Nyår

Visa informationVisa information   

Vill önska alla mina läsare

GOTT NYTT ÅR!!!


Visa information

Kram


Inte så här jag tänkt mig

Det var absolut inte så här jag tänkt mig att ha det på min semester. Vaknade runt hlav 4 i morse, då jag frös så att jag höll på att "dö". Tog tempen och den viade på 39 graders feber. För att få lite mer värme tog jag fram ett extra täcke. Efter ca 30 min lyckades jag somna om igen. Jag vaknade igen kl 6, när älsklingens klocka ringde. Då var jag varmare och frös inte. Jag tog tempen igen och den visade 40 grades feber. Nu började jag tycka synd om mig själva. Förutom febern så mår jag hur bra som helst. Det är det som jag tycker är konstigt.

När älsklingen steg upp tassade jag också ner till köket. Bara för att inta panodil och sen krypa ner under täcket igen. Somnade om, för att vakna strax efter kl 8. Då var jag dyngsur av all febersvett som jag fått ur mig. Gick upp men bara för att försöka få i mig en macka. Bjöd Roy på halva, vilket var väldigt uppskattat av honom.

Jag hade planer för dagen, men dom fick avbokas. Det var ett styrketräningspass med Monali, samt pulkaåkning med älskade lilla Freya. Jag får göra detta en annan gång. Nu koncenterar jag mig på att bli frisk så fort som möjligt.

Kan säga att jag spenderat dagen i sängen och framför TV:n. Nu känner jag hur febern kommer krypande igen, då jag börja frysa och kallsvettas, GRRRRRR......... Vill bli frisk till nyår, då vi är bortbjudna.

Nej, nu ska jag krypa ner under täcket igen och fortsätta titta på TV.

Kram

Så har det hänt.....

......att jag för första gången sen min viktresa började gått upp i vikt. Sen förra veckan är jag 1 kg tyngre, grrrrrrrr............. Ja, ja, så blir det när man unnar sig lite extra gott under julen. Men imorgon ska jag försöka träna bort det kilot. Då ska Monali och jag svettas bland viktena på gymmet. Ska bli skönt att röra på sig, då det varit lite si så där med träningen de senaste veckorna. Nu bör jag bli bättre på att träna, så att jag kan komma  iform och komma ner till min målvikt. Har ju trots allt inte så långt kvar tills jag är i mål, närmre bestämt 10 kg.

Kram

Mys

Sitter just nu i finrummet och myser. Latten har precis druckits upp, nu unnar jag mig ett glas julmust.

Julhelgen har varit hur underbar som helst. Vi börja firandet lillejulafton hos min pappa och hans fru. Men det har jag berättat om i ett tidigare inlägg.
Julafton firade vi hos mina svärföräldrar tillsammans med min mamma, Älsklingens lillasyster och hennes familj. Vi hade en jättemysig julafton. Det var lilla Freyas första jul och hon verkade till att uppskatta den. Julklapparna som hon fick passade henne utmärkt. Av oss fick hon en Teletuby som kunde dansa och sjunga, två peksaker som lät samt en docka. Det var Teletubyn som gick hem bäst. Hon älskade att titta och lyssna på den. Freya förökt även "hångla" upp den (hon slickade och smakade på näsan).

Själva så fick jag det jag önskat mig och lite till. Detta är vad jag fick:
En elvisp
En handduk
En liten julskål
En flaska vitt vin
Två biobiljetter
Kopieringspappaer
Grytlappar och en kökshandduk
Presentkort på Lindex
Sopborse och skyffel
Gemensamt fick en en helt underbart fin förstoring på Freya
Gemensamt köpte vi till oss själva en ny TV.
Tror nog att jag fått med allt nu.

Ska snart börja göra mig iordning för att sen åka till Ystad. I eftermiddag så ska jag "jobba". Jag är hallvärdinna på handbollen.

Igårkväll var vi hos underbara vänner och hade det mysigt. Det var en spontan inbjudan, så det blev snabba ryck för oss. Men det gjord absolut inget. Trivs så bra med vännernas sällskap. Förutom god mat och trevligt sällskap blev det en massa skitsnack =) Så som en trevlig kväll ska vara (enligt mig).

Nej, om man skulle komma ur myskläderna nån gång. Men ack vad skönt det är att gå om kring i de och bara få finnas till.

Ni får har en fortsatt underbar dag!!!

Kram

Hälsning!!!!

