En månad

Idag är det en månad sen jag blev opererad. Fattar inte vart tiden har tagit vägen. Den har bara rusat förbi. Tycker att det känns som att det var förra veckan jag blev opererad. Men visst det är skönt att tiden går fort, mycket bättre än att den slingrar sig fram.

Under månaden som gått har jag fått börja om från början med att lära mig att äta. Det har verkligen varit nyttigt för mig. Nu är jag inne på min sista vecka med purémat. Det var hur underbart som helst när jag inte behövde leva på flytande mer. Nu ser jag fram emot att få börja med "riktig" mat. Men jag kommer att vara försiktig och inte väraka på med världens brak måltid. Men jag kommer garanterat att prova ris eller pasta. Det är nu 6 veckor sen jag åt det senast.

Idag har det varit tid för mig att väga och mäta mig. Det är en månad sen senast. Så här kommer månadens resultat.

Vikt: 92,6 kg
Förändring: -7 kg
BMI: 34
Förändring: -2,6
Byst: 117 cm
Förändring: -5,5 cm
Midja: 109 com
Förändring: -2,5 cm
Ovanför navlen: 112,5 cm
Förändring: -5,5 cm
Höft: 121 cm
Förändring: -3 cm
Lår: 63 cm
Förändring: -4 cm

Jag är otroligt nöjd med resultaten. Tänk att jag gått ner 7 kg på 4 veckor. Sen jag fick besked att jag skulle få operationen för 6 veckor sen så har jag gått ner 12 kg. Det är helt otroligt. Det är så att jag knappt kan förstå det.

Innan jag avslutar, så tänkte jag visa några bilder för er.

17 feb 99,6 kg


17 mars 92,6 kg

Kram


Ojdå

Här var det ett tag sen jag skrev senast. Jag har ingen ursäkt för det. Det är kanske bara så att det inte hänt något de senaste dagarna. Varje dag är den andra likt. Men det kanske blir så när man är sjukskriven. Nu har jag bara två dagar kvar på sjukskrivningen, sen är det tillbaks till verkligheten. Det ska bli skönt att komma tillbaks till praktiken och få träffa personal och ungar.

I söndags var vi i Malmö för att shoppa en reservdel till bilen. Den gick tyvärr inte igenom besiktningen i torsdags. Medans älsklingen var på Biltema var jag på Stoff och Stil. Jag införskaffade ett klänningstyg och ett tyg till en bolero. Detta ska jag ha klart tills vi ska på barndop en 4:e april.

Igår var jag och två vänner ute och tog en långpromenad i det fina vädret. Efter promenaden tog vi en härlig fika. Tack Monali och Thina för en härlig förmiddag. Ännu ett tack till Monali för några trevliga timmar på eftermiddagen. Det var verkligen kul att prova Wii fitness. Vi får snart göra om det. Men jag vet att du ska jobba tre nätter nu. Hojta till när det är "fritt"fram igen.

Idag har jag varit på vattengympa. Det är SÅ härligt att komma ner i det varma härliga vattnet. Det är så välbehövlig för mina leder att vattengympa. Jag blir så härligt avslappnad i kroppen efter ett pass. När jag kommer hem är jag helt slut. Stupar iprincip i sängen när jag kommer hem, men det är hur skönt som helst.

Annars så har jag inte gjort så mycket annat de senaste  dagarna. Ni få hålla tillgode med det lilla. Men bättre det än inget alls.

Kram

Inget att säga

Sen jag skrev senast så har det inte hänt något speciellt. Dagarna har sett ut som alla andra dagar de senaste veckorna. Men iofs kan det vara skönt ibland. Nu har jag "bara" fyra dagars sjukskrivning kvar, sen är det tillbaks till verkliga livet igen. Det ska bli skönt att komma igång och att komma hemifrån. Det som kommer att bli svårast är att få in min motion, men det ska gå. Det är till att pussla med den lediga tiden man har. Kanske köra träningen direkt efter praktiken. Ja, jag får se hur det blir med det. Den dagen den sorgen.

Idag har jag varit och klippt mig. Nu är håret på utväxt igen. Har nu varit kortklippt i över ett halvår. Det är nog ett rekord för mig. Jag är inte den som gillar att vara kortklippt, men någon gång då och då gör jag det i alla fall. Mest för att jag vet att håret mår bra av att klippas av då och då.

Var det rätt låt som vann melodifestivalen? Jag tycker att anna är jättebra. Tror att hon kommer att göra bra ifrån sig i Norge.

Nej, nu ska jag sätta mig och brodera lite.

Kram

Från helt underbar till helt kass

Ja, så var svängningen på min dag igår. Dagen började med en härlig långpromenad med Monali och Thina. Efter promenaden gick vi hem till mig för att ta en kaffe. Monali har precis som jag gjort en gastric bypass. Det var första gången som vi träffades. Även väldigt kul att ha någon att "jämföra" med, samt att ställa frågor till. Vi kommer till att träffas fler gånger. Tack tjejer för en helt underbar förmiddag.

