorna från en hel vitlök
citronsaft
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk philidalphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin

Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugn en kort stund. Vispa ut pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hölften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen, sila och häll tillbaks i grytan. Koka upp och red med philadelphia ost.

Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.

Keso med grädde till vackra bär

Detta åt jag till frukost. Inte min favorit, då jag inte är en större fan av keso.1 portion

1 1/2 dl keso
2-3 msk vispgrädde
1 msk hallon & blåbär
flagad mandel


Nya produkter

Nu har jag provat kosmetikan som jag köpte igår. Jag är jätt nöjd med dem.Här är mascaran. Det är L´Oreals Duble Extension. Helt underbar. Jag har fått hur långa ögonfransar som helst. Har aldrig haft så långa.Lite suddig, men ögonfransarna synsFlytande mineral fundation från Mabyline (säkert felstavat). Den täcker jättebra. Ser inte makad ut med den. Utan den lägger sig som en andra hud.


Trevlig förmiddag

I förmiddags hade jag fika besök av min vännina och hennes döttrar. Vi hade det hur trevligt som helst. Töserna satt och pysslade medan vi satt och snackade skit om allt och ingenting. Det är ju inte så ofta som det blir tid över för oss att träffas. Men det är ju förståligt. Har man tre barn så är det en massa pusslande för att få tiden att gå ihop.

Här kommer lite bilder från förmiddagen!!Antonia gör halsbandFelicia är djupt inne i sin bokDet hanns även med lite bus

När dom åkt hem och jag ätit lunch vilade jag en stund. Har sovit som en kratta inatt. Mest varit vaken =( Så vilan var välbehövlig.Tyvärr blev den inte så lång som jag velat, då mamma ringde och väckte mig. Men det gjorde inget, skulle ju upp och fixa med middagen.

Kram

Airams snabblagade LCHF-pannkaka

Här är min kvällsmat.

4-6 portioner

3 pkt bacon
8 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
50 gram smör
250 gram keso
150 gra fet mild ost

Tillagas i 225 graders ugn

Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smör i minder klickar. Grädda/stek tills baconet antagit en krispig karaktär ich fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg och grädden och rör ner keson. Övervispa inte- det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggstanningen över.

Grädda tills pannkakn är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta. Servera som det smakar- lättsockrade lingon och ett glas kall mjölk till är inte fel. Pannkakan är lika god kall som varm.

Har inget foto på detta heller. SKÄRPNING!!!!

Äggröra med bacon och kryddig korv

Detta åt jag till frukost

1 person

3 ägg
0,5 dl vispgrädde
smör
salt & peppar
bacon och fet choritzo

Stek charkuterierna i smör på medelgod värme i stekpanna. Häll över fettet i en vid tjockbottnad kastrull. Rör samman äggen med grädden men unvik att vispa. Smält ytterligare en smörklick i stekpannan på svag värme. Slå på äggstanningen och rör från botten med träslev hela tiden medan det koagulerar. När röran börjat tjockna ta kastrullen från värmen och rör ner en aning grädde för att göra den krämigare. Salta och peppra.

Tyvärr så har jag inget foto på min frukost.

Äntligen

Efter mycket om och men så lyckas jag komma in på bloggen. Vad irriterande när det inte vill som jag vill. Men nu är jag här =)

Idag har jag varit på vattengympa. Jätte härligt och välbehövligt. Men innan det började hann jag med en kort tur i Simrishamn. Slank inom på Lindex och införskaffade en foundation och en mascara. Kommer med recension på det en annan dag. Har inte använt det ännu. Jag hann även med att ta en mugg med kaffe i sjukhuskaffeterian, samt att plugga lite *suck*

Hemma igen var jag hungrig. Värmde upp gårdagens rester, chilikasslergratäng och rårakor (allt LCHF vänligt). Disken blev också diskad. När det var klart kom en leverans med pellets, så att vi kan få lite värme i huset.

Vips så var det tid att börja på middagen. Idag blev det så blev det fläskpannkaka, smaskigt. Men innan jag åt tog jag en power work med stavarna. Var väl ute i ca 30 min. Blev ca 2 km, men mer orkade mina höfter inte med. Efter middagen parkerade jag mig framför TV:n en stund och nu sitter jag vid datorn.

