KLAR!!!

Äntligen är tentan klar och inlämnad. Kan säga att jag är helt slut i roten och resten av kroppen för den delen också. Det tar verkligen på en att tenta och då kvittar det hur väl förberedd man än är. När man sen gör en hemtenta så ställs det ännu högre krav på en än när man skriver en tente i aulan. På hemtentan får man ju använda alla tänkbara hjälpmedel. Men tror inte att det är lättare för det, snarare tvärt om. Läraren föreöker verkligen att spetsa till frågorna ett vara extra.

Jag tror att på en hemtenta så krävs det att man kan analysera och bryta ner ännu mer än på en vanlig tenta. På denna tentan skulle jag leta uppen aktuell artikel om bonusar inom bankväsendet. Denna artikel skulle sen anylyseras och sen föeöka få in begrepp hämtade ur kurslitteraturen. Man skulle motivera det man använde från litteraturen och varför man använt det. Detta för att visa upp sin förståelse för det begrepp man valt. Kan säga att på den uppgiften körde jag ordentligt, då jag är urkass på att analysera texter. Något jag måste träna på.

Nej, nu ska jag äta lunch för att sen gå ut med Roy en sväng.

Kram

15h kvar

Nu har det gått 12h sen tentan las ut. Bara 15h kvar =( Fattar inte just nu hur jag ska hinna klart. Det är bara till att ta tjuren vid hornen och göra sitt bästa. Ryggen försöker jag bortse ifrån, den ska inte få hindra mig. Det får helt enkelt bära eller brista på den punkten. Vad f*n gör det om jag måste vara sängliggande imorgon, för då vet jag att jag gjort vad jag kunnat.

Jag har precis fått lite massage av min underbara massagekudde. Den gör verkligen underverk. Nu ska jag slappa lite till och samla krafter för att få tentan klar någon gång.

Kram

Det här håller inte

Jag har så j*vla ont i min rygg, att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Kan knappt sitta, stå eller gå. Ligga ner är det som känns bäst. Typiskt att detta skulle komma just nu. För idag har jag en hemtenta i Organisationsteori. Men som det känns nu så kommer jag inte att klara av att göra den. Men jag LOVAR att göra ett tappert försök. Skulle jag kugga, så vet jag att det kommer en omtenta om 4-6 veckor. Men som det känns nu så är jag redo att slänga in handduken. Jag har inte långt bort till tårarna.

Nej, nu får det vara slut på allt elände. Vill vara frisk och kunna leva "normalt".

Nu ska jag försöka mig ut med hunden. Det får bli en kort promenad för honom.

Kram

Invigning av torkvindan. Årets första tvät...

mms_img63003 (MMS)

Invigning av torkvindan. Årets första tvätt uthängd.


Uppdatering

Här kommer en liten uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna. Jag har pluggat mycket. Har fått in min inlämningsuppgift i beskattningsrätten. Har även fått min första inlämingsuppgift rättad och den blev GODKÄND =) Fatta att jag är glad, för när jag gjorde den första inlämingsuppgiften, så fattade jag inte vad jag gjorde ;)

I fedags kväll var jag på handboll. Tyvärr så förlorade "mitt" lag stort. Nu ser det mörkt ut för dom att komma till slutspelet. På eftermiddagen passade Roy och jag på att ta en långpromenad i det fina vädret. Det var hur härligt som helst. Tror att rundan var 4 km och att den tog 35 min.

På förmiddagen i lördags var vi i Malmö. Det skulle inhandlas en ny toalettstol. Den som vi har nu är inte den bästa, den står och läcker titt som tätt. På eftermiddagen pluggade jag (ovanligt, eller hur?)

Igår söndag blev det en hel del plugg ;) Men jag passade även på att njuta av det fina vädret. Roy och jag tog samma promenad som i fredags. Men denna gången tog den 30 min =)

Idag hade jag bokat in sjukgymnast och läkarbesök på förmiddagen. Min läkare var inte nöjd med att jag drar på mig den ena förkylningen efter den andra, så han gav mig en 3 veckors pencilinbehandling. Jag fick även en akut tid till lungröntgen, för att utesluta någor problem med dem. I eftermiddag har jag pluggat, vill ju inte kugga på tentan nästa vecka.

Nu slappar jag i soffan =))

Kram

Tack!!!!!

Jag och min älskling vill sända ett TACK till alla er som finns där och kommer med fina ord till oss. Vi har haft det lite tungt de sista veckorna pga familjeangelägenheter. Jag/vi tror att allt kommer att ordna sig, men det kommer att ta tid. Vi måste vara starka för att ge allt stöd till den personen som är den mest drabbade och dennes barn. Lugnast kommer det att bli när SVINET som orsakar alla problemen får stå till svars för vad han/hon gjort. Extra tungt är det när jag inte kan finnas vid personens sida, då vi befinner oss i olika länder.

