Fy på mig

Planen för kvällen var att träna, men så blev det inte. FY PÅ MIG!!! Istället så har jag prioriterat min lillebror, å han fyller år idag. Träningen få jag helt enkelt ta en annan dag. Imorgon blir det vattengympa och den ska jag inte hoppa över. Känner att min stela, ömma frusna kropp behöver få krypa ner i det varma vattnet. Sen var det tre veckor sen jag var på vattengympa senast.

Vägningen i torsdags gick bra. Jag hade gått ner 1,9 kg på en vecka =)) enna vecka blir det nog inte lika bra resultat, då det slarvats med maten i helgen. Det har ätits en del smörgåstårta och vanlig tårta. Så blir et när man har mycket av den vara hemma. Så denna vecka ska det inte slarvas med maten och träningen ska också komma igång. Nu finns det inga ursäkter mera för att komma undan. Jag vill ju inte att operationen ska vara gjord i onödan.

Jag har inte så mycket att uppdatera från förra veckan. Mer än att det städades och åter städades och handlades. Ville ju att allt skulle vara perfekt inför älsklingens 40 års dag i fredags. Det blev en lyckad tillställning med god mat och underbara vänner.

Biler från i fredags, samt mina nya kläder kommer vid ett senare tillfälle.

Kram

Äntligen lugn

Veckan som gått har det varit fullt upp. Detta har medför att jag inte hunnit med att blogga. Till och med träningen har denna veckan fått stryka på foten. Varför nu detta då? Jo, älsklingen min fyllde 40 år i fredags. Så det har städats, fixat och handlats, för att fira honom i dagarna två, fredag och lördag.

Just nu känner jag hur luften gått ur mig och att orken inte är där den borde vara. Det blir säkert bättre imorgon, efter en god natts sömn.

Nej, ni får ursäkta mig, men jag tror nog att jag ska slappa lite framför TV:n innan jag drar mig mot sängen. Lovar att komma med en bättre uppdatering imorgon. Så ni får hålla tillgodo med det lilla jag skrivit nu.

Kram

Före och efter

Tänkt visa er lite bilder på min viktnedgång. Dom talar för sig själva.Kram

Kommit igång

Jag skulle ha skrivit här igår. Men dator fanskapet hängde sig, så jag blev så irriterad att jag höll på att slänga den i väggen.

Det blev ingen styrketräning för mig igår. Det var för fint väder att göra någon inomhus träning. Istället tog jag en rask skogspromenad. Rundan var 2,7 km och tog ca 24 min. Det blev ca 5000 steg tagna. Medelhastigheten var 6,8 km/h och jag blev 253,2 kcal fattigare =)
Det var hur skönt som helst att gå i skogen. När jag kom hem var det svettigt och flåsigt värre. SÅ skönt det var att ställa sig i duschen. Annars så blev det inte mycket annan träning för mig igår. Jag fick ihop ca 10000 steg på min vardagsmotion.

I eftemiddag/kväll blir det jogging/promenad. Detta kommer jag att göra när älsklingen min är på fotbollsträning. Mitt sällskap blir en av föräldrarna till barnen som ska träna. Alltid kul att få sällskap, det blir så mycket enklare och roligare att träna då.

De sista veckorna så har jag varit väldigt slarvig med min mat och det har jag sett på vågen. Det har inte varit någon bra viktnedgång. Nu blir det hårda bullar. Jag ska äta nyttigt och skriva upp hur många kcal min mat innehåller. Det är iofs inte all mat som jag kan ha koll på, men då får det uppskattas hur många kcal det innehåller. En dag i veckan ska jag få unna mig något utöver det nyttiga, för annars så blir det tråkigt.
Jag ska försöka att hålla mig till GI-mat, då den inte innehåller så mycket av det som jag redan vet att jag ska hålla mig borta från. Tex vittmjöl, pasta, potatis, ris mm. Detta ska bytas ut mot fullkorn, förutom potatisen.

Nej, nu ska jg se till att göra lite nytta på min praktik.

Kram

Uppdatering

Det var ett bra tag sen jag uppdaterade er på hur det gått för mig. Så det tänkte jag göra nu.

