Underbar helg

Tyvärr så går helgen rent för fort. Det är de få dagarna i veckan som älsklingen och jag kan hitta på något kul tillsammans. Denna helgen har varit underbar, i många anseenden. Vädret har varit toppen, snön smälter och solen skiner. Igår så var vi en sväng till Malmö. Vi var i stort behov av en ny kran till duschen. Den vi hade ville inte ge oss varmvatten, trots att den stog på högsta värmen. Jag fick även införskaffat en ny våg. Äntligen har jag en som vägen exakt, jämfört med den jag hade innan (den visade 4-5kg mindre än vad man egentligen vägde). Vågen visar också kroppsfettet och kroppens vattenhalt. Det blev även inhandlat lite annat smått och gott. Inga nya kläder införskaffades. Vill vänta ett tag till, så jag har gått ner litet til. Det är ju onödigt att behöva handla tex nya byxor varja månad. Det skulle inte min börs klara av i längden.
Mina svärföräldrar var också med på shoppingtrippen.

Innan vi åkte till Malmö var jag ute på en rask promenad med stavarna. På 45 minuter gick jag 2,275 km. Det blev totalt 4136 steg. Jag är mycket nöjd med det resultatet. Nu har jag något att förbättre, så det ser jag som en morot. Idag blir det kanske också lite stavgång, men det kommer jag nog att göra tillsammans med älsklingen och Roy. Det är ju inte alltid kul att promenera själva. Ibland är det kul att ha någon att slänga käft med ;)

Idag har jag tvättat en maskin. Det har också blivit en liten promenad. Blir en längre senare idag. Jag har även röjt undan lite i köket. Det började att se lite stökigt ut. Annars så har jag inte gjort något mera idag och jag har inga andra planer för dagen, förutom en promenad till.

Nej, nu ska jag titta på Biggest Looser.

Kram

Skit dag

Idag har jag inte mått så bra. Förutom den ihärdiga huvudvärken så har jag mått illa, men samtidigt varit vrål hungrig. Nu är illamåendet borta, men det fick jag bota med primperan (anti illamående tabl.). Dessa har jag fått pga mitt migränillamående. Men jag har även fått ett recept på dem av läkaren som opererade mig. Fast jag mått som jag gjort, så har jag "bara" sovit 15 min i eftermiddag. Annars så har det varit mest slappande. Men jag har varit ute två rundor med Roy. Så helt stilla har jag inte varit idag.

Jag förstår att ni är nyfikan på hur mycket jag gått ner efter operationen. Först kan jag säga att under tiden som jag drack mina pulverdrycker (totalt 13 dagar), så gick jag ner 5 kg. Vilket jag tycker är jättebra. Driver inte vågen med mig så ligger min viktnedgång efter operationen på 3-4 kg. Det är ju hur bra som helst, då det bara gått en vecka. Jag känner att det försvunnit några kilon, då mina byxor börjar bli en aning stora i midjan. Men jag kommer att vänta ett tag till innan jag köper nya byxor. Det är tur att det finna bälten att sätta i byxorna.

Imorgon medan älsklingen är på fotbollsträning, så kommer jag att snöra på mig gympadojjorna för att ta en tur med stavarna. Nu måste jag försöka komma igång ordentligt med träningen. Nu är det slut på slappdagarna heltenkelt. Börjar jag inte att träna, så kommer min viknedgång att bli sämre och det vill jag inte.

I förrgår var jag tvungen att ta av plåsterna som skyddade såren. Jag fick en allergisk reaktion av klistret, så det kliade utav bara den. Det kliar fortfarande, men det är läkningsprocessen. Såren ser hur fina ut som helst. Så dem kommer jag inte att få några problem med. Fortsätter dom att se ut som dom gör nu, så kommer jag att vara med på vattengympan på tisdag. Jag behöver verkligen få kliva ner i det varma goa vattnet. Känner hur öm och stel jag börja bli i mina stackars leder.

