Tvätt, tvätt och åter tvätt

Jag tycker att jag inte gjort något annat än att tvätta den senaste tiden. Fast vi bara är två i hushållet så blir det en hel del tvätt på en vecka. Nu börjar jag se slutet på den stora högen med smutstvätt. Nu ska bara den rena tvätten hoppa en på sina platser i garderober och byråer.
Förutom att tvätta idag så har vi börjat förbereda för morgondagen. Det har inhandlats mat, dryck och godis. Städningen har vi också påbörjat, nu är det inte mycket kvara som ska städas imorgon. Men det tar vi då och inte nu.

Förutom att titta på TV, så sitter jag och lyssnar på en snarkande katt. Hon är så gullig när hon ligger och sover. Men vilken katt är inte det??!! Älsklingen har precis askat ur pannan och fyllt på pelletsförådet, så snart är det varmt i huset igen ;) Nej, kallat har vi inte, men för tillfället så har vi kört med elvärme och det är inte billigt.

Annars så har det inte hänt så mycket sen jag skrev här i måndags. Livet går på i sin vanliga lunk, på gott och ont. Just nu är det mest på gott. Det är så härligt att ha semester. Ingen av oss fattar hur det ska bli att gå till jobbet på måndag. Men den dagen den sorgen. Vi ska bara njuta av de kvarvarande semesterdagarna.

Nej, nu ska jag fortsätta hänga in tvätt i garderoben samt titta på TV.

Kram

Veckans citat

"Vad frost är för blomsterknoppen,
det är själviskhet för vänskap"

M.Tupper

Shoppohplic

Ja, jag känner mig verkligen som en shoppoholic. Tycker att vi inte gjort något annat de senase dagarna och det sätter sina spår i plånboken. Men jag tror inte att det inhandlats något onödigt under våra shoppingturer. Idag har det inhandlats lite hundmat, samt dekorationer till nyår. Vårat färgtema till nyår kommer att gå i svart och guld. Tror att det kommer att bil hur elegant som helst.

Idag fick vi en oväntad utgift, men den var så illa tvungen att ta. Vi fick åka iväg med Roy till vetrinären, då han hade något som irriterade på sin vänstra armbåg. Det visade sig att det var en "vårta" som han låg och slickade på till och från. Nu är den avlägsnad och vi fattiga. Samtidigt som vi var där tog vi upp att Roy har problem med sin mage. Det viasde sig att han troligtvis har en ensymbrist i sin bukspottskörtel. Nu kommer det att bli medicinering för restan av livet. Inget kul, men så illa tvunget.

Nu sitter vi och slappar i TV-rummet. Vi håller även på med att skriva inhandlingslistan till nyår. Lika bra att göra det nu och hoppas på att man inte missar något. Vi sitter och går igenom recepten och skriver listan utefter dem. Nej, nu hojtar älsklingen på mig. Han håller på att skriva ut recept till huvudrätten.

Kram

Små seg

Idag är jag och älsklingen också lite små sega. Vi hade gäster igårkväll, så det blev lite sent. Tack U & C samt ungarna för att ni kunde komma trots liten betänketid. Det är alltid lika trevligt att ha er här. Vi bjöd på hemlagad pizza. Vilket blev väldigt uppskattat av alla. Till efterrätt blev det maräng swiss SMASKENS. Tyvärr så blev jag småkass i magen, så jag var ganska så låg och trött hela kvällen. Förlåt mig, men det är sånt som händer. Igår vart det jag annars så är det U som brukar må visset när vi träffas.

Idag har vi varit i Ystad. Älsklingen är på jagkt efter en ny och billig mobiltelefon. Den han har måste laddas stup i ett. Visst kan han köpa ett nytt batteri, men det är ju nästan lika dyrt som en ny mobil. Men nu hittade vi ingen denna gången. Isället så kom vi hem med en ny skäggtrimmer, en mus till min lilla dator samt en USB micro chip läsare. Så nu är jag inte beroende av någon sladd när jag ska flytta över mina bilder från mobilen till datorn. På vägen hem stannde vi till hos mina svärföräldrar. Dom hade en julklapp som dom missat på julafton till katterna. Dom fick 8 kg kattsand, mycket välbehövligt.

Nu sitter jag och tittar på handboll. Älsklingen är ute och tvättar Golfen, så att den är fin till besiktningen på tisdag.