Jag har lagt upp en ny kategori "Recept". Där kommer jag att publicera LCHF recept från min LCHF-kokbok. Nu är det hårda bud från min sisda, då det känns som om jag gått upp i vikt sen jag vägde mig i torsdags.

Nej, nu ska jag publicera lite recept.

Kram

Tystnaden bruten

Det har varit vädligt tyst från mig i helgen. Men nu bryter jag tystnaden.
Här kommer en snabb sammanfattning av min helg.

Fredag: Satt och pluggade organisationsteori från och till hela dagen. Samt skötte om hemmet. Så det var en hemma dag helt och hållet.

Lördag: Vi var hos frissan på förmiddagen. Efter det tittade vi på en fotbollsturnering (vänners barn som spelade). På eftermiddagen var det slappt. Vi vilade upp oss inför kväller, då vi skulle till vänner och ha det mysigt. Det var en helt underbar kväll. Blev inte allt för sent. Vi körde hem runt 01. Kröp ner i sägnen runt 01.30.

Idag: Ja vi har varit lite mörar och slöat, hhihih. Märks att man börjar bli gammal *S* Så som ni förstår så har det varit extremt lungt. Skönt. Nu sitter vi och tittar på TV, Beck. När det är slut är det sängen. Så att jag orkar med vattengympan imorgon.

Kram

Inte tid

Jag har verkligen inte tid att sitta här nu. Ska ju se på Let´s dance. Återkommer senare och berättar om hur min dag varit.

Kram

Bilder

Här kommer lite bider som jag lovade er tidigare idag.Mitt hemmagym


Bilder tagna från vårat hus igår eftermiddagsSmoothen jag drack till lunchMin nya kokbok

Kram

I chock

Satt och tittade på Lyxfällan tidigare ikväll. Blev chockad när jag fick höra hur mycket som famlijen hade i SMS-lån. Så hemskt att hamna i den fällan. Men det är nog lättare att göra det idagens samhälle. All denna shoppinghysteri som försigkommer. Inte konsigt att man får stora ekonomiska problem. För har man inte pengarna så köper man på kredit. Ryser av bara tanken. Nåja, vi kanske sitter där en dag med sådana avbetalingar. Hoppas verkligen inte, men man vet aldrig. Jag hoppas verkligen att alla inser hur lätt det är att hamna i låneträsket. Vem som helst kan göra det, fattig som rik. Det gäller till att ha karatär till att motstå och inse att finns det inga pengar på kontot så får jag vänta med att handla tills jag har sparat ihop till det. Lättare sagt än gjort, jag vet det.

Själva så skulle jag inte kunna gå och ta ett lån för att sedan tex gå och boka en härlig semester resa. För mig känns det inte rätt att åka på semester på lånade pengar. Nej, då får det vara tills jag har dom pengarna. Just nu försöker jag få ihop pengar så att jag kan åka ner till min syster i Schweiz, men det får ta den tiden det tar. Men förhoppningsvis så finns pengarna där till sommaren.

Okej, visst har vi lån, men det är på huset och bilen. Sådana saker är det helt ok att låna till. För skulle man spara ihop till ett hus, så skulle man nog aldrig bli klar med det sparandet. Inte jag ialla fall.

Detta är helt och hållet mina åsikter. Har ni andra andra åsikter så accepterar jag dem. För alla så är vi olika.

Kram

Kan det verkligen stämma??

Så vart det torsdag och min vägdag. Glömde faktiskt bort att väga mig dirket jag stigit upp i morse. Kom inte på det förrän jag ätit frukost.

Gick och ställde mig på vågen och kunde knappast tro mina ögon. Fick titta efter ett par ggr om jag verkligen sett rätt. Men jo det hade jag. Vågen visade minus 2 kg denna veckan. Är hur glad som helst över det resultatet. Nu har jag gått ner 7 kg i år. Nu gäller det bara till att fortsätta i samma spår, för här s´ka det inte misslyckas.