Nu ikväll har jag beställt en korsstygnstavla till Freya. Den ska jag ha klar till hennes barndop. Jag har sytt tavlor till alla mina syskonbarn, så därför kommer jag inte att göra någon skillnad på henne. Jag hoppas att tavlan kommer i mitten av nästa vecka. Jag vill så gärna komma igång med den. Vet ju inte ännu när barndopet ska ske.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på OS.

Kram

Vad säger man

Jag är så glad att jag har så många härliga vänner som kom ihåg mig på min födelsedag. Alla deras hälsningar till mej värmde så. Men det är en som inte har hört av sig alls och det är min pappa. Ja, jag vet inte vad man ska säga om det. Förutom att det känns ledsamt. Men nu vet jag vad jag betyder för honom. Nu är det inget jag ska gräva ner mig för, men det är inte så lätt att släppa. Men, men, det är bara till att gå vidare för mig. Som sagt så är jag så glad att ni mina vänner finns där för mig. Ni är guld värda.

Idag har varit min "piggaste" dag, sen operationen. Det har inte blivit någon eftermiddagsvila. I förmiddags var jag och hälsade på lilla Freya. Jag bjöd dit mig själva. Ville bara komma hemifrån ett tag. Det är så trist att gå hemma. Jag känner mig inte sjuk, men visst så förstår jag varför man blir sjukskriven efter en gastric bypass. Det var helt underbart att få gosa med Freya. Hon är så lätthandterad och nöjer sig med det minsta lilla. Idag fick jag äran att mata henne, vilker var hur mysigt som helst. Jag tog även på mig att byta bljöa. Det visade sig att det var både det ena och det andra i blöjan. Men jag fixade det utan några som helst problem. Jag tror att det var Freya som gav mig dagens energi.

Annars så har jag inte gjort så mycket mera idag, förutom att handla hem lite mat. Det har varit en lagom slappdag. Jag har förståss försökt få min dagliga motion. Så det har blivt promenad med Roy. Skönt att man har honom som tvingar ut en. Annars hade jag kanske degat helt ihop i soffan. Imorgon hade jag tänkt att gå till gymmet och träna. Eller rättaresagt försöka träna. Jag vill så gärna komma igång med min träning.

Nej, nu ska jag snart dra mig mot sängen.

Natti natt och KRAM

Maler på

Just nu så håller jag på att komma in i mina nya matrutiner. Det maler på och jag håller på att komma in i rutinerna. Visst är det det jobbigt att inte få något att tugga, men om ett tag får jag det igen.

Idag har varit en riktigt tråkig dag. Hade velat att den skulle vara bättre. Våran lilla älskade Mitzi fyller 1 år idag. Grattis älsklingen från din husse och matte samt Roy. Det är inte bara hennes födelsedag idag. Det är min också. Men det har inte firats något. Jag har iofs fått en födelsedagspresent och den värmde mitt hjärta så. Min älskade sambo kom hem med en rödros till mig. Det är den finaste födelsedagspresent jag fått på många år.

Jag har inte varit på hugget idag. Har varit jävligt trött, så det har blivit en härlig eftermiddagsvila. Vad gött det var att vil någon timma och välbehövligt. Visst är det inget bra med att vara slapp, men det är ju inte så många dagar sen jag blev opererad. Det är så jag får tänka. Sen tar det ju tid innan kroppen kommer in i rätt lunk. Jag brukar prata med en tjej här i Tomelilla som gjort samma operation som jag. Så jag vet att det kommer att ta ett tag innan tröttheten försvinner. Och hon har också sagt att det kan ta ett tag innan man kommer in i rutinerna så att man får i sig den vätska man behöver. Men det har jag inga större problem med, för jag får redan nu i mig mina 2 liter vätska om dagen. Så det är jag väldigt glad över, för jag trodde att det skulle ta lite längre tid än det gjort.

Nej, nu ska jag slappa tillsammans med mina älsklingar.

Kram

Här är jag

Ni får har lite överseende med att jag varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna. Som ni förstår så är jag en aning trött och mörbultad, men det börjar bli bättre nu. Tröttheten finns förståss kvar men jag är mindre och mindre mörbultad. Nu känner jag hur såren börjar läka. Det kliar nämligen som bara fan. Det är bara till att klia tillbaks, fast försiktigt ovanför tröjan.

