Slarvig

Jag har varit slarvig på att blogga denna helgen, men framförallt så har jag varit slarvig på att äta lunch denna veckan. Fy på mej för båda sakerna. Det jag har att skylla på är att jag har haft fullt upp. Det har inte varit en lugn stund under helgen. Det har städats, bakats, lagats mat, haft gäster och varit bortbjudna.

Min älskling fyllde år i torsdags. Det är därför som jag/vi har haft fullt upp för att förbereda för hans bjudning som vi hade igår. Det blev en trevlig eftermiddag med god mat och dryck samt trevligt sällskap.

Idag har vi varit och uppvaktat våra mammor. Men innan vi åkte iväg hann vi med att veckohandla lite. På vägen till min mamma blev det en avstickare till ÖB för att inhandla ett poolskydd. Vi har även inhandlat en fritös idag. Den kommer at bli invigd nästa helg då vi ska ha gäster igen.

Fast det har varit fullt upp hela helgen så har den varit härlig. Massor av sol och värme. Har iofs inte suttit och pressat,  men det gör mig inget. Får ta igen det vid ett annat tillfälle.

Lilla Mitzi är busan själv. Hon leker och går på det mesta av dagarna. Tova bara tittar på. Hon vill inte blanda sig i leken. Tycker nog att det är skönast att vara åskådare.

Nej, nu ska jag gå ut en stund.

Kram

Äntligen

Nu är äntligen uterummet städat. Det är bara möblerna som ska på plats igen. Men det får stå ute inatt och torka, då jag tvättat dem. Skönt att ha det avklarat. Nu är det bara städningen inne som ska bli klar. Men det får jag ta tag i imorgon.

Idag har jag varit på sjukgympa hela förmiddagen. Först vattengympa, sen utvärdering och uppföljning hos sjukgymnasen avslutningsvis vart det akupunktur. Det var den förmiddagen. Skönt att ha allt samlat på en och samma dag. Det har blivit lite vila i eftermiddag. Då jag blir så trött när jag har vattengympa och akupunktur på samma dag.

Jag har även påbörjat mina chokladbiskvier. Då jag hade slut på florsockret, så får jag göra den klara imorgon. Jag kommer inte att baka bullarna med hallonen i och marängrullen.

Lilla Mitzi ligger helt utsalgen i soffan sidan om mig. Hon är så gullig att titta på. Det är Tova också, men just nu vet jag inte vart hon är.


Så här såg det ut igår kväll. Snacka om att lillan är en livsnjutare.

Kram


Stökat i köket

I eftermiddag har det varit full rulle för mig i köket. Jag fick nämligen ett ryck och har bakat fyra sorters kakor och det ska bli fler, men inte idag. Det har bakats chpkladrulltårta, syltgömmor, bananmuffins och jordgubbsmuffins. Tyvärr så får jag inte äta jordgubbsmuffinsen (allergi) men det andra ska jag smaka på på lördag. Det andra som ska bakas är en marängrulle, chokladbiskvier och bullar med hallonfyllning. Men det får som sagt bli i morgon när jag kommite hem får vattengympan och sjukgymnastiken.


Bananmuffins


Jordgubbsmuffins


Syltgömmor

Har ingen blid på chokladrulltårtan. Recept kommer vid ett annat tillfälle.

Kram

Borde röja

Ännu en härlig dag. Känner inte för att göra något, men jag borde röja ut i uterummet. Vi ska ha gäster på lunch på lördag. Hade ju tänkt sitta ute om vädret tillåter det. Som det ser ut nu så blir det inget ute sittande, då uterummet är stökigt. Så det är väl för mig att pallra mig ut och påbörja städningen. Jag får iofs vara ute i det härliga vädrtet. Nåja, jag får sitta och peppa mig en lite stund till, då jag inte känner för det.