Byst: 114cm -10 cm
Ovanför navlen: 103cm -10 cm
Midja: 99,5 cm -32,5cm
Höft: 110cm -19,5 cm
Lår: 60cm -8cm

När remissen till opn skrevs vägde jag 112 kg, förra veckan vägde jag 84,7kg Total viktminskning 27,3 kg.

Jag är så otroligt nöjd med resultatet, men det är en bra bit kvar på resan.

Träningen är det lite si och så med. Jag försöker verkligen att komma igång. De sista veckorna har jag verkligen haft otur, då min rygg pajjades för snart 5 veckor sen. Nu börjar den bli bättre =))

Imorgon ska jag dra mig till gymmet för lite styrketräning. Just nu är jag opeppad, men det hindrar mig inte. Jag slutar min praktik kl 11,30. Så efter det jag ätit lunch och varit ute med Roy, så cyklar jag till gymmet. Kanske blir det simning efteråt.

Nej, nu ska jag snart dra mig mot sängen då jag är otroligt trött.

Kram

Hur ska jag skärpa mig???

Jag skäms så att jag inte kan skärpa mig, med mitt bloggande. Snälla kan ni ge mig bra tip på hur jag ska få motivationen till baks. Det är väl så att jag tycker att det inte händer så mycket, som jag tycker att det är värt att skriva om. Jag tycker att den ena dagen är den andra lik. Men säkert så är det alltid någon skillnad på dagarna. Fast det är JAG som har fastnat i ett ekorrhjul.

Nu är det en vecka sen jag skrev senast. Ja, vad har då hänt under denna veckan??  Faktiskt så har det inte hänt så mycket. Det var iofs "bara" en 3 dagars praktikvecka. Det har varit härligt att vara långledig. Vi (jag och älsklingen) har inte gjort så mycket av ledigheten. I torsdags var vi och gosade med våra guddotter. Det är alltid lika kul att träffa henne.

Jag hade också vägning i torsdags. Det var en lite retfull väning. Tyvärr så saknades det 1 hg till 20 kg's sträcket. Men det kommer jag att ha passerat till nästa vägning. Nu väger jag 84,7 kg, alltså 19,9 kg mindre sen den 5 feb. Jag är väldigt glad över min viktnedgång. I morgon kommer jag att ta mina mått.

I lördags kväll var jag på handbollsfest. Det var avtackning av spelare och ledare som tyvärr lämnar laget. Det var en mycket trevlig kväll, med god mat och underbart sällskap. Älsklingen min fick vara chauför åt mig. Han valde att inte vara med på festen. Visst var det trist att inte ha honom med sig, men ibland är det skönt att få roa sig på egen hand.

Igår chockade jag både mig och kroppen ;) Jag vaknade kl 7 och kunde för allt i världen inte somna om. Så när älsklinge steg upp kl 8 gjorde jag detsamma. Kl 9 skulle älsklingen vara i Köpingebro för en fotbollsmatch. Jag följde med honom. Så när killarna hade uppvärning och pepptalk tog jeg en 2,6 kg jogging/promenad runda. Rundan tog mig ca 23 min, vilket jag tycker är en hyfsad tid. Då jag absolut inte är någon van joggare.

Idag har jag trots noll mtivation gjort ett styrketräningpass på 50 min. Detta gjorde jag tillsammans med en väninna. Jag tycker att det alltid är lättare att träna när man är två eller fler som gör det tillsammans. för mig så höjer det min motivation under träningen. Jag var även duktig som tog cyklen till träningen. Det tillhör inte vanligheten, men nu kommer det att bli en vana =))

Nu sitter jag i soffan och känner hur mör min kropp är. Alltså mör på ett "skönt" sätt. Men imorgon kommer det nog att kännas annorlunda. Då kommer jag säkert att ha träningsvärk.

Nej, nu ska jag titta på CSI, sen är det sängen.

Kram

POSITIV!!!!!

