Träning och barnvakt

Ännu en dag av träning. Idag efter praktiken tog Ellinor och jag en runda på 5 km runt Svaneholmsjön och skogen. Det gick verkligen över stock och sten upp och ner. En helt underbar tur. Benen fick verkligen jobba i upp och nerförs backarna. Det gällde till att ha tungan rätt i munnen ;)
Mina gympaskor fick uppsöka tvättmaskinen när jag kom hem. Dom hade blivit jätte leriga. Nu är dom nästa kritvita igen :)

Ikväll är jag/vi barnvakt till älskade Freya. Hennes mamma är på en utb om hur man ska bete sig med barn om olyckan skulle vara framme. Tyvärr så började väl inte vistelsen här så bra. Hon fick sin kvällsvälling, men tyvärr så gick det snett där. Den lilla stackaren spydde ner sig själv, mig och soffan. Inget kul det. Det var bara till att ta oss ner till duschen för att få bort alla spyorna. Kläder och sofföverdrag åkte i tvätten. Nu är allt bra igen. Lillan sover, tvätten är tvättad och jag känner mig fräch igen.

Nu sitter jag och slappar i soffan. Älsklingen min har precis kommit hem. Han har varit med killarna på en fotbollsmatch. Om jag förstod det hela rätt så blev det oavgjort. Ett steg i rätt riktninge =)

Nej, nu ska jag fortsätta med slappandet.

Kram

Sliten

Känner mig hur trött och sliten som helst. Fattar inte riktigt vaför. Jag sover gott och lägger mig i rimlig tid. Ja, ja, det kommer säkert att bli bra. Förr eller senare ;)

Har haft en kort dag på praktiken. Så på vägen hem passade jag på att ta en joggingrunda i Sandskogen. Det blev samma runda som förra veckan och samma tid också =) De 1,5 kilometerna joggade jag på 11 minuter och 22 sekunden. Trodde att tiden skulle varit bättre. Hoppas att det blir det nästa gång. Tror nog att jag vet varför tiden inte blev bra. Har ju som jag skrivt tidigare problem med knäna. Det börjar bli bättre än vad det varit och det är skönt.

Känner nu att jag börjar komma in på rätt spår igen med maten. Sen två veckor tillbaks så skriver jag upp allt som jag stoppar i munnen. Det är så härligt att ha koll och det sporrar mig att inte bli slarvig. Har även kommit in i bättre vanor nu när skolan är igång. Nu får jag den regelbundenheten som jag behöver, för att få i mig alla mina 6 "måltider". Det som jag slarvat med under sommaren har varit mina mellanmål. Nu följer jag ungarnas "mattider".
Nej, nu ska jag sätta mig bekvämt i soffan och slappa framför TV:n

Kram

Hemma igen!!!

Nu har älskade lilla Tova äntligen kommit hem igen, efter 5 dagars visteles på djursjukhuset. Hon mår nu mycket bättre än vad hon gjorde i fredags då hon blev inlagd. Visst får hon fortfarande astmaanfall, men dom är inte lika kraftiga som innan. Det skulle iofs vara helt underbar om hon slapp allt vad anfall är, men det är ett önsketänkade från min sida.
Hon skulle nog ha kommit hem igår, om dom inte hade hittat en konstig förändrig på vändtra sidan av bröstet. Dom visste inte om denna förändring satt på lungan eller hjärtat, så hon fick inbokat ett ultraljud under gårdagskvällen. Detta gjordes för att utesluta så att det inte var någon tumör. När dom gjorde ultralhude så syntes knappt förändringe, så läkaren utesöt tumören. Detta gjorde husse och matte glada.
Nu är det noga med hennes medicinering, så att astman inte förvärras. Det är även viktigt att hon går på regelbundna kontroller hos vetrinären.

Tova i något skeptiskt utséende ;)

Nu känns familjen komplett igen =))

Igår efter praktigen gick jag och en väninna en promenad i ösregnet. Vi tog en tur runt Svaneholmssjön. Rundan var ca 3,5 km lång och tog 32 min. Vi var två dyngsura "kråkor" när vi kom tillbaks till våra bilar. Det var verkligen skönt att komma hem och byta om till torra kläder och sen en härlig vila.

Idag har det bara blivit min vardagmotion. Har ju inte haft tid till något annat. Tar igen det imorgon, då jag har planerat i en joggingrunda i Sandskogen.

Nej, nu ska jag sätta mig och bara slappa.

Kram

Usch.............