Lilla Mitzi har busat på morgonen, som vanligt. Men jag tycker att det är helt ok. Bättre med bus än med skrik. Jag vet inte vad jag ska göra med lillan och mina blommor. Hon älskar att krafsa i jorden. Inget kul att behöva dammsuga varje dag efter henne. Det är bättre att hon krafsar i sin kattlåda. Men jag älskar det lilla knytet iallafall.

Kram

Avklarad

Så var denna dagen avklarad. Jag har varit på vattengympa och på AF. Har även lagat ett par byxor. Annars så har dagen varit lugn. Massor av mys med katterna har jag också hunnit med.

I morse så trodde Mitzi att autobahn var under min säng. Sancka om att den lilla kissen sprang som en oljad blixt, samt att det lät som en hel elefanthjord på språng. Kunde inget annat än att skratta åt henne, fast jag helst ville sova vidare.

Nu börjar Mitzi att bli allt mer synlig under dagarna. Hon sover inte lika mycket. Den lilla ÄLSKAR att krafsa i blomkrukorna, så det skvätter jord överallt. Men hon gillar inte dammsugaren.

Ikväll har min kära älskling fixat till bilen. Så nu är det bara för mig att åka och ombesiktiga den. Det får bli på torsdag, då jag ändå ska till Simrishamn.

Nej, nu ska jag göra som alla andra här hemma. Alltså gå och lägga mig.

Natti natt

Fantomen

Sitter just nu och tittar på en underbar musikal, Fantomen på operan. Jag bara älskar den. Har varit och sett den i London för 17 år sen. Jag gillar iofs de flesta musiklerna, men just Fantomen är min favorit. Har även sett Aspects of Love i London. Det är dom enda musikalerna som jag sett live.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på TV:n

Kram

Jag lever

Men det är nätt och jämnt det också ;) Är hur trött som helst. Vi blev väckta vi fyra imorse av lillstumpan. Då tyckte hon att det var tid att busa runde i husses och mattes sängar. Visst det var jätte mysigt, men lite väl tidigt. Efter ett tag somnade jag igen, men sov väldigt oroligt. Hörde hela tiden hur Mitzi busade runt. När vi väl steg upp vid nio tyckte pluttan att det var tid att gå  sova =) Hon sov till omkring halv fyra. Under tiden passade vi på att uträtta en massa ärenden.

Ikväll har det varit fotbollsträning i ösregnet. Jag satte mig i bilen. Men ungarna var tappra och tyckte att det var hur kul som helst att träna i regnet. Nu sitter vi och tittar på TV.

Nu ska jag fortsätta slappa.

Kram

Trötter

Nu förstår jag hur småbarnsföräldrar har det med nattsömnen, eller rättaresagt den nattsömnen man inte får. Lilla Mitzi håller oss vakna om nätterna. Då är hon väldigt pratig, kelig och busig. Men det går förhoppningsvis snart över.

Mitzi blir mer nyfiken för varje dag som går, samt att hon leker mer och mer. Men fortfarande är hon känslig för häftiga rörelser. Det är nog för att hon inte är riktigt van vid sin omgivning ännu.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, innan jag somnar över tangetbordet.

Natti natt


Bus

Lilla Mitzi är full av bus =) Ikväll har hon hittat alla kattleksakerna och lekt med dem. Det har varit hur undehållande som helst att se på. Hon är ju lite klumpig i sina rörelser och snubblar hit och dit. Det värmer så i mattes hjärta att se. Just nu så morrar och fräser Mitzi och Tova på varandra. Vilka tokstollar ;) Dom smyger runt och försöker gömma sig för varandra. Nu kom Mitzi upp på soffbordet. Jag ska inte röra henne, utan hon får sköta sig själva. Tror att det är bäst så än så länge. Hon kommer när hon vill gosa. Nu var det min vänstra stortå som fick lite besök. Det kittlade så, hihihi.......

Inatt har Mitzi varit lite gnällig men samtidigt väldigt gosig. Hon kom upp i min säng och gosade. Snacka om att lill pluttan kan spinna. Det är så mysigt att höra på. Hon passade även på att "tvätta" mitt hår.