Ni får ha en fortsatt trevlig söndag.

Kram

LEDIG!!!!

Hejsan alla goa!!!

Nu har jag och älsklingen en välförtjänt ledighet. Eftersom vi inte fick någon semester tillsammans i simmras, så tar vi igen det nu. Vi kommer att vara lediga i 12 härliga dagar, varav 4 är semesterdagar =)

Idag har vi satt in julgranen och pyntat den. Jag blev så nöjd med reusltatet, till och med älsklingen blev förtjust. Vi har även fått upp allt annat julpynt. Jag har verkligen varit sent ute på den fronten. Har inte haft lust till det innan ;) Eller rättaresagt så är det väl latheten varit framme för mig, somvanligt. Men det är jag i ett nötskal.
Förutom att julpynta så har vi hunnit med att vara sociala. Vi har varit hos min pappa och hans fru. Det blev en god fika, samt att vi bytade julklappar. Dom fick även träffa Roy för första gången. Som vanligt så gör han succsè vart än han kommer. Så vi är en stolt husse och matte. På vägen hem stannade vi till hos älsklingens föräldrar för att "dumpa" av julklapparna.
Kvällen har ängnats åt julpyntning och tvättning. Nu sitter jag i sängen och tar det lungt. Ska snart ta tag i min stickning. Den som jag berättade om för ett tag sen, men inte berättade vad det är. För jag hade ju inte berättat för min svägerska vad jag höll på att göra till den kommande babyn. Nu kan jag berätta att det är en filt, som jag håller på att göra.

Igår var det skolavslutning i kyrkan. Jag tycker att det var en stämmningsfull avslutning. Alla barnen framförde lite sånger med bravur. Det kommer bilder på det senare. Har inte sladden till kameran tillgänglig för tillfället. Alla barnen gick i kortege med faklor från skolan till kyrkan, knapt 1 km. (Jag körde bil dit). Det var så papigt att se på dom när dom kom vandrande. Innan barnen skulle gå till kyrkan så hade dom sin grötfrukost. Det var verkligen smaskigt gott. Sen hade barnen i låg- och mellanstadiet ordnat med en överraskning till lärnrna och fritidspersonalen jag var också medräknad där. Vi fick vars en jättefin uppstammad julstjärna. Det var så gulligt av dem. Jag blev så rörd att jag fick en tår i ögat.
Efter avslutningen så åkte jag till Simrishamn. Somvanligt så skulle jag på vattengympa. Efter det så skulle jag på ett läkarbesök på reumatologen. Förutom en kortisonspruta i vänsteraxlen, så skulle min sjukskrivning förlängas. Nu är jag sjukskriven på 25% 6 månader framåt.
Annars så hände det inte så mycket igår. Vi slappade och tog det lungt.

Nej, nu ska jag ta tag i stickningen.

Kram

Härligt

Vilken härlig dag det är idag. Snön ligger vi och gnistrande och ungarna på skolan har hur kul som helst. Det är så kul att se på när dom busar runt och ser ut som snögubbar. Just nu är förskoleklassen och ettorna iväg och åker pulka. Jag skulle gärna vilja var med dem, men jag har andra arbetsuppgifter att sköta. Just nu så sitter jag och har minneslek.

Vägarna från Tomelilla till Skurup imorse var inget bra att köra på. Det var till att ta det försiktigt om man ville komma fram helskinnad. Visst var det dom som stod på gasen och drog om en. Men jag tycker att det är bättre att man tar det lungt och försiktigt, samt att man visar hänsyn till sina medtrafikanter. Det får helt enkelt ta den tid det tar att ta sig fram.

Ja, det har inte hänt så mycket sen jag skrev senast. Så jag tror att jag skrivit färdigt för denna gången.

Kram

Ännu mera snö

När jag vaknade upp imorse så hade det kommit ännu mera snö. På tre dygn har det nog kommit strax under 1 meter snö. Det är många många år sen vi hade så mycket snö här nere i södra skåne. Det är bara till att passa på att njuta av vädret. Jag älskar verkligen snö, men i måttlig mängd. Det har nästan kommit för mycket nu.