Det som jag har mest problem med är maten. Problemet är att den är enformig. Det är ju bara flytande i alla dess former som gäller 1,5 v till. Men det är iofs lite mer annorlunda än när jag levde på pulver. Nu får jag äta varma soppor i alla dess former vilket är ganska så gott. Det jag har mest problem med är fil och yoghurt, men det går ner. Det enda som jag inte får ner är ett glas mjölk. Tur är att jag kan använda det när jag dricker kaffe.

Idag är första dagen som jag varit ensam hemma, sen jag kom hem från sjukhuset ifredags. Det har faktiskt varit en långtråkig dag. Det beror nog mest på att jag inte haft någon att prata med. Iofs så har syrran ringt för att kolla hur det är med mig, samt att tacka för födelsedagspresenten som vi skickatt till Leon. Han fyller 7 år på torsdag. För att få tiden att gå så har jag  satt mig på motionscyklen. Den har älskligen varit så snäll att ställa in i TV-rummet. Jag har även varit ute på min första ensamna runda med Roy. Det gick jättebra och han var hur snäll som helst. Det blev en runda tillsammans med Roy och älsklingen, när älsklingen kom hem från jobbet. Så jag försöker verkligen att ut och röra mig. Jag gör ju allt för att det ska bli ett bra resultat efter operationen.

Sjukhuset har hört av sig till mig i eftermiddag. Dom ville bara höra hur det är med mig. Jag tycker att det är jättebra att dom följer upp sina patienter. Tydligen så kommer dom att ringa till mig på torsdag igen. Då är det ju en vecka sen operationen. Jag har även fått ett sms från min handledare på praktiken. hon undrade hur det var med mig och hur operationen gått. Jag tycker att det är jättegulligt av henne att höra av sig. Det är ett besvis på att hon bryr sig om mig.

Nej, nu ska jag slita mig från datorn och titta på Spårlöst.

Kram

Hemma

Nu har jag varit hemma i ca 8timmar. Gud så skönt det är att få kunna krypa ner i sin egen säng. Jag har försökt att vila, men kunde inte somna. Var även ute med älsklingen och Roy på en runda. Men jag var nog för över optimistisk. Trodde att jag kunde klara av rundan utan problem. Men ack vad jag bedrog mig. Min stackars lilla mage sa ifrån ordentligt. Den drog ihop sig, precis som kramp. Men jag tror mest att det var gaser som söpkade, då dom fyllde min mage med gaser under operationen. Efter rundan åkte vi och handlade lite mat åt mig. Det blev även en tur till apoteket, då det behövdes lite nya plåster till såren. Kvällen har varit lugn, frmför TV:n. Det ända som jag har haft svårt med är att få i mig den näringen som jag behöver. Men jag kämpade på. Nu sitter jag och njuter av iskallt vatten.

Nej, nu ska jag se slutet på skidorna.

Kram

Allt har gått bra

Förlåt mig att jag inte skrivit på ett par dagar. Jag har helt enkelt inte haft någon lust eller tid.
Nu sitter jag på sjukhuset i Kristianstad. Det är dagen efter operationen. Jag mår förhållandevis bra. Känns bara som att man blivit överkörd av en ångvält. Idag har jag fått äta lite fil. Det var 1,5 dygn sen jag åt senast.
Det blir inget långt inlägg just nu. Ska snart iväg på en information med dietisten.
Jag hör av mig senare, när orken finns.

Kram

Ingen ork

Sitter i soffan och är ganska så utslagen. Jag har absolut ingen ork och inte blir det bättre av att jag inte äter "vanlig" mat. Men jag vet att i slut endan så kommer allt att bli bra.

Direkt efter jobbet åkte jag för att träna styrkeräning tillsammans med en väninnan. Jag gör ju allt för att dom där 5 kilona ska försvinna innan nästa tordsag.

Nej, nu orkar jag inte att skriva mer.

