Energi

Just nu så efterlyser jag energi. Har absolut ingen just nu. Hoppas att all sol kan återge mig energin.
Idag har det premiär badats i poolen. Men fy f*n vad kallt det var, samtidigt av det avsvlakande. Mellan varven som jag badade blev det lapande av sol. Nu sitter jag är med en begynnande solbränna.

Lite ppdatering från de senaste dagarna.

I tordsdag hade jag en kort dag på praktiken. När jag körde hem strax innan lunch, blev det en jogging tur i Ystad. Tyvärr så ville min mobil inte som jag, så jag fick ingen tidtagning eller sträcka. Bättre tur nästa gång. Väl hemma igen, svängde jag ihop en rabarberpaj. Medan den var i ugnen hoppade jag in i duschen. Väl klar tog jag pajen med mig och åkte till lilla Freya. Det var en underbar eftermiddag hos henne. På kvällen åkte älsklingen och jag och handlade.

Midsommarafton firade vi hos vänner, med ett födelsekalas. Det var en helt underbar dag. Men massor av god mat och trevligt sällsklap. Det blev även en match brännboll. Tyvärr så var jag i det förlorande laget, men vad gjorde det. Huvudsaken var att vi hade det kul.

Igår var vi hemma och fixade hela dagen. Poolen blev uppsatt, gräset klippt + en massa små fix. Det var en skön och avslappnande dag. Dagen avslutades med grillning.

Idag har vi varit och hämtat en en bil, som vi haft på vinterförvaring. Innan den blev hämtad våldgästade vi dom som vi firade midsommar med. Där blev vi bjudna på frukost, dagens andra. Eftermiddagen har varit lugn. Mellan varven som jag tvättat har jag badat och solat.

Som ni märker har det absolut inte blivit någon motion denna helgen. Har inte haft någon energi eller lust till det. Men jag tar nya tag imorgon. Då ska det styrketränas efter praktiken. Vet att en väninna till mig kommer att vara där samtidigt. Alltid kul att träna när man har sällskap.

Nej, nu börjar fundera på om jag ska lägga mig eller inte.

Kram

Svacka

Fy på mig. Jag har kommit in i en svacka med dåliga vanor. Blir lite för mycket av det goda (snask). Tror nog att det beror på att jag är krasslig, samt har kommit i lite psykisk obalans. Det är inte bara min viktnedgång som spökar, utan en hel del annat, som jag inte vill gå in på här. Bruka komma i denna obalansen då och då, så det är inget ovanligt. Det tar mig upp till en månad innan jag är i balans igen. Det viktigaste för mig är att tänka positivt och att inte gräva ner mig. Sen har jag goda vänner som ställer upp som bollplank och det är det viktigaste.

Idag har jag varit på akupunktur. Vilket (för mig) är jätte avslappnande. Tyvärr så var det sista behandlingen innan semestrarna. Så nu får jag hoppas på att ryggen och huvudvärken håller sig "på mattan". Jag vet att det bara är till att höra av sig om det skulle bli för outhärdligt. Det finns fler än min akupunktör på sjukgymnastiken.
Eftersom jag varit på sjukgymnastik så har det varit en kort dag på praktiken. Det blir det även korta dagar på tisdagar och torsdagar i fortsättninge. Det beror på att jag är sjukskriven på 25% för att jag ska kunna gå på min rehabilitering.

Imorgon är jag ledig. Fritidset ska på utflykt till Skånesdjurpark och dom behöver inte min hjälp. Så dom gav mig en ledig dag. Detta kommer jag att "fira" med att har hit en väninna på fika. Vi tappade kontakten med varandra när jag flyttade från Skurup för 20 år sen. Men tack vare min praktik har vi återupptagit kontakten. Hennes dotter är ett av barnen på fritids. Alltid kul att träffa gamla vänner som man tappat bort.

Nej, nu ska jag slappa lite innan det är tid att sova.

Kram

Uppehåll

När man väl lyckas att komma igång med träningen så blir man förkyld. Så nu är det ett par dagars träningsuppehåll. Vill ju inte förvärra förkylningen. Och typiskt är att den sitter i näsan. Snorar och är hur stopp som helst. Nej, det är ingen allergi. För det kan jag känna skillnad på. Men skit samma, nu är det som det är.
Så min helg har mesta dels tillbringats vilande i soffan, sovande och tittande på TV. Inte det mest optimala, då det har varit ganska så fint väder. Får ta igen utevistelsen en annan gång. Det blir nog mycket av den varan nu i sommar när jag praktiserar på fritids.

Som ni förstår så har det varit en super lugn helg för mig. Fastnade framför TV:n och prinsessbröllopet i lördags, medans älsklingen pulade där ute. Igår tog jag mig i kragen och fick tvättat. Då var älsklinge på en fotbollsturnering i Ystad. Så här hemma var det bara jag och djuren, vilken var härligt.

Idag har det varit praktik som vanligt. Skönt när man har något att göra och att slippa gå hemma hela dagarna. Fast i ärlighetens namn så är det ibland skönt att vara hemma några dagar.