MINA ÖGON KAN TINDRA
MINA LÄPPAR KAN LE
MEN SORGEN I MITT HJÄRTA KAN INGEN SE
Skriven av: Okänd (för mig)

Kram

Nu tar jag en paus från studierna. Ska ivä...

mms_img32702 (MMS)

Nu tar jag en paus från studierna. Ska iväg och tå akupunktur. Kram


Tar en paus från böckerna för att laga mid...

mms_img18222 (MMS)

Tar en paus från böckerna för att laga middag. Idag blir det kyckling, ris, ärtor och currysås


Jag kommer att ta en paus mitt bloggande....

Jag kommer att ta en paus mitt bloggande. Ska lägga min energi på studierna. Kram


När ska det ta slut??

Har precis blivit frisk från förra förkylningen. Och vad händer idag då??!! Jo, jag börja känna mig lite svullen i halsen. När ska det ta slut med förkylningar för mig?? Jag vill inget hellre än att vara frisk, så att jag kan träna. Känner hur min kropp skriker efter träning. Det är ju evigheter sen kroppen fick sig en regäl genomkörare. Det skulle den verkligen behöva nu. De få musklerna jag har börjar "förtvina". Jag hoppas verkligen att symptomen i halsen försvinner lika fort som dom kom.

Oj, vad min mage kurrar. Känner att jag är hungrig och det är 1 timme till lunch. Tror nog att jag får gå och ta mig en knäckemacka för att stilla den värsta hungern. Jo, jag tror att jag går och tar det nu.

Kram

Jaha, det var den planeringen

Hur mycket tror ni att jag har hållit mig till mina planer för helgen?? Inte mycket kan jag säga. Det har inte blivit något pluggande som jag så väl skulle behövt. Skäms på mig. Det får helt enkelt bli skärpning på den punkten. In lämningen av deleximinationen är om 1,5 v och om 2 v är det hemtenta som gäller. Jag vet alltså vad jag ska göra de närmsta veckorna. Jag har även en uppgift i beskttningsrätten som ska vara inne om 1 v. Ja, det är jag själva som valt det, så jag ska inte gnälla.
Istället för att plugga idag har jag fått undan tvätten, städat och haft svärföräldrarna på fika.

Helgen har varit bra. Igårkväll var vi på kalas hos underbara vänner. Alltid lika kul att träffa dem. Somvanligt serverades det god mat och sällskapet var underbart. Det blev även en massa med skvaller och goda skratt.

Just nu sitter jag och ominstalerar min lilla bärbara dator. Den ville inte riktigt som jag ville, så jag blåste den. Hoppas nu att allt blir som jag vill, annars blir jag sur. Tror nog att min stota bärbara dator också skulle behövas blåsas. Den är segare än segast.

Nej, nu får jag återgå till ominstallationen.

Kram

Slapp

Min plan för dagen var att plugga, men ack vad jag bedrog mig. Här har det slappats istället. Men det är nog precis vad min kropp behöver, för att komma tillbaks med full styrka igen. Jag har iofs titta lite på min deleximination. Det är lite som jag ska ändra på i den. Har bara skrivit början, men bättre det än inget alls. Tycker att det är svårt att få till det som jag vill och att få med litteraturen som läraren vill. Det är en hårfin balans, som jag SKA klara av på ett eller annat sätt. Det jag har svårast med är att hitta en vetenskaplig artikel. Tycker att jag letar och letar, men finner inte det jag vill. Blir så irriterad, då artiklen är en stor del av eximinationen. Det är bara till att leta vidare.

Ikväll ska vi på kalas. Presenterna är införskaffade och inslagna. Den eviga frågan är nu "VAD SKA JAG HA PÅ MIG?" Snart blir det en djupdykning in i garderoben för att botanisera. Helst av allt så skulle jag vilja ha nya kläder, men det får avvakta tills börsen tillåter det. Jag VET att jag har kläder, men det är alltid kul med något nytt.

Nu sitter jag och tittar på skidor, tyvärr ingen bra dag för svenskarna. Synd det för jag tycker att dom kämpar och strider för att få en bra placering.

Nej, nu ska jag göra de ändringarna i arbetet som jag vet ska ändras.