Kram

Stolt

Jag är otroligt stolt över mig själva att jag inte gett up pulverdieten. Förr när jag skulle dricka pulver så har jag knappt klarat en dag. Nu har jag snart klarat av tredje dagen utan problem. Visst kan jag sitta och dregla över den maten som min kära älskling äter, men det är bara att dregla på.

Idag har vi varit hos mamma på eftermiddagsfika. Vi passade även på att gratulera henne, då hon fyller år på onsdag. Hon bjöd på tre sorters hembakade kakor. Jag höll mig borta från dem. Det var bara svart kaffe och kallt vatten som kom in i min mun =) Förutom att vara sociala så har vi slösat pengar. Det behövdes införskaffas lite hundmat (torrisar) och kattsand. Somvanligt så hamnade lite annat smått och gått i kundvagenen.

Nu sitter jag i TV-rummet, älsklingen håller på att fixa till sig lite kvällsmat. Jag vet inte vad det kommer att bli, men det bryr jag mig inte om heller.

Nej, nu ska jag ta tag i sorteringen och inhängningen av den rena tvätten.

Kram <3

Kämpar på

Kan söga att det är jobbigt att inte få äta. Men jag kämpar på. Har ju gett mig den på att jag ska klara av pulverdieten under dessa två veckor. Det är inget kul att titta på när älsklingen äter, men det är bara till att gilla läget. Jag gör ju detta för min hälsas skull. Det som jag saknar mest (förutom mat) är att få tugga något. Tror nog att det kommer att gå över när jag vant mig vid min diet. Om inte vågen ljuger för mig så har jag gått ner 1,5 kg på två dygn.  Vilket jag är jättenöjd med. Ska ju som jag berättat tidigare gå ner 5 kg till den 18 feb.

Idag så har jag varit en sväng till Ystad. Dels för att hitta någon mer smak på pulvret. Det jag dricker säljs bara på apoteket. Jag har även införskaffat ett par nya mysbyxor, ett nattlinne 4 par trosor och en BH. Detta inhandlades på Lindex. Jag kännde bara att jag vill ha nya fräscha kläder när jag ska ligga på sjukhuset. Hemma igen tog jag tag med veckans tvätt. Skönt att ha det avklarat. Har förståss en maskin kvar, den tar jag imorgon. Annars så hag jag/vi inte gjort så mycket idag. Nu sitter vi och tittar på melidifestivalen. Inte världens bästa låtar som är med idag. Hoppas att det blir bättre dom andra deltävlingarna.

Nej, nu ska jag koncentrera mig på TV:n.

Kram

Ännu en dag

Jaha, då har jag haft ännu en dag som insnöad. Att det inte ska slut någon gång. Det börjar bli en aning jobbigt och tröttsamt att skotta dag ut och dag in. Jag orkar inte med att skotta hela garage uppfarten =( Tycker så synd om älsklingen som jobbat hela dagen och sen kommer hem och får skotta. Jag gör så gott jag kan, mer kan jag inte göra.

Förutom skottning idag, så har jaginte gjort så många knop. Det jar varit en total slappedag. Visst så skulle jag vilja vara på min praktikplats idag. Men det är inte så lätt att komma dit när tågen är inställda, bilen insnöad och gatan oplogad. Nu hoppas jag att det inte kommer något mera snö innan jag varit i Lund imorgon. Går allt som det ska så kommer jag att åka d´med bussen som går 06,30. Då kommer jag att vara i Lund ca 07,35. Mitt läkarbesök är inte inbokat förrns 09,00. Visst det går en buss kl 07,00, men jag vågar inte chansa på att ta den. Min stora skräck är att bussen är försenad och jag missar mitt läkarbesök. Det är ju för mig ett viktigt besök Skulle jag bli godkänd, så kommer jag att få en operationstid för en gastric bypass (magsäcksförminskning). Nu känner jag att jag börjar bli lite nervös inför morgondagen. Men det är nervositet på ett positivt sätt.