Tova älsklingen har sovit mest hela dagen. Hon kom ner fårn sin sovplats runt tre i eftermiddags. Jag vet att hon hoppade upp där tidigt i morse. Alltså måste det vara en favorit plats. Hon ligger ovanpå garderoben och hårar ner vårat sängöverkast. Men vad gör det. Det viktigaste är att Tova loppan trivs.

Själva så har jag fått putsat fönstret i sovrummet och ballkongdörren. Skönt att ha det avklarat. Nu ska det bara upp en gardin i sovrumsfönstret sen är allt fixat och klart.

Kram

Första dygnet

Nu har lillan varit här i lite mer än ett dygn. Det har varit upp och nergång, men det är förståligt. Hon har varit lessen och saknat sin mamma och brorsa. Vem skulle inte ha gjort det =) Halv fem i morse fick lill pluttan panik. Hon råkade välta en vas i förnstret i köket och efter det så blev hon panikslagen. Hon hoppade upp och ner som en glaning längs hela förnstret. Det var svårt att få tag på henne, men jag lyckades till slut. Gick upp med henne och pratade lungt och gosade. Men lillan var absolut inte på det humöret. Hon klöste och bet mig, sen sprang hon ner i köket igen och hoppade upp i fönstret och la sig mitt i en vattenpöl. Älsklingen min höll på att städa upp i fönstret. Jag gjorde ett nytt försök att visa min kärlek till henne. Denna gången gick det bättre. Vi satt på ovanvåningen i en fåtölj och gosade en stund, sen var hon trött på det och ville vara för sig själva.

Jag har länmat katterna ensamna under tre timmar idag, så jag varit iväg på vattengympa samt inhandlat lite god mat till lillan. Det verkar till ha gått bra att ha dem ensamna. När jag kom hem låg lilla in en kruka och kramade våran yuccapalm. Det så hur mysigt ut som helst.



Mys i en blomkruka =)

Ikväll har lillan varit väldigt nyfiken. Hon har till och med lekt lite =) Det värmer i mitt hjärta att hon verkar till att finna sig tillrätta. Hon har till och med varit upp en sväng i kattlådan. Ett täcken på att hon har ätit och druckit fast vi inte sett det.



Morgonmys med matte

Tack Mia för namnförslagen. Vi fastnade för Mitzi.

Så avslutningsvis så presenterar jag MITZI för er alla.

Kram

Stulet hjärta

Denna söta lilla tjej har idag stulit mitt hjärta!!!!



Jag är 12 veckor men har ännu inget namn. Jag är en blandras på main coon, norskskogskatt och perser. Det är jättejobbigt att flytta till ett nytt hem. Jag saknar min mamma och min bror. Här finns iofs en katt, men hon verkar inte till att gilla mig ännu.
Just nu har jag gömt mig för att få vara ifred ett tag. Ger ifrån mig lite ljud då och då, så att alla vet att jag lever.

Finns det någon där ute som kan hjälpa husse och matte att komma på ett namn till mig. Det ska passa ihop med Tova, för det heter den andra katten.

Kram

Tungt hjärta

Det var med tungt hjärta som jag vid lunch tid igår körde mot Malmö. Jag skulle hämta hem våran ÄLSKADE FLISAN. Fick en tår i ögat när jag fick aksen som hon låg i.

När jag kom in till djursjukhuset så sparang jag på vetrinären  som tog väl handom oss. Jag passade på att tacka honom för all hjälp/info som vi fick i den svåra stunden.

Idag har vi begravt Flisan.

None

En av alla härliga blider som vi har på Flisan.

Nästa vecka ska vi iväg och titta på kisebebisar. Dom är runt två veckor då. Vi skaffar inte en ny kise för våran skull utan för Tovas skull. Hon känner sig så ensam nu. Livet måste ju gå vidare. Man kan inte stanna i det förflutan.