Vill på detta enkla sätt skicka en julhälsning till er alla goa.

GOD JUL
OCH
GOTT NYTT ÅR!!!
ÖNKSKAR JAG ALLA MINA LÄSARE


Idag har min älskling och jag varit ute och kört i snökaoset. Vi skulle till pappa och hans fru på jullunch. Vi körde hemifrån i god tid för att vara säkra på att komma fram i tid. Vi kom en hel timme för tidigt, men det gjorde inget. Det blev så att vi tog kaffe och kaka innan maten istället och det gick hur bra som helst. Under maten så ringde min kära svägerska och berättade att vägarna vid Tomelilla började bli en aning svårframkomliga. Så det blev lite av stress att äte det sista av maten.

När vi åkte hem åkte vi och hämtade min mamma i Skurup, så hon slapp att ta tåget imorgon (om det nu går något tåg). Nu är mamma hos mina svärföräldrar, där det är meningen att vi ska fira jul. På vägen hem från Skurup satt vi ca 30 min i kö. Det hade hänt en krock i motsatt skörriktning, men plogbilen i våran körriktning hade stannat för att hjälpa till att få undan bilarna. Det tog oss ca 2 timmar att köra 4 mil. Vägarna var inte så "farliga" det var värre med all blåst, som gjode att man inte såg så bra.

Nu har vi varit hemma i snart 5 timmar. Det är verkligen skönt att "sitta inne" och njuta. Snön och vinden yr utanför husknuten. Den enda här hemma som vill vara ute idag är Roy. Han är tokig i snön. Det är som att ha en kalv på grönbete, när man går ut med honom.  Det är så kul att se hur glad och lycklig han är när han är ute.

Sitter nu och tittar på nyheterna och får höra hur kaotiskt det är så de Österlenskavägarna. Kaos är det enda ordet man kan beskriva vädret ochvägarna med. Skönt att veta att man ite vehöver ge sig ut på vägarna något mera idag. Vi har sagt att vi får se hur det ser ut imorgon. Kniper det så får vi sitta hemma själva och fira jul. Men bättre det än att riskera sitta fast i en snödriva.

Nej, nu ska jag gå och ta en huvudvärkstablett. Huvudet mitt har dunkat hela dagen. Inget kul, men något jag får försöka acceptera.

Många snöiga kramar från ett insnöat Österlen!!!!

KRAM


Träning vad är det???

Så dålig jag har blivit på att träna den sista tiden. Mycket beror på sjukdom och skada, men även på LATHET. Måste verkligen ta mig i kragen och bli bättre på att dra mig till gymmet. För nu under julhelgen är det ingen box, så det får bli enbart styrka och kondition.

Helgen har som vanligt gått rent för fort. Men trots allt så har jag/vi fått gjort en del. Igår var vi hos älsklingens föräldrar. När vi var där passade vi på att gå en runda med Roy, så att han kunde få springa lite lös. Något som han uppskattar och vill göra ofta.


Mmmmmm.............vad kul det är att busa i snön =)


Husses och mattes guldklimp spanar ut över åkern

Idag har jag bakat pepparkakor, röjt undan pyssel sakerna från finrummet. Har även varit en sväng till affären för att införskaffa lite glögg och tillbehör. Det har även tvättats, så nu har vi rena kläder så vi klarar oss ett tag. Ieftermiddag har vi haft besök av Freya och hennes familj. Vi bjöd på glögg, kaffe, lussekatter,pepparkakor och nötter. Alltid härlit att umgås med sina nära och kära.


Freya go och gla efter en lussekatt

Vi har även tagit lite foto på mig. Jag behöver ett foto till HandbollsVM. Det behövs till ackerditeringen, så att jag kan ta mig in och ut på området utan problem.
Nu sitter jag i soffan och slappar. Ska snart dra mig mot duschen, så slipper jag det imorgonbitti.

Nu ska jag fortsätta med slappandet.