På den gatan som vi bor på har vi nästintill varit inne snöade. Den kommunala snöskottningen har varit urkass. I fredag skottades det på gatan, men sen har inget hänt på den fronte förrän i eftermiddags. Hade det inte blivit plogat idag, så hade vi inte kunnat köra till våra jobb imorgon. Vi hade helt enkelt suttit fast i snön. Men som det ser ut nu så kommer vi att åka till jobben imorgon.

Förutom skottning idag så har jag tvättat. Älsklingen har mekat med värmen i min golf. Det är den bilen som älsklingen kör till jobbet. Han tycker att jag ska köra den största och "säkraste" bilen. Det är väldigt omtänktsammt av honom.

Nej, nu ska jag bjuda på lite bilder från dagens snöskottning.

Älsklingen i skottnings tagen =)
Vår snälla hjälpsamma granne


Husse och Roy

Roy busar i snön. Han äääälskar det =))

Kram


Vinterland

Som ni säkert märkte så tog jag en datorfri dag igår. Det var riktigt skönt att inte sitta vid datorn något. Så här kommer en liten uppdatering på vad som hänt sen jag skrev senast.

Igår morse så skulle jag till tandhygenisten. Ville inte men det liksom behövdes. Men innan jag gick dit så ringde jag till min praktik. Jag ville höra hur det såg ut på snöfronten där. Så efter lite pratande kom vi fram till att jag skulle stanna hemma, (det blev en semsterdag), för här i Tomelilla så vräkte snön ner. Sen var det bara till att klä på sig och traska iväg till tandläkaren. Besöket gick fort, jag hade nästan ingen tandsten. Men det blev tagit tandavgjutning på mig. För nu vet jag varför jag vaknar med huvudvärk varje dag. Jag ligger och gnisslar tänder natten igenon ;/ Så nu ska jag få en betskena. Hade jag inte haft mitt friskvådrsavtal så hade en sådan kostat mig 3000 kr, suck.
Väl hemma igen så gick jag och vilade en stund. Sen tog jag itu med städningen av toaletterna. Så nu är dom glänsande och fina. Sen var det bara till att klä på sig igen för att gå ut med Roy och efter det skotta fram garage infaretn. Det tog mig sådär omkrin 45 min. Men ack vad skönt det var att sen komma in iden goa värmen. Kvällen spenderade jag i Ystad. Det var tid för handboll igen. Men denna gången var det inget kul att vara på matchen. Vi förlorade så det visslade om det. Men visst man kan inte vara på topp alltid, fast alla andra tycker så. Nu kommer snart ett välförtänt uppehåll för spelarna. Då gäller det till att ladda batterierna igen.

Idag har vi varit och klippt oss. Efter det så åkte vi till Ystad för att införskaffa de sista julklapparna. Min vi hittade inte alla där. På vägen hem åkte vi inom till älsklingens föräldrar. Där blev vi bjudna på lite fika och nybakta pepparkakor. Vi fick även med oss hem julkort till djuren och några skvallertidningar. Innan vi kom hem var vi på Bo Ohlsson och handlade de sista klapparna. Så nu har jag en hel hop att slå in. Hemma igen gick jag ut med Roy och älsklingen började att ta itu med skottningen. När Roy och jag kom hem igen så hjälpte jag till med skottningen. Roy han sprang mest omkrig och lekte i snön. Han älskar verkligen att vara ute och leka.

Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att det har minst kommit 20 cm snö det sista dygnet. Det känns så juligt och härligt. Visst jag kan erkänna att jag inte gillar att köra bil när det är snö. Men det är så mycket annat som uppvägen den obehagskännslan. Det är ju jättehärligt att bara vara ute och njuta av den härliga snön och sedan få gå in och dricka en härligt varm kopp med choklad.

Nej, nu ska jag ta tag i julklappsinslagningen. Men först bjuder jag på lita bilder fårn ett snöigt Tomelilla.

Kram


Roy myser på "gräsmattan"


Tagit bilden från vårat sovrummsfönster


Också från sovrummet


Från TV-rummet


Från köket. Baksidan av våran trädgård

Bättre sent än aldrig

Jo, jag lever. Jag har bara inte haft lust att skriva innan idag.

Det var inget kul att köra till och från praktiken idag. Jag hatar verkligen att köra när det är snö på vägarna. De 4 milen som jag har att köra tog 55 minuter imorse och 50 minuter vid lunch. Tror att det inte gick mycket fortare än 55 km/h. Skulle nog kunna gå fortare om det inte varit så att jag båda turerna hade lyckan att komma några hundra meter bakom plogbilarna.