Kram

Fredag, plugg och kalas

Oj, tänk att det redan är fredag. Veckan har rusat iväg i 180 trots sjukdom. Denna veckan har jag "jobbat" 2,5 dagar, resten har spenderats hemma. Har kurerat min förkylning. När jag ändå var hemma passade jag på att sysselsätta mig med lite virkning. Kan tyvärr inte visa resultatet, då det är en födelsepresent som ska gesbort imorgon. Ögonifektionen är mycket bättre och det är hur gött som helst. Jag hoppas att den är helt utläkt tills imorgon.

Denna helgen kommer jag att lägga ner på plugg. Ska försöka få ihop en deleximination i organisationsteorin. Jag kommer att skriva om Oriflame, då jag är en oriflamma. Fast jag är konsulent så är det inte lätt att få tag på all information. Särskillt svårt har jag att finna en vetenskaplig artikel. Får fortsätta leta, då artiklen är obligatorisk. Ja, ja det kommer säkert att lösa sig.

Imorgonkväll kommer jag att ta en värförtjänt paus från pluggandet. Vi ska på kalas/fest till goda vänner. Det är en dubbel födelsedag. Det är mor och dotter som firas. Idag fyller mamman år och dottern i slutet av denna månaden. Det ska bli kul att träffa dem. Tyvärr så träffas vi allt för sällan.

Nej, nu ska jag se färdigt på Let´s dance och sen hänga upp tvätten.

Kram

Torsdag

Oj, vad dagarna flyger iväg. Tänk att det är tordsag. Trots att jag varit hemma och varit sjuk i 2,5 dagar, har veckan flugit iväg.

Det har varit härligt att vara tillbaks till praktiken idag. Dom flesta har iofs kommenterat mina röda "fina" ögon. Ja, jag jag får ta det. Inget jag kan göra något åt. Jag har haft fullt upp med arbetsuppgifter. Så blir det när man är borta några dagar.

Tyvärr så är ögonen inte något bättre. Men jag ger dom ett par dagar till, precis som vårdcentralen sagt. Vill inte ta medicin i onödan. Kan säga att mina ögon just nu extraknäcker som stoppljus ;) Dom ser ut som dan efter en kanon kväll på krogen, hihihi..............

Just nu sitter jag och tittar på Landskampen. Så jag ska stänga ner dator nu för att ägna mig helt åt TV:n

Kram

Kli kli

Ja, det är så det är i mina ögon nu. Skulle kunna sitta och gnugga mig i ögonen konstant, men det är ju inget bra. Då läker ju inte ögonifektionen ut någon gång. Att badda ögonen med ljummet vatten hjälper för tillfället.
I morse ringde jag till vårdcentralen för att kolla upp mina ögon. Direkt när jag berättat om mina syptom så sa hon att det är en ögonifektion. Jag ska ge den 5 dagar. Har det inte blivit bättre på den tiden ska jag ringa vårdcentralen igen, för då kommer jag att få utskrivet ögonsalva.

Förkylningen är mycket bättre nu. Så bra att jag kommer att åka till praktiken imorgon. Ska bli skönt att komma in i vardagsrutinerna igen. Hoppas nu att jag kommer att hålla mig frisk läääänge. Har ingen lust att vara sjuk stup i ett något mera. Men det är så här det blir för mig när jag har ett nersatt imunförsvar pga min ledgångsreumatism. Men nu hoppas jag att jag kan komma igång med träningen igen nästa vecka. Känner att kroppen behöver få utmanas. Som det är nu så är den mer eller mindre försloffad.

Nej, nu ska jag glo lite på Vad blir det för mat, sen tror jag att sängen kallar på mig.

Kram

Så här ser mina ögon ut. Det är konstatera...

mms_img26573 (MMS)

Så här ser mina ögon ut. Det är konstaterar att jag har ögoninfektion. Förhoppningsvis läker det ut av sig själva.


Trött

Det märks att jag inte mår bra. Jag är så otroligt trött, men det är kroppens sätt att reagera. Förutom förkylning och feber så har jag också darigt på mig ögoninflammation. Det är ju lika bra att ha allt nu när jag ändå mår piss. Så kanske jag kan hålla mig frisk sen.

Som ni förstår så har det inte blivit så många knop för mig idag. Det mest ansträngande jag gjort är att gå en sväng med Roy. Vädret var hur underbart som helst. Solen skiner från en klarblå himmel. Skulle verkligen vilja vara ute och njuta. Hoppas att det är lika fint väder till helgen, för då ska jag ut och njuta. Är jag frisk blir det säker en power walk.

Nej, nu får det vara slut på gnället för denna gången. Nu återgår jag till TV-tittandet.