Kram

På is

Jag har lagt min löpträning på is. Det beror dels på mitt knä som jag slog i måndags, samt att just nu så tryter motivationen. Lovar att ta nya tag så fort motivationen infinner sig. Det är inte lörn för mig att tvinga fram något, som ändå inte kommer att ge mig något. Förhoppningsvis kommer motivationen tillbaks inom en snar framtid.

Idag har jag varit på vattengymap och akupunktur. Det var verkligen skönt att få akupunktur, då jag började bli väldans stel och öm i nacken och höger axel. Nu ska det förhoppningsvis snart vara borta.

Ikväll har jag varit på Oriflamemöte. Somvanligt så var det jättetrevligt. God fika och härliga människor och massa av skitsnack.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, då jag känner att ögonen börjar bli tunga.

Vi ses imorgon.

Kram

Onsdag

Ska snart dra mig mot sängen. Men först blir det lite svammel här.

Idag har jag inte gjort så mycket. Mest latat mig. Sov nästan ingentin natten till i dag, så jag har försökt ta igen lite sömn. Inge kul när man inte kan sova utan bara ligger och virder och vänder på sig. Hoppas att natten blir bättre.

Ikväll har vi varit en sväng till älsklingens föräldrar. Dom hade lite saker som vi skulle hämta hem, bla två höga silver ljusstakar, kaffekoppar och fat, tallrikar och assietter. Så nu ska det göras plats i kökssåpen för detta. Det är det som är det största problemet. Får nog sortera ut sådant som aldrig används. Jag är som en ekorre ;) Allt kan vara bra att ha.

Imorgon är det vattengympa och akupunktur på förmiddags schemat. På kvällen ska jag på oriflamemöte.

Kram

Godnatt!!!

Tittar in för att säga GODNATT till er alla goa. Känner nu hur tunga mina ögonlock är. Alltså har John Blund varit här och strött massvis med sovagrus i mina ögon. Så nu ska jag gå och göra älsklingen min sällskap.

Marlena gick vidare till FINALEN på lördag. TOPPEN!!!!! Jag tycker att hon var jättebra.

Nu tar jag mitt dunkande huvud och kryper ner under täcket.

Natti natt

Ps. Jag ska kanske iväg och titta på kisebebisar imorgon. Ds

Knät sviker

Det blir ingen löpträning för mig denna veckan. Vänster knät som jag slog igår är svullet och ömt. Så jag känner att det är bättre att vila denna veckan, för att ta nya tag nästa vecka. Onödigt att förvärra skadan. Typiskt att något sådant här ska hända mig, nu när jag verkligen är taggad för motion.

Motion har jag fått lite av idag. Har varit ute och luftat min gula cykel. Det var skönt att känna luften dra i "peruken" ;) Svettig blev jag också, fast jag tog det lungt. Kommer nog att bli en cykeltur till imorgon. Cyklingen är skonsam för mitt stackars knä. Skämt och sido. Jag tycker att det är skönt att komma ut och röra sig vilket fall som helst. Om det nu är löpning eller cykling. Det spelar ingen roll vilket det blir.

Kram

Problemet avklarat

Nu har vi hittat felet till att internet inte fungerade. Vårat modem hade gått sönder sant att routern hade hängt sig. Vad skulle vi gjort utan våran älskade vän som hjälpte oss att fixa till så att vi kommer ut på nätet igen. Han är guld värd för oss. Nu får vi hoppas att allt strul är över och att det inte återkommer igen.

Det har inte hänt så mycket under tiden som jag varit frånvarande. Livet har lunkat på i vanlig takt. Vi har fixat här hemma.

Idag har jag varit och besiktigar våran bil. Den gick tyvärr inte igenom, men det var vi beredda på. Inget svårare fel att åtgärda. Efter besiktningen var det tid för mig att åka och träna. Det blev ingen löpträning för mig, då jag slog i mitt vänstra knä på besikningen. Ville inte överanstränga de, så det blir löpträning för mig imorgon istället. Tycker att det är bättre att knät får vila idag. Imorgon är jag fit for fight igen.

Nu, ska jag fortsätta att titta på Sjukhuset. Återkommer kanske senare.