På eftermiddagen tog jag det lungt. Satt och sydde lite på en doptavla. Men efter den långa förmiddagspromenaden så var det skönt att ta det lungt. När älsklingen kom hem satt jag och gjorde mig iordning. Jag skulle på handboll lite senare. Jag har alltid tyckt att det är kul att hjälpa till på handbollen, men igår fick det en vändning. När matchen är slut, så har jag till uppgift att se till att publiken inte går ner på planen. Det har alltid funkat bra, men igår gick det snett. Där var en man på 80 år som skulle ner till vilket pris som helst. Jag försökte förklara att jag har mina regler att gå efter. Han har alltid annars respekterat dem. Men igår blev han som förbytt. Han satte igång att hota mig. Släppte jag inte ner honom så skulle det hända mig något. Detta trodde jag verkligen inte om honom. Han har alltid varit så snäll och vänlig mot mig. Jag blev väldigt ledsen över det hela. Att man ska behöva uppleva något sådant. Nu vet jag att den här mannen är hedersmedlem i klubben och han tillhör socioten i Ystad. Men bara för att han gör det, så ska han fan inte särbehandlas. Han får precis som alla andra respektera reglerna som finns. Regler är till för att följas vare sig man är #fin i kanten" eller en helt vanlig Svensson. Nu försöker jag att skaka av mig händelsen. Han är absolut inte värd att lägga någon energi på.

Nu till dagen. Idag har jag varit och fått välbehövlig akupunktur. Började att bli öm och stel i nacke och axlar. Det var så avslappnande att jag somnade. Det är väl vad jag gjort idag förutom att sy på doptavlan. Ja, det har blivit en långpromenad tillsammans med Roy och älsklingen. Alltid lika kul att vara ute och gå med dem. Nu sitter jag och slappar framför TV:n. Men snart tar jag tag i tavlan igen.

Nej, nu har jag inget mer att skriv här för denna gången.

Kram

Tisdag

Fy f*n vad tiden springer iväg. Jag har "bara" 1,5v kvar på min sjukskrivning. Jag fattar inte vart dom andra 2,5v har tagit vägen. Men visst så ska det bli skönt att få komma igång med praktiken igen. Jag saknar verkligen ungarna. Men samtidigt så är det skönt att få vara hemma. Inte för att jag fått gjort allt det som verkligen behövs, tror att jag får lägga på ett kål. Kan säga att älsklingen inte är så värst nöjd med min insats här hemma under min sjukskrivning. Visst jag kan förstå honom till viss del. Men samtidigt så har jag fått kämpa med att komma in i mina nya mat rutiner. Psykiskt så har det varit väldigt jobbigt, men jag tror att jag håller på att komma in i det hela.

Idag har jag varit på den härligt efterlängtade vattengympan. Synd att den "bara" är 30 min, skulle kunna hålla på i en timme. Det är så härligt att vara i det varma vattnet. Efter gympan så skulle jag lämna de obligatoriska blodproverna (lämnar varannan månad). När det var avklarat traskade jag vidare till reumatologen. Behövde få förnyat lite recept. Det var likabra att fixa det när jag ändå var på sjukhuset. På vägen hem åkte jag inom till lilla Freya, för att lämna lite kläder som jag stickat och en badbalja. Det är badbaljan som jag hade när jag var liten.

Nej, nu ska jag titta lite på TV.

Kram

Full rulle

Helgen har bara swiffat förbi. Den har alltså gått rent för fort, eller så är det jag som har varit i farten helt enkelt. Igår när jag väl skulle haft tid att sätta mig vid dator, var det tid att göra sig iordning för ett födelsedagsfirande som vi skulle på. Innan på dagen hade jag varit och tränat styrketräning. Första passet sen operationen =) Hemma igen började jag på städningen, vilken vi har fortsatt lite på idag. Men det roligaste vi gjort idag var när vi passade lilla Freya 6,5 v under några timmar. Hennes föräldrar skulle iväg och göra några ärenden och ville inte ha henne med sig. Det har varit hur underbart som helst att få rå om henne. Vill göra detta snart igen. Den lilla var hur enkel som helst att ha handom, inte något gnällig. Sa bara ifrån när det var tid att byta blöja eller när hon var hungrig.

Kvällen har väl inte varit hur kul som helst. Jag har kännt mig frusen och haft huvudvärk. Det visade sig att jag hade 38,5 graders feber =( Känner mig lite bättre efter lite panodil. Hoppas att det håller i sig. För jag vill kunna ut och träna imorgon. Snälla håll tummarna för att jag kan träna/stavgå imorgon.

I går när jag duschat så ställde jag mig på vågen. Den visade väldigt fina nuffror. Jag vägde nu 93,5 kg. Så på de senaste 4,5 veckorna har jag gått ner 11,1 kg. Jag kan inte fatta det. Det är helt otroligt kul.