Ungarna har verkligen älskat att vara ute idag. De har stojat runt för fullt i snön. Det var kul att stå och titta på dem. Jag hade min rastvakt innan skolan började.

Idag har jag haft kort arbetsdag. Skulle varit i Simrishamn på vattengympa, men jag avbokade det. Kännde att jag inte ville köra så långt i snövädret. Så jag begav mig hem för att gå ut med Roy. Vad han älskar att vara ute och busa runt i snön. Det är så att jag nästan låg som ett sträck efter honom när vi var ute på våran promenad.

I eftermiddag så har jag gått och plockat undan samt slagit in lite julklappar. Annars så har det varit lungt och slappt för mig. Nu sitter jag och tittar på "Vad blir det för mat?" Idag görs det julmat, mums.

Nu ska jag fortsätta med TV tittandet.

Kram

Gjorde jag rätt??

Ja, ibland kan man undra det ;) Men idag vet jag att jag gjorde rätt. Jag valde en handbollsmatch istället för att gå på personalfest på skolan. Ska jag bara se till vädret så var valet helt rätt. För här så vräker snön ner och jag är ingen fan av att köra flera mil i snöyra. Det beror på att jag krockat i sådant väglag. Ska jeg se till hur matchen var, så var det också helt rätt att gå på handbollen. Första halvleken var väl inget vidare. Den var ganska så målsnål. Men efter halvtids vilan, så verkade det som om "mitt" lag hade käkat taggtråd. Dom utklassade serieledarna och tillslut så vann vi matchen med 26-18 (13-11 i halvlek).  Så jag hänger verkligen inte läpp för att jag inte var i Skurup på personalfest.

Just nu så sitter jag i sängen och myser. Alla mina älskade djur är också här, dock inte i sängen. För den delen så vill jag inte ha hunden i sängen. Han skulle ta upp hela om han fått vara i den. Katterna ligger på sin klösbräda och myser. Men ett halvt öga har dom på Roy ;) Det gäller ju till att vara beredd ifall han skulle bli för närgången, hihihi..................

Om en stund så ska jag krypa ner under mitt härliga täcke. Så jag passar på att säga NATTI NATTI till er alla nu.

Kram

Det hjälpte ;)

Först vill jag börja med att ge svar till dig anonyma. Visst vet jag att min trötthet inte blir böttre av att vara negativ. Men ibland så måste man få vara det. Jag kan inte vara på topp alltid. Sen vet jag varför jag är trött. Det beror inte på att jag lägger mig för sent. Nej, min trötthet beror på min reumatism. Jag har jämt och ständigt on i de flesta av mina leder. Det är så att jag inprincip vaknar varje gång jag behöver vända på mig om nätterna, och det är ett antal gånger. Men för mig är det bara till att försöka gilla läget. Jag vill absolut inte att någon ska tycka synd om mig för att jag har ont. Jag vet att det rinns dom som har det värre än mig. Jag hoppas att du nu kan förstå varför jag gnäller och är negativ från och till.

Det hjälpte att gnälla om min trötthet igår. Idag är jag mycket piggare än vad jag varit på länge. Jag har fått sova helt ostört inatt =) Vilken lycka det är. Jag hoppas att detta kommer att hålla i sig  ett bra tag nu.

Igår fick jag/vi skickat alla våra julkort. Det blev även inhandlat lite julklappar. Nu har vi "bara" tre julklappar kvar. Vi har även börjat att titta på vad vi ska beställa för mat till nyår. Så jag tycker att vi börjar komma igång med "att göra listan", som jag skrev någon gång förra veckan. Nu är det den tråkiga städningen som ska tas tag i. Men vem dör av lite skit i hörnen? Inte vi i allafall.

Idag var det inget kul att köra till skolan. Jag hatar verkligen att köra bil när det är snöslask och glatt. Men det är bara till att "lätta" på gasen och ta det försiktigt. Tyvärr så är småvägarna uta på landet där jag bor inte dom roligase att köra, då snöröjningen inte är helt ok på dem. Men jag kom fram helskinnad och det är det som är det viktigaste. Det tog lite längre tid att köra, men det gjorde mig inget.