Kram


Strul

Sitter just nu och skriver detta inlägg från min mobil. Sen i fredags så kommer vi inte ut på internet på våra datorer. Vi vet inte vad som är felet. Vi vet bara att felet är hos oss och inte hos telia, för jag har gjort en felanmälan. Det är bara till att leta på tills man hittar felet. Lovar att skriva mer så fort jag kommer in på nätet. Kram

Kör så det ryker

Nu är jag verkligen på G med min träning =) Känns jättebra och härligt. Idag har jag knatat på löparbandet. Det blev samma resultat som i måndags. Jag är jätte nöjd med det. Efter löparbandet belv det ett välbehövligt vattengympapass.
Efterlöparbandet så ställde jag mig på vågen. Till min förvåning så vart jag 1,8 kg lättare än i måndags. Helt otroligt härligt!!!!

Magsmärtan har inte gett med sig ännu =( Har on i höger sida av magen. Jag vet att det inte är blindtarmen som spökar. För den opererades bort för 22 år sen. Jag har verkligen ingen aning om vad det är som gör ont. Förhoppningsvis är smärtan borta tills imorgon.

Nej, nu ska jag ta mig en bit rabarberpaj och smaska på.

Kramens

En vecka

Idag är det en vecka sen ÄLSKADE Flisan försvann ur vårat liv. Hon finns för alltid i våra tankar. Idag har jag till och med "pratat" med henne. Låter knäpp, men det är som terapi för mig. Veckan har gått fort, men sorgen är lika stor ännu. Älskade Tova saknar sin vän. Hon är så gnällig, vilket är ett tecken på att hon känner sig ensam. Vi har bestämt oss för att införskaffa en ny katt, men vet inte när det blir. Som det känns nu, så kommer det att bli ganska snart. Vi har börjat att titta på olika annonser. Vi har bestämt att det kommer att bli en ny Norskskogskatt. Vi gillar den rasen samt tempramentet.

Kram

Snabbis

Är bara inne om snabbt. Mår inget vidare just nu. Har så ont i magen att jag har svårt att sitta upprätt =( Hoppas att det snart går över. För jag hade ju tänkt gå på löparbandet imorgon. Smärtat hindrar mig inte från att vattengympa.

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan och titta på TV.

Kram

Rädda mej

Snälla kan någon rädda mej. Jag är så jävla less på att vara utan jobb. Det finns ju inga jobb att söka just nu. Visst finns det nog några, men inga som jag kan klara av pga min värk. Nu har jag gått hemma på tok för länge. Börjar bli apatisk och tycker att inget är kul längre. Vill helst bara ligga i sängen och skita i allt och alla. Men i längden så funkar inte det heller. Har varit på AF för att höra vad dom kan hjälpa mig med. Men tyvärr så finns det ingen hjälp att få där ifrån. Hoppas att lågkonjukturen vänder snart, innan jag blivit allt för knäpp. Ja, det finns en vädligt stor riska att jag snart blir knäpp på situationen. Jag vet att det är många med mig som är i samma situation. Det är bara till att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen.

Ikväll har jag bakat chokladmuffins med mörk choklad i. De blev väldigt smaskiga och saftiga. Har provsmakat redan. Tror nog att det blir en till innan jag går och lägger mig för kvällen.

Under tiden som jag bakade så var älsklingen på fotbollsträning. Nu är han ute i trädgården och strör ut gödning i gräsmattan. Allt för att den ska växa och bli grön och fin.

Träningsvärken som jag kännde av igårkväll är som bortblåst idag =) Så skönt så.

Kram

Träningsvärk???

Nu har jag kört igång med träningen. Ska bli kul om jag orkar springa 5 km på 30 min om 12v. Det är bara till att köra stenhårt efter programmet som jag funnit. Första träningspasset gick jättebra. Det var på 15 min. Totalt 13 min power woer och 2 min jogging. Tror nog att jag dragit på mig lite träningsvärk i  skinkorna. Jaja, det går över och är inget att hänga läpp över. Jag har även tränat vattengympa idag. Så skönt så. Verkligen välbehövt, då jag började känna mig öm och stel i mina stackars leder.