Här skulle kommit två bilder, men kameran svek mig. Batterierna tog slut. Jag får återkomma med bilderna på min smoothie och min nya LCHF-kokbok.

Kram

SNÖ.............

Äntligen så har vintern kommit =) Jag älskar verkligen snön. Nu har det snöat i nästan ett dygn och mer lär det bli. Men en sak som jag inte gillar med snön är att köra bil, bläääääää.......... Idag har jag varit tvungen till det, då jag varit på vattengympa och akupunktur. Att jag inte gillar att köra när det är snö, beror på att jag krockade fö 12 år sen när det var snöiga vägar. Hade då bara haft mitt körkort i 3,5 mån. Men, men........

Nu känner jag hur mör min kropp börjar bli efter förmiddagen.  Brukar bli så, så jag tror att jag ska gå och ta en vila. Den är välbehövd då jag inte sovit så bra inatt. Svårt för att somna och när jag väl somnat så har jaf vaknat stup i ett. Det är älsklingens fel, då han legat och pustat mig rakt i ansiktet ;)) Nej, mot sängen nu.

Skriver mer senare.

Kram

Strul

Jäkla internet. Har haft väldiga problem med att komma ut på nätet idag, grrrrrrr. Men nu är jag här. Säger bara ÄNTLIGEN!!!!

Jag fick tränat lite i morse. Tog det väldigt försiktigt, då jag inte vill överanstränga mina leder. Tycker att det gick jättebra. Bättre att bara ta 10 min i början, för att sedan utöka. Skönt att man har ett hemmagym, när det inte blir så långa träningspass. Så nu har benen och armarna fått sig en liten genomkörare.

I morgon är det vattengympa och akupunktur som står på schemat. Där emellan tänkte jag lämna lite blodprover. Gör det varannan månad, *suck*

Nej, nu börjar ögonlocken att kännas tunga.

Natti natt

Läsarfråga

Postat av: ani

halo =) vad äter du till frukost när du vill lyxa till de? kram anna

2009-02-10 @ 05:39:44
URL: http://annaelisabethlinde.blogg.se/

Svar: Hejsan Anna!!

Ja, vad äter jag till frukost när jag vill lyxa till det?? Det är en bra fråga, för jag har faktiskt ingen aning. Men om jag får fantisera om en lyxfrukost, så skulle det vara kokta ägg, någon god ost, skinkpålägg, grönsaker, en cappuccino. Men jag lovar att återkomma så fort jag haft en lyxfrukost. Har ju bara kört enligt LCHF under detta året. Hade det varit innan så hade jag säkert haft med någon god marmelad, men jag är inte helt säker på det. Kan säga att vi aldrig har lyxat till våra frukostar.

Kram

Tjuvat

Kunde inte hålla mig längre. Tjuvvägde mig innan idag, har vägdag på torsdag. Det såg väldigt lovande ut, SO FAR SO GOOD!!! Hoppas bara att det håller i sig också. Ingen skulle bli gladare än jag.

I veckan får jag min LCHF-kokbok. Ska bli kul att få insoiration till nya recept. Har ju kört fast i det invanda. Det blir sååå enformigt i längden. Jag tillhör också den kategorin som snabbt blir trött på det som man kör om och om igen. Hur är det för er??

Tror att jag kommer att köra igång lite med styrketräningen imorgon, om jag inte har för mycket träningsvärk, efter dagens vattengympa. Nja, jag får ta det i morgon och inte ikväll. Men som det känns nu så blir det träning imorgon.

Nej, nu ska jag sätta mig och spela lite spel.

Kram och natti natt

Här är jag

Så är jag tillbaks efter en bloggfri dag. Kännde bara att jag inte ville sitta vid datorn igår och blogga. Var bara inne och kollade av mina mail.

Vi fick gäster igåreftermiddag. Det var min systerdotter och hennes familj som kom på kaffe. Alltid kul att träffa sina syskonbarn. Det blir inte så ofta som vi träffas, då hon inte bor tillsammas med sin mamma. Men hon har det bara bra med sin pappa och hans nya familj. Min syster har DAMP, därför bor inte hennes dotter tillsammans med henne.