Har inte haft världens roligaste helg, snarare tvärt om.  Tankarna har varit ganska så deppiga, men idag känns det lite bättre.
Allt började i fredag med att jag själva var hemma och var sjuk. Hade/har jävligt ont i dom nedre regiononerna, men nock om det. Min lilla Tova hade svåra astma anfall, vilket inte lät så bra. Jag ringde och rådfrågade min älskling om vad vi skulle göra. Vi kom fram till att jag skulle ringa till våran vetrinär. Det visade sig att dom har semester, så jag ringde till djursjukhuset. Dom tyckte att jag/vi skulle komma in direkt. Det var bara till att packa in mig och lilla Tova i bilen, för att styra kosan mot Malmö. Först fick vi stanna till i Sjöbo för att byta till våran andra och bättre bil.
Väl framme på djursjukhuset så blev vi väl mottagna. Fick sitta i väntrummet och vänta max 40 min, innan vi fick komma in på ett undersäkningsrum. Där blev vänta längre. Det kom tyvärr ett urakut fall med operation före. Det var bara till att snällt vänta. Tyvärr så blev Tova sämre under väntan. Det slutade med att hon blev satt i en syrgasbur och där sitter hon fortfarande. Hon blev alltså inlagd på sjukhuset.
Igår när jag ringde för att fråga hur det var med henne fick vi dystra besked. Hon svarade inte på medicineringen och hade svårt med andningen, så fort dom tog ut henne från syrgasburen. Det såg så dystert ut att det började diskuteras om hon skulle få somnan in. Vi gav henne helgen för att se.
Idag när jag ringde in var våran älskling lite bättre. Hon hade börjat svara på medicineringen och andades lite bättre utan syrgasen. Nu känns allt genast bättre. Det disukterar inte om någon avlivning mer, snarare tvärtom. Det är röntgen imorgon som avgör hur det blir. Ser allt bra ut då, så får Tova komma hem imorgon =))
Snacka om att man blir glad, när man får sådana besked. Söndagen bytades till glädje, från lördagens sorg.

Veckan som gått så har det tränats tre pass. I tisdag var jag ute och gick en promenad på 3 km. I onsdags hade jag inte tänkt träna, men jag fick ett ryck när jag körde hem. Jag stannade till i Ystad och tog en tur i Sandskogen. Där sprang jag en runda på 1,5 km. Den tog mig ca 11 min. Är ju hur otränad som helst på löparfronten, men jag är jättenöjd med tiden. I torsdags tog jag en 7,4 km lång tur med cyklen. Den rundan tig kanppt 25 min. Kännde efter det att NU skulle det vara träningsfritt resten av veckan. Kroppen måste få sin chans att vila upp sig, för att klara av nästa veckas träning.

Ja, detta var i stor sett vad som hänt här hemma de senaste dagarna.

Nu sitter jag och ska fixa in lite musik till min mobil, så att den är laddad för promenader och löpning.

Tjingeling och Kram

Träning

För en stund sen kom jag hem från praktik och träning. När jag körde hem passade jag på att ta en joggingtur i Sandskogen i Ystad. Rundan blev 1,54 km och den tog 11,19 min. Medelhastighetgen var 8:20 min/km. Snitthastighet 7,2 km/timme. Jag är nöjd med tiden, för jag är trots allt nybörjare i löparspåret. När jag kom i mål, kännde jag att jag nog skulle kunnat jogga lite till. Men bättre att börja lungt än att köra sig slut på en gång. Jag får succesivt öka längden och tempot. Någon stans måste man ju börja. Ska bara försöka få något sällskap med mig. Det är ju alltid roligare när man är två, som kan sporra varandra.

Imorse så sa jag att jag absolut inte skulle träna något idag, då jag hade väldigt ont i min vänstra fot. Har fortfarande ont, men kännde inte av det när jag joggade. Det var snarar knäna som smärtade, men det hindrade inte mig =))

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, sen ut med hunden.

Kram

Hårt mot hårt

Från och med idag så kommer jag att vara hård mot mig själva. Jag vill inte falla tillbaks till det gamla mönstret. Det skulle vara ett stort misslyckande och ett stort svek mot mig själva. Operationen och allt där till ska inte få vara ogjort. Så från och med idag kommer jag att anteckna allt jag äter och skriva upp all träning. Allt för att jag ska ha koll på mig själva. Visst ska jag få unna mig något gott, men enbart på helgerna. För får jag inte unna mig något, så kommer den här otroliga viktresan vara jobbig. Nu sitter jag och njuter av lite jordnötsringar, samtidigt som jag tittar på friidrott.

Träning har det också blivit för mig idag. Hade bestämt mig för att ta en runda i Sandskogen i Ystad, när jag körde hem. Enligt orienteringstavlan så skulle rundan vara 3 km, men enligt min mobil var den 2,660 km. Det tog mig och stavarna ca 25 min att ta oss runt spåret. Även om tiden inte var den bästa, så var jag genom svett när jag kom i mål. Mitt krånglande knä känndes mycket bättre än vad det gjort innan i veckan. Så förhoppningsvis är jag snart helt smärtfri. Sen i lördag har jag gjort 4 träningspass =) Vilket är kanon. Nu kommer jag att ha en träningsfri helg, för att ta nya tag igen på måndag. Troligtvis så kommer jag att köra ett pass styrka då.