Ikväll så ska jag till Ystad på handboll. Om det nu blir någon, för "våra" motståndare har långt att åka. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir av. Jag är väldigt taggad för att se matchen. Skulle jag inte varit på handboll så skulle jag varit på skolan ikväll. Det är personalfest där. Tänk om man kunde klona sig för att vara på båda ställena samtiditgt. Vad bra det skulle vara. För jag vill vara på båda ställena. Men nu blev det så att jag valde det som varit inbokat sedan länge för mig. Personalfesten blev inbokad i fredags. Det kommer fler personalfester det vet jag.

Nu sitter jag på minnesleken. Eleverna har utvecklats jättemycket under dessa veckorna som dom haft den. Det är så kul att följa deras framsteg. Till våren är det nya elever som ska ha minnesleken. Så då blir det nya tag med nya krafter för oss alla.

Nej, nu ska jag koncentrera min på eleven.

Kram

Mätt

Sitter här och är proppmätt. Har vait iväg med min svåger och svägerska samt mina svärföräldrar på julbord. Åhhh, vad gott det var. Jag äter iofs ingen fisk, men det fanns massor av kött att ta av. Tyvärr så äter man allt förmycket av det goda. Men man vill ju inte missa något. Så här sitter jag nu med mätt mage. Som det känns nu så blir det inge kvällsmat för min del idag. Men, vem vet jag kanske ändrar min om en timme eller så.

Annars så har det inte gjorts något här hemma idag. Igår fick jag gjort lite julkort, har några till att göra. Får göra det imorgon.

Nu sitter jag framför TV:n och slappar. Orkar inget annat.

Kram

Ensam hemma

Eller inte, djuren är ju också hemma. Det är bara min älskling som är på vift. Han har varit på fotbollsträning och efter den så åkte han hem till en vän för att ta en fika med denne och hans familj. Inte mig emot, då jag har haft fullt upp med lussekatts baket. Nu är "bullarna" klara och ligger på avsvalning. Jag har inte provsmakat ännu. Väntar med det tills älsklingen kommer hem. Vi ska iofs åka iväg till älsklingens syster och sambo då, men jag kan ju alltid ta med mig och bjuda på det nybakta.

Annars så har jag inte gjort så mycket mera idag. Jag suttit och stickat mellan jäsningarna av degan. Vill ju bli klar med det jag stickar. Kan inte berätta vad det är, då den som ska få det läser bloggen. Så ni får hålla ut ett tag till innan jag avsläjar vad jag stickar. Nu så sitter jag och tittar på längdskidåkning. Har bara ett halft öga på TV:n. Men men.........

Om man skulle gå och göra klart julkorten, så att dom kan bli ivägskickade någon gång. Ja, jag får fundera på det en stund. Nej, nu hörs det som om älsklingen är på ingång. Då får jag gå och låsa upp ytterdörren för honom. Han har ingen dörrnyckel med sig.

Kram

Mysig hemmakväll

Sorry att jag inte har skrivit något innan idag. Det har helt enket inte funnits tid till det, fast jag slutat tidigt idag. Sen jag åkte från jobbet så har det gått i ett. Jag har varit på vattengympa, lämnat blodprover, handlat och röjt undan. Men nu är det lungt och skönt.

Vi har precis tittat på Biggest looser på kanal 5. Nu ska jag se på tv3. Dom ska visa en dokumentar om en flicka som är 16 år, men mentalt är hon bara 6 månader. Jag kan absolut inte försetälla mig hur det är för henne.  Tänk att vara 16 år och inte väga mer än 8 kg och vara som en baby. För mig är det en hemsk tanke. Men det viktigaste är att hon är älskad av sin familj.

Vad har jag annars gjort på jobbet? Som vanligt har det varit minneslek. Men där emellan har jag hunnit att hjälpa till med att klä julgranen. Den blev så fin så =) Jag har även suttit med lite klipp och klistra. Det var bilder till sagan Guldlock och de tre björnarna. Bilderna kommer under berättelsens gång att sättas upp på en "filt"tavla. Jag vet att det är uppskattat av barnen i förskoleklassen.

Förutom att sitta och titta på TV, så slinker det ner lite godis. Inte bra, men ack vad gott det är.

Nej, nu har jag inget mer att skriva. Nu kommer jag att ta tag i min stickning. Vill ju bli klar med filten innan älsklingens systerbarn kommer nästa månad.

Kram

RSS 2.0