Kram

Sårad

Känner mig så sårad just nu och det är min sambo som sårat mig. Han tror att han vet bäst vad som är bra för mig att dricka och äta. Som ikväll när jag hällde upp ett glas med läsk. Då säger han: "ska du verkligen dircka allt det. Du kommer att trilla dit igen och bli tjock och då var ju operationen onödig."
Nu är det inte så att jag dricker läsk dagligen. Dicker max ett glas i veckan och det tycker jag är helt ok. Jag vet att jag inte kommer att trilla dit och bli tjock igen. Vill absolut inte vara tjock något mera. Men ibland tycker jag att man ska få unna sig något gott, för annars så är det inte kul att vara nyttig och hälsosam resten av tiden.
Hade han nu bara sagt sin plumpa kommentar med ett vänligt tonläge, så hade jag kanske inte blivit så sårad som jag blev. Det slutade med att jag gick ner i köket och tog ett glas vatten istället. Så nu står läsken där och den kommer att bli uthälld. Att han inte kan unna mig lite lyx. Jag kanske skulle fälla någon kommentar när han vill drick öl. Då kan han få känna på hur det känns.

Nu ska jag försöka lägga detta bakom mig och försöka njuta av resten av kvällen. Det tjänar ju inget till att sitta och sura hela kvällen.

Kram

Sovit

Största delen av denna dagen har jag spenderat i sängen. Hade lite sömn att ta igen efter en hostande natt. Känner mig lite bättre nu och hoppas att det så förblir. För jag vill verkligen till min praktik imorgon. Missar så mycket när jag är hemma. Ska senare trava ner mot apoteket för att se om mitt recept på hosmedicin kommit in. Vårdcentralen kunde inte lova att jag skulle få det idag, men jag behöver det verkligen för att få sova inatt.

Ikväll kommer älskade lilla Freya att vara här en stund. Hennes mamma skulle iväg på något och pappa jobbar. Ska bli kul att få umgås med henne. Till helgen blir det lite med gos med lilltjej, då ska hon sova över här från fredag till lördag =)

Nej, nu ska jag fortsätta slappa lite innan jag fixar till kvällsmaten.

Kram

Irriterande

Det är så irriterande att jag blir förbannad på mig själva.
När min sambo är sjuk så räknar jag inte med att han ska hjälpa till här hemma. Men så fort jag är sjuk så räknar min sambo med att jag SKA hjälpa till här hemma. Och dum såm jag är så gör jag der, bara för att jag inte orkar med något tjafs. Men snacka om att det är diskriminerande. Vi som ska leva i ett jämnlikt samhälle. Så här har det varit under alla de 18 åren vi varit tillsammans, så jag borde ju ha blivit van vid detta laget.

När vi bodde i Ystad och älsklingen var sjuk, så kom min svärmor på lunchen för att ta ut våran hund. Detta hände inte när jag var sjuk. Då kan man ju undra om män har mer rätt till att få vila ut när dom är sjuka än vad kvinnor har? Tror nog att jag får ta upp det en gång. Inte i dag för det orkar jag inte. Vill nu bara ta det lungt resten av kvällen, så att jag orkar att ta mig till praktiken imorgon.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av mina popcorn och titta på TV. Ska absolut inte göra något ansträngande förräns imorgon.

Kram

Mör

Sitter här och är mör i hela kroppen. Har varit på ett 75 min boxpass. Det var hur skönt och svettigt som helst. Kan säga att det var nästa 2 månader sen jag var på boxen senast. Det har varit sjukdommar, skada och operation som kommit emellan. Nu är det bara 2 pass kvar på denna terminen och dom SKA jag gå på. Som det känns nu så kommer jag att ha världens träningsvärk imorgon, men det är det värt.

Har precis kommit ur duchen, som verkligen var välbehövlig. För innan boxen körde jag egen uppvärning här hemma. Skottade snö i ca 25 min, innan jag gick till träningen.

Nu ska jag bara se på nyheterna, sen är det sängen. Känner hur John Blund strör ut sitt sovagrus i mina ögon.

Kram och natti natt

Hemma

Idag har jag varit hemma hela dagen. Inte för att jag är sjuk, det är snön som stället till det. Och imorgon lär det bli värre vad jag har hört på nyheterna. Jag får helt enkelt se hur det blir imorgon.

Jag hade planer på att tvätta idag, men så blev det inte. Jag har iofs fått röjt i sovrummet och det var på tiden det. Det var en aning stökigt vid MIN säng, men nu ser det mycket bättre ut. Det har även blivit lite skottning för mig. Orkade inte ta hela uppfarten, älsklingen min tar resten nu.

Ja, det har med andra ord varit en riktigt slappedag för mig och skönt har det varit.

Nu sitter jag och tittar på TV, samtidigt som jag slösurfar.

Ha en fortsatt underbar kväll alla goa.

Kram

RSS 2.0