Detta har jag ätit idag:

Frukost: 1 macka med smör och skinka
             Kaffe och mjölk

Mellis: 1 banan
          1 persika
          Kaffe och mjölk

Lunch: 1 grönsaksbiff
           Pommes
           Vitlökssmör
           Gurka och tomat

Middag: Lasange (viktväktarnas)
            Morötter

Mellis: Jordnötsringar
          Kaffe och mjölk

Tyvärr så ligger jag lite back med min mat. Lunchen intogs lite sent, efter träningen. Det har resulterat i att eftermiddags mellisen hoppats över. Annars så skulle jag inte orkat att äta min middag. Skulle jag dricka något annat än vatten så skriver jag upp det. Men för det mesta så är det enbart vatten som jag dricker under dagarna. Ibland så kolsyrar jag det och smaksätter det med citron/lime.

Nej, nu sak jag fortsätta njuta av kvällen.

Kram

Ledig dag!!!

Idag har jag varit ledig. Det har jag varit för att jag har varit på en uppföljning av min nya medicin för reumatismen. Sjuksköterska som jag var hos var hur underbar som helst. Hon tog sig verkligen tid att lyssna på mig. Hon var även intresserad av hur det grå för mig efter GBP operationen. Vi kom fram till att jag behöver få komma i kontakt med en dietist, för att jag inte ska återfalla i gamla mat/godis vanor. Vi pratade även om min kommande operation i livmodern och om hur jag ska göra med min medicinering när vi börjar försöka utöka familjen. Hon kommer att höra av sig till mig, när hon pratat med min läkare om hur medicineringen ska se ut.

Efter sjuksköterskebesöket gick jag till sjukgymnastiken för att boka en akupunktur tid. Till min stora glädje så fick jag en tid direkt. Detta var till älsklingens förtret, då han var med mig. Vi hade ju tänkt att gå en sväng i Simrishamn, men så brev det inte. Efter akupunkturen åt vi dagens i cafeterian. Innan vi körde hem blev det en tur till fiskaffären.

När vi kom hem bokade jag en date med tvättmaskinen. Det var hög tid att få älsklingens arbetskläder tvättade. Hans semester slutar imorgon. Skönt att ha det avklarat, så slipper jag göra det i helgen.

Detta är vad jag gjort idag. Det har även blivit en del slappande, vilket har varit hur gött som helst. Om en stund kommer jag att dra mig mot sängen. Känner hur kudden kallar på mig.

Kram

Igång igen

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Efter en månad utan någon som helst träning. Sen i lördags så har jag kört 3 pass. 2 rundor med stavarna och 1 power walk. Senast idag var jag ute med stavarna. Gick en runda på ca 3 km och den tog ca 29 min. Inte världens bästa tid, men det är fortfarande mitt knä som spökar. Det kommer att ta någon vecka till innan smärtan i det är över. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så är det en gammal skada som gett sig tillkänna. Och den blit inte bättre av att vila, snarare tvärtom.
Än så länge så har jag inte kommit igång med styrketräningen ännu och det blir inget av det denna veckan. Tror att jag drar igång med det på måndag.

Jag skulle gärna vilja visa min träningsrunda för er, men tyvärr så samarbetar min mobil och dator inte på den fronten. Får ta och sätta mig in i hur man gör. I mitt fall så är det datorn som inte kan läsa filen från mobilen. När jag sparar på minneskortet i mobilen, så sparas det i en fil som datorn inte känner till, eller så tror datorn att filen är skadad. Jag kommer att lösa detta problemet förr eller senare.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Ska orka med ett läkarbesök imorgon förmiddag.

Kram och natti natt

Så här ser jag ut idag. Sitter just nu och...

dsc00029 (MMS)

Så här ser jag ut idag. Sitter just nu och njuter åt solen, medans ungarna leker.


Så här såg jag ut igår innan jag tog min p...

dsc00028 (MMS)

Så här såg jag ut igår innan jag tog min power walk. Tyvärr inte världens bästa bild, men den duger. Tyvärr så vill inte min dator som jag vill ikväll. Därför blir det ett kort inlägg. Tillbaks till rundan igår. Den var 3km och tog 30 min. Ingen bra tid. Men det beror på att mitt högra knä inte ville som jag ville. En gammal skada som gett sig till känna. Den går över om jag bara tar det försiktigt när jag tränar. Har haft problem med det knät i ca 25 år Men just nu känns det skönt att gå kommit igång med träningen igen. Kram


Nu är ledigheten slut :(Sitter just nu och...

dsc00027 (MMS)

Nu är ledigheten slut :(Sitter just nu och slappar. Funderar på att snart ta en promenad. Kram


RSS 2.0