Annars så gjordes det inte så mycket igår. Älsklingen var i garaget en stund och jag fick också äran att få hjälpa till där hihihi....... Han håller på att renovera en bil och behövde hjälp med att sätta fram- och bakruta på plats. Alltid kul när man kan hjälpa till med något.

Idag har jag hos arbetsterapeuten (hur det nu stavas ;)) och badat händerna i perafinbad. Efter det var jag redo för vattengympa. Idag började jag i en grupp. Så nu blir det grupp gympa en gång i veckan och individuell gympa en gång i veckan.

Nej, nu ska jag gå ner till köket och ta handom disken.Matilda (min systerdotter) och Emelie (hennes "lillasyster")

Kram

Kokbok

För någon dag sen beställde jag en LCHF-kokbok. Väntar nu på att den ska komma. Är så sugen på att prova på nya recept. Det blir så lätt att man kör fast i samma mönster dag ut och dag in, eller att fantasin inte infinner sig när det är tid att laga mat.

Idag har vi handlat hem färdigmat till kvällsmat. Älsklingen min tog en kebabrulle och jag var nyttig och tog en kebabsallad. Det var mycket smarrigt. Åt bara hälften av salladen, så jag har lunch tills imorgon.

Snart ska jag gå ut i förrådet och hämta in lite morötter. Tänkte ha det och lite dippa till melodifestilvalen.

Ha en fortsatt bra kväll, så hörs vi kanske senare.

Kram

Mina produkter

Här kommer bilden som jag lovade er igår, på de produkter som jag använder när jag sminkar mig.


1. Foundation från L´oreal
2. Vit creme ögonskugga från Oriflame
3. Svart kajal från Oriflane
4. Rouge som jag använder som ögonskugga också från Oriflame
5. Ögonbrynspenna, brun från Oriflame
6. Svart mascara från L´oreal
7. Läppglans från Oriflame
Samt borstar också från Oriflame

Kram

Slut

Så vart denna dagen snart slut och jag har inte fått så mycket gjort. Har mestadels sovit idag. Men men såna dagar har man också rätt till att ha nån gång. Jag har iofs fått tvättat en maskin med tvätt och fixa till lite kvällsmat. Kvällen har vi tillbringat famför TV:n. Har smaskat på lite ost och kex. Gott gotti gottgott. Inte så ofta som man har det hemma.

Nej, nu ska jag börja dra mig mot sovrummet.

Natti natt

Osminkad, blääääääää

Här kommer bilder på hur jag ser ut osminkad. Inte världens snyggaste. Jag tycker att jag ser såååååååå trist ut. Men ibland har man rätt till det. Idag är en sådan dag.Vilken snygg potatisnäsa jag har ;))

Senare under dagen kommer det bilder på produkterna som jag använder för tillfället när jag sminkar mig.

Kram

Måtte vara blind

Jag tror att min kära älskling har blivit blind ;) Vi kom in på make up innan ikväll. Då sa jag att jag har börjat sminka mig ännu mer än vanligt. Då menar jag mycket oftare än jag brukar. Hans svar "jasså har du det??"

Innan nyår så kunde det gå en vekca mellan gångerna som jag sminkade mig. Nu blir det nästan varje dag. Undras vad man ska göra för att han ska märka det? Men skulle jag haft en ny tröja på mig, så skulle han sett det direkt.  Såna saker ser han direkt. Är detta typiskt killar, eller?? Någon som har samma eftarenhet?


Så här såg min sminkning ut i tisdags, vit ögonskugga som bas, ljus rosa skugga på öongloben, svart kajal, brun brynpenna, svart mascara och punder. (har ingen blid på mig när jag är osminkad, men lovar att fixa det)

Han ser inge förändring ang min viktminskning. Men det kan ju vara så att han ser mig dagligen och är van att se mig som jag är. Hmmmmmm, det kanske är samma sak när det gäller min make up. Nåja, jag sminkar mig inte enbart för honom. Jag gör det mycker för att jag tycker att jag känner mig frächare och att det är kul.