Nej, nu ska jag titta på film.

Kram

Strejk

Fy fan för min mag just nu, eller rättaresagt mina tarmar. Dom har gått i strejk =( Det har resulterat i att jag fått tillbringa lite tid på toa *suck* Behöver inte gå in på det mer ingående. Ni förstår nog säkert i allafall.

Idag har jag haft en skitdag. Jag har inte mått något vidare. Har varit frusen, haft huvudvärk, illamående samt varit jättetrött. Så det har resulterat i mycket vila och desto mindre träning. Hade annars planer på att styrketräna idag, men så blev det inte. Men vem vet, det kanske blir av imorgon istället när älsklingen är på fotbollsträning. Eller så blir det en snabb stvagång. Jag får heltenkelt se hur jag mår imorgon.

Nä, nu har jag inget mer att berätta om min dag.

Kram

Nedåt

Idag är det två veckor sedan jag blev opererad. Jag tycker att tiden har gått väldigt fort. Bättre det än att dagarna segar sig fram.

Imorse så ställde jag mig på vågen för att kolla hur det gått.
Start vikt (för 2 v sen): 99,6 kg
Nuvarande vikt: 94,6 kg
Förändring: - 5 kg
Start BMI: 36,58
Nuvarande BMI: 34,75
Förändring: 1.83

Jag är hur glad som helst över resultatet. Sen jag började med pulver dryckerna så har jag gått ner 10 kg på 4 veckor. Jag lovar att det både syns och känns. Alla mina byxor är förstora, dom behövs sys in lite här och där. Tröjor som suttit tajt innan sitter jättebra nu. Det känns helt underbart på alla plan i mitt liv just nu. Jag måt bättre än vad jag gjort på länge. Jag rör mig också mycket mer än vad jag gjort innan. Är i stort sätt te och stavgår varje dag. För det mesta så gör jag det tillsammans med älsklingen och Roy. Visst det går kanske inte så fort, men det spelar ingen roll. Jag försöker någon gång i veckan att ta en snabb promenad med stavarna. Igår var senaste dagen jag gjorde det. Det var hur härlig som helst. Solen sken och jag njöt, fast tempot var snabbt.

Igår förmiddags var jag hemma hos en fd arbetskamrat. Vi tog en kaffe tillsammans. Jag kan ju inte ta något tilltugg till, men vad gör det. Vi hade det hur trevligt som helst och fick avhandlat allt det som hänt sen sist vi träffades. Det blir inte så ofta, då han jobbar till och från och jag har min praktik. Idag ska jag träffa en annan fd arbetskamrat. Vi ska till Bullen & Bönan och ta en kaffe. Ser verkligen fram emot det. Det var också länge sedan sen vi träffades.

Nej, nu ska jag gå och gör mig redo för "fikan".

Kram

Härliga vattengympa

Äntligen efter två veckors uppehåll så har jag varit på vattengympan. Vad mina värkande leder har saknat det varma härliga vattnet. Skulle kunna vattengympa dagligen bara för att det är så skönt.

Förutom vattengympan så har jag inte gjort något annat idag. Jag blir så trött och avslappnad efter att ha gympat. Så när jag kom hem tog jag mig ett mellanmål, sen blev det lite välbehövlig vila.

Jag har inget annat att skriva om just nu, så mitt inlägg blir inte längre.

Kram

Varit på vift

Idag har jag varit på vift under ett par timmar. Först åkte jag iväg till min praktik för att lämna mitt läkarintyg om sjukskrivningen. Det var jättekul att få träffa alla ingen. Jag fick mycket positiva reaktioner på min viktnedgång. Till och med ungarna såg att jag gått ner i vikt. Det värmde verkligen i mitt hjärta. Nu är jag verkligen taggad på att få ett bra resultat och visa för alla att jag kan.
Efter skolan så åkte jag till mina svärföräldrar, för att fira svärmors födelsedag. Där fick jag också positiva ord för min viktnedgång. Tyvärr så kunde jag inte smaka av den smarriga smörgåstårtan och gräddtårtan. Så jag valde att inte sitta i samma rum när det åts smörgåstårta. Då passade jag på att "passa" lilla Freya som satt och sov i sin bilstol. Tror ni att jag kunde hålla fingrarna i styr och inte plocka upp henne? Nä, rätt tänkt. Jag var ju bara tvungen att få gosa med lill loppan. Det är ju hur mysigt som helst.

Seneftermiddagen och källen har spenderats hemma. När älsklingen kom hem från jobbet så tog vi en promenad tillsammans med Roy. Alltid lika trevligt att promenera tillsammans med någon och speciellt sin älskling. Nu sitter vi i TV-rummet framför varsin dator. TV:n är också igång. Så med ett halft öga tittar jag på Familjen Annorlunda.

Nej, nu ska jag äta min kvällsmelleis. Filmjölk med kanel.

Kram

RSS 2.0