Ikväll har jag varit och gjort en gynundersökning. Inget man gör med glädje, men det ska göras. Idag var jag där för att se om jag kunde få en spiral. Ska under mitt första år efter magsäcksoperationen undvika att bli gravid. Eftersom jag gick upp ca 20 kg när jag började med p-piller i 15 års åldern, så är jag inte så villig att ha det igen. Tyvärr så blir det piller, då jag har en missbildning på min livmoder, som gör att jag inte kan ha en spiral. Nu ska jag prova minipiller i 6 månader, sen inte ta dem mera.

Nu till något som gör att jag vågar tänka POSITIVT. Det beror mycket på gynläkaren. Jag har aldrig träffat en sån UNDERBAR läkare. Han tog sig verkligen tid att lyssna på mig. Jag berättade för honom om våran kamp att få uppleva familjelyckan och all frustration som hindrar oss. Missbildningen på min livmoder är ett av problemen. Jag fick för 15 år sen reda på att jag har en "två"delad livmoder. Har en "tapp" som hänger ner. Denna tappen vill läkaren operera bort om ca 6 månader, då jag slutat med pillrerna. Sen vill han ge mig medicin som hjälper till att stimmulera mina ägglossningar. JUST NU SÅ SVÄVAR JAG FRAM PÅ SMÅ MOLN. När jag berättat om våran barnlängtat, så berättade läkaren att han har specialiserat sig på att hjälpa par i våran situation. Kan det bli bättre?? Just nu tror jag inte det. Jag har ett smil från örsnibb till örsnibb =) Så nu har hoppet återfunnit sig hos mig. Jag KANSKE får uppleva hur det är att få vara gravid och att få bli mamma. Det är absolut inget jag tar för självklart. Än finns det många hinder kvar på vägen, men några har verkligen blivit undanröjda ikväll.

Nej, nu ska jag försöka smälta alla kvällens intryck.

Kram

Nu får jag skärpa mig!!!!!!!

Suck, vad jag blir trött på mig själva. Som ni märkt har jag varit väldigt dålig på att blogga. Nu får jag verkligen ta mig i kragen och skärpa mig. Jag har absolut inget att skylla på, mer än min LATHET. Det är nog den som sätter den största käppen i hjulet.

Ja, då ska jag försöka uppdatera er på vad som hänt sen jag skrev här senast. Ärligt talat så är det inte så mycket. Ryggen är fortfarande kass. Nu har den varit det i tre veckor. Går och får akupunktur behandlig för den. Använder även flitigt min massage kudde. Både massagen och akupunkturen hjälper för tillfället. Nåja, jag ger ryggen en vecka till, sen får jag nog ringa till läkaren.

Snacka om att jag var jättetrött i tisdags. Hade haft min sedvanliga vattengympa och därefter varit på provtagning. Sen var det ner till sjukgymnastiken igen för att få akupunktur. Var lite tidig, så jag satte mig i väntrummet. Där satt jag och somnade. Skönt var det, men inget som jag hade tänkt mig. Jag somnade även under akupunktur behandlingen. Det blev mer vila när jag kom hem och hade varit ute med Roy.

Förövrigt så flyter livet på. Jag är kvar på praktiken i Skurup. Trivs där så bra, men jag försöker att hitta ett permanet jobb. Det är ju det som står överst på min önskelista.

Igårkväll hade vi gäster, som vi bjöd ut på en runda i våran "raggarbil". Det var CRUSING i Ystad, något som våra gäster aldrig hade varit på tidigare. "Raggar" rundan blev väldigt uppskattad från alla. Hade det bara varit älsklingen och jag så hade det inte varit så kul. Tänk vad härligt sällskap kan göra. Det var för oss premiär runda med bilen. Ja, vi har kört små rundor med den tidigar, men inte några längre sträckor.

Just nu så sitter jag i soffan och slappar. Älsklingen är hos sina föräldrar för att hjälpa dem med att klippa gräsmattan. Det är något som dom själva klarar av, men hans pappa går just nu med kryckor. Han fick för några veckor sedan en ny knäled.

Nej, nu ska jag ut med Roy, innan hans bakben går i kors *S*.

Kram

RSS 2.0