Nu hör jag hur Roy (våran schäfer) gnäller. Husse är ute och Roy är inne. Vilket Roy tycker är så orättvist.

Nej, nu ska jag fixa till mig lite kvällsmellis.

Kram

Ingen promenad

Det blev ingen promenad för mig i gårkväll. Istället snörade jag på mig joggingskorna. Det blev en runda på
1,5 km på på 11,5 min. Totalt gick jag ca 300 m. Så min totala joggingrunda blev 1,2 km. Vilket jag är jättenöjd med. Det är 200 m mer än när jag joggae på löparbandet förra veckan.
Idag blir det ingen träning. Tar det lungt inför läkarbesöken som jag ska göra imorgon. Känner att jag börjar bli nervös inför gastroscopin, som ska göras imorgon eftermiddag. Tyvärr så ska jag komma till sjukhuset på fastande mage. Kommer ju att vara vrålhungrig långt innan undersökningen ska göras kl 15. Får ju inte äta något efter kl 24 ikväll =( Nåja, jag får dricka fram till 4 timmar innan undersökningen. Så det kommer säkert att slinka ner en näringsdryck. På det viset så får jag i mig lite näring och vitaminer.

Nej, nu har jag inget mer vettigt att skriva.

Kram

Jag har gjort det :=)

Ja, jag hann med en sväng på löparbandet innan vattengympan. Idag har jag gjort något som jag trott skulle vara omöjligt. På 7 min sprang jag 1 km. JAAAAAAAAAAAAAA......................Jag är så glad och stolt över mig själva. Snitt hastigheten ligger på ca 8,5 km/h. För mig är det en sjukt bra snitt tid, då jag är en ovan joggare. Kan säga att jag var helt slut och genom svett när jag steg av löparbandet.
Det var otroligt skönt att vattengympa efteråt. Kroppen blev så avslappnand. efter vattengympan blev det ännu mera avslappning. Det var akupunktur för min rygg och mina axlar.

Nu sitter jag i soffan och slappar lite. Kan känna att jag är välförtjänt av slappandet. Samtiigt så tittar jag på Biggest Looser.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll.

Kram

Äntligen på banan igen

Efter tre sjukdagar så börjar jag komma på banan igen =) Det är så skönt att röra på sig. Men visst har det även varit skönt att ta det lungt. Mindre skönt har det varit att ha ont i bihålorna, men nu är det mycket bättre.

Igår medans älsklingen var på fotbollsträning (jag följde med), så passade jag och en till på att ta en promenad. Rundan var 2,6 km och tog ca 26 min. Alltså inte världens snabbaste tempo, men bättre än inget alls.

Imorse efter frukosten snörade jag på mig joggingskorna för att bege mig ut på en jogging/promenad runda. klockan var då runt 8. Det hade inte hunnit att bli för varmt, lagom var det. Dagens runda var ca 2,4 km i väldigt kuperad terräng. Jag varvade joggen med snabb promenad. Turen tog min knappt 22 min, ca 2 min snabbare än förra gången jag tog samma runda. Nu ska jag bara föröka arbeta upp min kondition, så att jag orkar jogga hela rundan. Men nån satns måste man ju börja från. För 6 månader sen så hade jag absolut inte klarat av det som jag gör idag.

I torsdags var det vägning. Trots birsten på motion och förra helgens frossande i mat, så hade jag gått ner 7 hg. Ett resultat som jag är väldigt nöjd med. Allt är ju bra så länge som det inte är plus på vågen.
Sen jag började med flytet den 5 feb, så har jag gått ner 22,7 kg. Sen jag blev opererad den 18 feb så har jag gått ner 17,7 kg. Dessa kilona hade jag inte klarat av att bli av med om jag inte gjort min GBP (gastric bypass). Jag är så glad att jag fick göra operationen. Det är ju inte alla som blir godkänd. Men jag hade tur, eller hur man nu ska uttrycka sig. Sen gjorde min ledgångsreumatism också sitt till att jag blev godkänd. Den snarare bidrog till att jag fick förtur.

Men visst jag kan förstå att det sticker i vissas ögon att skattepengar gått till min operation. Men fast att jag är arbetslös så betalar jag också skatt och då tycker jag att jag har rätt att lägga "mina" skattepengar på magsäcksförminskningen. Skulle jag inte fått operationen så vet jag att jag inte skulle gått ner något i vikt, snarare tvärtom. Detta skulle då bidra till att skattepengarna skulle behöva betala en eventuell sjkskrivning och kanske en lång rehabilitering istället. Det skulle nog bli mycket dyrare än vad operationen varit.

Nej, nu ska jag sluta gnälla om skattepengar hit och dit. Men jag kände att jag vill försvara mig lite. Då jag fått en hel del påhopp om detta.

Nej, nu ska jag ut och njuta av solen och även hänga ut tvätt.

Kram


Bilder

Här kommer lite bilder som jag lovat er på mina nya kläder.


Vit sommarklänning i stl 48. De3t var så här jag såg ut på älsklingens 40 års fest.

     


   

Kram


RSS 2.0