Ikväll har jag varit på handboll i Ystad. "Mitt" lag vann med 11 bollar. Första halvleken var väl ingen höjdare. Andra halvleken blev desto bättre. Då körde vi totalt över Lindesberg, som var våra motståndare.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Så att jag orkar att gå upp när klockan ringer 05,20

Kramens till er alla

Näääääääääää

Så var det tid igen. Ja, jag menar snökaos. Om jag nu hört rätt på vädret så kommer det att vara så här i ca 18-24 timmar framåt. Nääääääääääääääää, jag VILL inte ha mera.

Nu till något mer roligt. Bilen har ÄNTLIGEN kommit hem. Vilken härlig känsla det var att hämta den från verkstan. Visst känndes det konstigt att köra bilen, efter 3,5 veckors frånvaro. Så fort jag hämtat bilen åkte jag till min svägerska och lilla Freya. Jag hade en sak som skulle levereras till dem. Vad mysigt det var att få gosa med lillan idag igen. Jag skulle kunna gosa med henne alltid. Men det får ske på hennes familjs villkor.

Inte har det blivit någon vattengympa idag. Tur att jag ringde till sjukgymnastiken imorse, för annars så hade jag inte vetat att alla på sjukgymnastiken var på utb. idag. Det blir ingen styrketräning heller idag. Jag vill inte ut och köra nu när det snöar och blåser. Jag skulle ha tränat styrketräning igår kväll, men det blev inget av det heller. Det beror på att jag fick näsblod som var lite svårstoppat. Jag tog alltså det säkra för det osäkra och stannade hemma. Vet att det skulle kunna börja blöda igen om jag ansträngde mig. Nu får det vara slut på slappheten, för imorgon SKA det bli träning av. Känner ju att kroppen inte mår bra av att inte får träna.

Förutom att jag varit slapp med träningen, så tycker jag att det går bra med maten. Visst slinker det ner lite pasta, ris och potatis då och då. Jag äter betydligt mycket mindre nu och blir mätt på det. Godis har jag inte ätit något av i år. Jag är stolt över mig själva. Det är även lite över två år sen jag drack läsk senast. Det slutade jag med tvärt. Inna dess så drack jag omkring 2 liter cola om dagen.

Ni får ha en fortsatt bra dag.

Kram

Inte idag heller =(

Nehe, ingen bil idag heller. Trodde verkligen att verkstade skulle vara klar nu, men ack vad jag bedrog mig. Nu vet jag att det beror på att en av delarna till bilen var fel. Fel eller fel, delen var inte till rätt årsmodell. Den rätta delen kommer imorgonförmiddag. Så går allt som det ska så kommer jag att hämta bilen i morgon eftermiddag. Vi saknar verkligen bilen. Som det är nu måste en av oss ordna skjuts för att komma till jobb/praktik. Tyvärr så är det älsklingen som fått göra det idag det blir lika för honom imorgon. Annars så är det jag som haft tur att jag kunnat åka med en väninna, som hon också jobbar i Skurup.

Efter "jobbet" idag så hade jag planerat in att träna idag. Så blev det tyvärr inte. Det beror på att jag fick näsblod när jag kom hem och det var svår stoppat. Jag ville inte riskera att få näsblod under träningen, så jag valde att stanna hemma. Troligtvis blir det träning imorgon utöver vattengympan. Jag har ju inte tränat på 1,5 v, då jag haft magsjuka och varit förkyld.

Dagen på jobbet har varit sådär. Mest för att jag varit trött. Samt att jag spännde mig så när jag körde till jobbet. Det snöade så att jag knappt såg något. Det var nära att jag vänt för att köra hem igen. Jag gillar verkligen inte att köra när det vräker ner snö och är mörkt. Men jag betihop och tog mig till Skurup. Annars så har allt flutit på bra på jobbet, med minneslek och fritids.
Imorgon blir det en kort dag för mig. Jag kommer att börja senast kl 9 och slutar kl 11.15 Min dag kommer att börja med ett tandläkarbesök. Jag ska äntligen få min bettskena. Hoppas att den kommer att ta bort det mesta av min "morgon" huvudvärk.

Nej, nu ska jag gå och rensa kattlådorna sen blir det sängen.

Kram

RSS 2.0