Kram

Fan också

Jag blir så irriterad. Har för vilken gång i ordningen nu dragit på mig en förkylning med feber, ömmande hals, täppt näsa och dunkande huvud. Fan också!!!!! När ska jag få njuta av att vara helt frisk?? Vill verkligen komma igång med min träning. Men som det är nu, så blir det ju ingen träning. Detta är absolut inte bra för varken mig eller min vikt. Känner mig så försloffad och lat =( JAG VILL BLI FRISK NU!!!!!

Kram

Inlämningsuppgift

Tar just nu en liten paus från beskattningsrätten. Håller på med en inlämningsuppgift, som ska vara inne senast till midnatt idag. Det är vissa saker som jag inte får kläm på, men i det stora hela så går det hyfsat bra. Det är väldigt mycket som man ska hålla reda på, uträkningar, avdrag och lagar. Snacka om att man bläddrar förbrilt i böckerna och lagboken. Miniräknaren går också varm.

Är igentligen inte alls på hugget för att plugga. Har sedan i fredags mått skit. Jag vet inte för vilken gång i ordningen i år som jag har feber och förkylning. Idag vaknade jag med en öm hal, en dunder huvudvärk och 39 graders feber. När ska allt elände ta slut?? Jag är hjärtinnerligt trött på att mår kasst. Har ju så gjort till största delen av året. Ja ja, det är bara till att gilla läget.

I eftermiddag ska vi till min mamma och hjälpa henne samt ta en fika. Efter det ska jag om jag orkar på handboll. Måste vilket fall som helst dit om för att prata med ordföranden. Då han ska hjälpa mig med en uppgift i organisationsteorin.

Nej, nu får jag ta tag i beskattningsrätten igen.

Kram


Träningsvärk

Oj, oj vad jag har träningsvärk idag. Det är sviterna från akupunkturen igår och ett bevis på att mina muskler verkligen behövde behandlingen. Tror nog att det kommer att kännas mycket bättre imorgon. Ja, vad gör man inte för att må bra.

Imorse vaknade jag med en helt igen täppt näsa och snustorr mun. Inget kul, men lite nässpray och allt blev bra igen. Tror nog inte att det är någon förkylning på G, då jag inte har några andra syptom på det.

Nej, nu ska jag ta en kaffe. Sen sätta mig och jobba.

Kram

Träning!!??

Idag hade jag planer på att träna, men så har det inte blivit. Hade tänkt gå på boxningen, men tror inte att min rygg och mina axlar skulle gilla det. Har ganska så ont i dom. Tror att det är en biverkan av akupunkturen som jag fått idag. Är mest öm och stel på de ställena där nålarna suttit. Jag vet med mig att det blir så här och att det blir bättre tills imorgon. Då känner jag lite lindrig. Man blir ju inte kvitt sina problem på en gång. Det kommer att ta någor behandlingar sen känns mycket bättre.

Dagen har varit lugn. Lite plugg har det blivit. Måste ju bli klar med inlämningsuppgiften i beskattningsrätten. Sista inlämningsdagen är på söndag. När den är inlämnad får jag sätta fart med deleximnationen i organisationsteorin. Den ska vara inte till den 23 mars. Så jag vet vad jag har att göra den närmsta tiden. Det ska sittas med näsan i böckerna ;) Ja, det är jag själva som valt det och ingen annan. Så jag har inget att gnälla över.
Ska även fundera över vad jag ska läsa nästa termin. Blir det enstaka kurser eller ett program? Ja, det tål att tänkas på.

Nej, nu ska jag sätta mig och slappa. Tror nog att jag kommer att ta tag i min virkning. Försöker att göra mig en väska. Har aldrig gjort det förur, så det ska bli spännande att se hur resultatet blir.

Kram

Förvirrad eller förvirrad ;)

Ja det kan man lungt säga att jag är. Satt i min egna lilla värld när min mobil ringde. Svarade men inte med mitt namn som jag brukar. Det blev med hemtelefonnummret. Ja, så det kan bli. Hon som var i andra ändan av luren bara skrattade åt mig. Ja, ja, bättre tur nästa gång det ringer. FÖrhoppningsvis så svarar jag rätt då. Men på ett sätt blev det rätt, för jag var ju hemma när mobilen ringde. Ja, ja, gjort är gjort.

Sitter som vanligt i soffan med ett öga på datorn och det andra på TV:n. Ikväll är det ett program om provrörsbefrukning på Kunskapskanalen som vi tittar. Vi har ju varit inne i den karusellen, så man känner så väl igen sig i parens strävan efter att få ett barn.

Tror nog att jag ska ägna mig åt programmet, eftersom det fångar mitt fulla intresse.

Kram

RSS 2.0