Nej, nu tror jag att jag ska gör precis som katterna. Gå och sova och SNARKA!!! =))

Natti natt
Står still

Denna vecka har vikten stått still. Bättre det än att man gått upp. Nu är det nya tag inför nästa veckas vägning. Nåja, jag är jättenöjd med att ha gått ner 5 kg på 5v. Men visst vill jag gå ner mera, men det får ta den tiden det tar. Jag har ingen brådska. Om det så kommer att tv 2-3år, så låt det göra det.

I morse var jag iväg på vattengympa. Passet började kl 9, gäsp. Var hur trött som helst när klockan ringde 7,30 och jag är fortfarande lika trött. Vet inte riktigt vad det är som gör att jag är konstant trött. Får ta upp det med min läkare när jag ska dit nästa gång.

Nej, nu ska jag gå och göra mig iordning. Ska ut och fika med två härliga vänner. Jag tar kameran med mig, men lovar inget. Blir det några bilder så blir det det.

Kram

Där satt den

Har nu varit hemma i ca 2 timmar. Har varit och tittat på en handbollsmatch i Ystad. Jag säger bara att DÄR SATT DEN. Vilken härlig vinst. Vi vann över Säfehov som leder elitserien, det gör dom iofs fortfarande och vi YIF ligger kvar på andra plats.

Jag känner nu hur mina söta blå börja bli tunga. Är nog snart tid att snussa. Hoppas att det går bättre inatt. För natten till idag har inte varit en bra natt. Har typ sovit i max 3 tim. Det beror på min värk och att jag tog en stark värktablett en stund innan jag skulle lägga mig. Nåja, sån är baksidan för mig. Jag ska inte klaga, det kunde varit mycket sämre.

Nej, nu knallar jag mot sängen.

Kram och natti natt

Onsdag

Onsdag och lillördag: Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen. Men det är iofs bättre att tiden går fort än långsamt.
Ikväll ska jag iväg och jobba/se på handboll. Var ett tag sen sist, skönt att få komma igång igen. Annars så har jag inga planer för dagen. Men jag känner att jag behöver en dag utan någora planer efter gårdagen. Har så infernaliskt ont i mina höfter. Men det är synden som straffar sig själva. Det viktigaste är att jag hade det trevligt igår och då kan man leva med den trista baksidan.

Snart ska jag åka till affären och handla lite till middagen. Vi ska ha kycklingwok. Älsklingen ska ha nudlar till det, men inte jag. Synade tillräckigt igår med ris och friterade räkor. Men gott var det.

Vi höres av senare. Kram


Bilder

Här kommer lite bilder som jag har lovat er tidigare. Bättre sent än aldrig. Håll tillgodo.


Doftljus med chokladdoft


Arm/handledsstödet som jag fick igår. Hjälper mig otroligt mycket =))


Det är här inne som jag vattengympar och får akupuktur.


Sprutan som jag tar två ggr/mån för min reumatism.


Mina vitaminer:  Kalcipos D, omega 3, järntabletter, silica, äpplecidervinäger, vitaminer och rosenrot.
Innan städningen av syrummetEfter städningen

Kram

Konkurrens

Jag har fått konkurrenter. Har inte min älskling för mig själva, grrrrrrr................ Han har två läckra brudar som klänger på honom varje kväll. Jag har inte en chans att komma nära hahaha....... Skulle jag göra det så får jag sura blickar kanske lite fräsande också. Snacka om två argbiggor till brudar.Det är mina älskade katter som är mina bittra konkurrenter.