Här kommer lite siffror från dagens träning:

Tid: 15 min
Sträcka: 1,320 km
Snitt tid/sträcka: 11,22 min/km
Snitt fart: 5,28 km/h
Steg: 2400
Hade tyvärr inte pulsmätaren på mig idag.

Jag är nöjd med dagens träning. Känner att jag är taggad till tusen, så det gäller att ta tillvara på det. Nästa träning är på torsdag.


Söndagkväll

Dagen har varit bra. Visst har Flisan funnits i mina tanka, men inga tårar. Det är skönt att jag har kunnat tänka på henne utan att har tårarna trillande ner för mina kinder. Vet att jag ännu inte orkar med att titta på foton med henne på. Det får ta den tiden det tar, men en dag kommer jag att klara av det.

Idag har vi fått klippt häcken mot våran granne. Skönt att ha det avklarat. Nu har vi iofs mycket mer häck kvar att klippa, men det är bara på våran sida och mot gräsmattan. Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Mest slappat och tagit hand om varandra. Det har verkligen behövts.

Imorgon är det tillbaks till vardagen igen. Älsklingen ska jobba och jag ska träna. Det ska verkligen bli skönat att återgå till rutinerna. Jag ska även ringa till reumatologen och beställa en tid. Har fått inflammation i min västra axel. Så det är tid att få en kortisonspruta i den. Inget kul, men tvunget om man vill kunna röra armen utan svår smärta.

Nej, nu ska jag återgå till filmen som vi tittar på.

Kramens till er alla


Knallröd

Det är min ansiktsfärg just nu. Har varit ute i solen hela eftermiddagen. Vi har varit på fotboll i Köpingebro. Älsklingen har hjälpt till att cotcha ett p9 lag och jag har hejjat på. Det var verkligen skönt att komma hemifrån ett tag och få något annat att tänka på. Men på vägen hem så brast det för mig. Jag fick en minnesbild från i torsdags. Vill inte berätta om den just nu, för då kommer jag bara att sitta och stor tjuta.

Nu till något annat. All träning har kommit på ända denna veckan. Det blir nya tag igen på måndag. Då startar jag jag om på min plan med att kunna jogga 30 min. Jag har ju jett mig den på att jag ska klara det på 12 v, som programmet jag följer lovar. Ska följa iForm:s 12 veckors program. På måndag är det alltså tid för löparbandet och vattengympan. Ska bli så härligt att få svettas. Fattar inte riktigt att det är jag som skriver något sådant. Måste ha slagit mig väldigt hårt i huvudet ;)

Nej, nu känner jag att mitt knallröda huvud behövs smörjas in. Bäst att jag gör det innan huden börjar fjälla av mig.

Kram

Hur ska man orka??

Ja, livet känns inget kul just nu. Vet inte hur man ska orka med?? Allt känns så nattsvart att det kommer att ta tid innan ljuset återkommer. Livet känns så orättvist. Varför skulle skulle inte min älskade Flisan få finnas kvar hos mig mera? Vad hade hon gjort för ont för att råka ut för det hon gjorde och inte jag. Jag vill så görna ha henne här och gosa. 

Så fort jag tänker på henne så trillar tårarne ner för mina kinder. Visste inte att jag har så mycket tårar som jag har. Kan nog säga att jag snart gosat ihjäl lilla älskade Tova. Hon saknar också sin älskade Flisan, som hade så mycket kul tillsammans med.

Vi får trösta varandra och ta dagen som den kommer. Vet att det kommer att ljusna någon dag, men inte vilken dag. Sorgearbetet får ta den tid det tar. Det är inget man forscher igenom. Flisan kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Vi kommer alltid att minnas alla roliga stunder som vi haft tillsammans med henne. Om ett tag kommer det fina att uppväga det tråkiga.


RSS 2.0