Här kommer lite fler bilder på mina älskade kissar.Tova har hittat en låda undee skrivbordet. Hon älskar att krypa ner och gömma sig i lådor.En hungrig Flisan

Kramens

Underbar dag

Vilken underbar dag jag har haft idag. Tack Sandra vännen för den. Jag/vi har varit i Malmö och fått ryggmassage, ben och fotbehandling. SÅÅÅÅÅ underbart härligt det var. Vill göra om det imorgon igen ;) Nu känner jag inte av mina muskelknutor i nacken och axlarna. Smärtan jag har haft där är som bortblåst. Efter denna härliga behandlig åkte vi till en kinarestaurang och åt en jättegod buffé. Flåt, jag har syndat med lite ris och friterade räkor. Mätta och belåtna gav vi oss ut en säng på stan. Bara för att glo i affärerna. Så jag har kompenserat lite för mitt syndande. Har ont i höfterna eftersom jag gått lite förmycket. Synden straffar sig själva :P

Jag vet att jag lovat er foto från dagen, men det har inte blivit några. Förutom dom som jag tog imorse här hemma. Bjuder på nogon av de bilderna.


Ser lite små drömmande ut =)

Han en fortsatt bra kväll!!

Kram

Längtar

Jag längtar tills imorgon. Då är jag bjuden till Malmö för att få ryggmassage, ben och fotbehandling samt lunch efter det. Detta får jag i födelsedagspresent av en kär kompis. Vad gör man utan sådana vänner?? Det ska bli såååå skönt och avslappnande. Det kommer även att bli en tur på stan. Lika bra att passa på när man är i Malmö. Inte så ofta som man är det.

Så snart ska jag gå och sminka av mig och sen krypa ner i den gosiga sängen. Vill ju vara på topp imorgon. Inte trött och gnällig. Lovar att ta kameran med för att ni ska få en chans att se hur min dag varit.

Kram och natti natti

Besöket avklarat

Nu har jag haft mitt besök här. Det var arbetsterapin som var här för att se över om jag behöver införskaffa lite hjälpmedel till min datahörna. Ni som inte vet så har jag ledgångsreumatism, som gör att jag har värkbesvär i mina händer och axlar. Nu har arbetsterapin inte så att man kan få låna tangentbord, mus mm mer (budget nedskärning). Det jag fick idag var ett arm/handledsstöd som jag fäster på skrivbordet (kommer bild på det senare). Får väl ge mig iväg till en kontorsaffär för att kolla upp vad de andra hjälpmedlena kostar. Troligtvis en förmögenhet, *suck*. Nåja, man ska vara glad för det lilla och det är jag. Men visst är det jobbigt när man vet att man behöver hjälpmedel och sen inte har råd att införskaffa dem. Det får bli till att spara in på något annat.

Nej, nu ska jag gå och gosa med mina goa kisar.

Kram

Nyfiken

Nu är jag nyfiken på er som är inne på min blogg och läser. Vem är ni? Jag skulle bli så glad om ni lämnar en kommentar. Självklart så är jag glad att ni hittat till mitt lilla krypin.

Kram

Äntligen

Wieeeeee, nu är städningen avklarad och jag sitter och tittar på VM-finalen i handboll. Vad skulle jag gjort utan min älskling? Han tig handom dammsugningen, så skönt att slippa den. Nu är han nere i pannrummet och håller på att göra rent i pannan, så att vi kan få värme (vi har pelletsbrännare).

Jag känner mig fortfarand slö och krasslig. Har nu också börjat få ont i öronen =(( Tror att det är hörselgångsinflammation, som jag får titt som tätt. Alltså inget ovanligt.

Vi har vait iväg och kompeterat lite mer mat till nästa vecka. Så förhoppningsvis slipper jag handla innan det är tid för veckohandlingen. Mest åkte vi iväg för att vi behövde tomater till kvällsmaten, har ätit tacos utan chips till. Men som vanligt hamnar det alltid lite mer i korgen än vad man tänkt. Men absolut inget otillåtet för mig.

Nej, nu ska jag krypa ner under täcket och fortsätta att titta på TV.

Kraaaaaaam

VARFÖR?

VARFÖR; VARFÖR ska man vara så jäkla seg? Städningen hänger över mig, men jag bara skjuter på den. Men jag "måste" ta tag i den. Ska ju ha besök kl 10 imorgon. Men som det känns nu så känns sängen som mest lockande. Kan ju bero på att jag nog har en förkylning på G. Fryser, svettas, huvudvärk, ont i lederna och rinnande näsa. Men det kunde varit värre.

Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Så jag lägger ner för denna gången.

Kram

RSS 2.0