Syndat

Idag har vi varit på födelsekalas. Vi har firat min kära mamma (hon fyller inte år förän den 10:e), men nu är det gjort. Maten var jättegod, fläskfiléryta, blomkål, brysselkål och potatis. Till efterrätt blev det kaka och kaffe. Jag syndade med en halv potatis och en bit hemgjord rulltårta. Det var gott, men ack så förbjudet för mig. Men vad gör man inte för mamsen =))

Ikväll har jag ätit morötter och dip, gott och nyttigt. Nja, kanske inte dipen men morötterna. Just nu känner jag hur det börjar kurra i magen. Får nog bli en mugg med te och inget annat där till.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på TV.

Kramens till er alla!!

Helg

Äntligen helg och tid med älsklingen. Det blir ju inte så mycket tid med honom på vardagarna. Så är det när en jobbar och en är arbetssökande.

I förmiddags var jag och fikade hos Sandra. Det var hur härligt som helst. Hennes man och deras son var också hemma. Länge sen jag träffade dem, men alltid lika kul. TACK vännen för en underbar fika.

Efter fikan for jag till Bo Ohlsson för att handla födelsedagspresent åt min mamma samt grus till katterna. Efter det att jag kom hem så har jag inte gjort så mycket. Ätit lite och tittat på TV. Känner att kroppen min är en aning öm och slapp sen gårdagen. Blev nog lite för mycket ;) Så är det när man vill få så mycket som möjligt gjort på en och samma gång. Tror nog att den blir en eftermiddags lur för mig, så att jag är på topp när älsklingen kommer hem.

So long fon now!!!!!!

Värme och nålar

Ja det är det som min förmiddag har gått ut på. Kl 9 skulle jag infinna mig på vattengympan. Hur härligt var det inte att få komma i det varma vattenet, 34 grader. Tog väl ca 40 min för mig att köra igenom mitt program, samt lite avslappning. Sen var det tid att gå upp och gör sig iordning för nästa besök. Kl 10 skulle jag vara hos arbetsreapeuten och få ännu mera värme. Jag fick perafinbad för mina händer, hääälrigt. Satt med detta ica 30 min innan det var tid för nästa punkt. Men innan dess hann jag med en mugg med kaffe. 10.45 var det tid att få akupunktur. Jätte skönt för mina ömma axlar och den ömmande nacken. Fick totalt 12 nålar och en härlig värmedyna på ryggen. Denna behandligen tog ca 40-45 min. 11.30 var det tid för min sista pungt. Hade en uppföljning med min sjukgymnast om hur det går för mig på vattengympan och akupunkturen. Han var väldigt nöjd jag också. Frågade även om tips på andra träningar som jag kan göra. Så nu lutar det åt styrketräning. Kommer att utföra den här hemma, då vi har ett hemmagym. Skönt att jag kon spara in pengar på ett dyrt gymkort. För den delen så har jag inte råd till något gymkort nu.

Nej, nu ska jag gå och göra mig lite te.

Tjingeling

Kanon

Idag var det tid för vägning. Det var med viss vånda som jag ställde mig på vågen. Jag har nämligen fått mens och då vet jag att jag brukar gå upp i vikt, bläääääääää............

Nåja, jag tog tjuren vid hornen och ställde mig på vågen imorse. Det som jag såg var bara kanon. Ett kilo mindre än förra veckan. JAAAAAA!!!!!! Nu har jag gått ner 5 kg på 4v. Fattar inte att det är sant, men det är det. Sitter här och ler med hela kroppen.

Kram

Tid att sova

Nu är det snart tid för mig att krypa ner i sängen. Ska ju trots allt upp tidigt imogonbitti. För mig är det tidigt då klockan ringen 07.30. Jag brukar inte stiga upp innan 9. Men nån gång så måste man stiga upp i tid. Blir kanske att jag gå upp ännu tidigar, får se hur pigg jag är imorgon.

Dagen har varit bra. Har slappat och tagit handom mig själva. Ja, jag har diskat och lagat middag, men inget annat hushållsarbete har utförts.

Natti natt och kram


Slapp dag

Sitter just nu uppkrupen i soffan och slappar under täcket. Är lite småfrusen, men annars är allt perfekt.
Har precis fixat till mina naglar, så nu är dom tipp topp, wonderful......
Kan säga att det är hur härligt som helst att var osminkad. Känner hur huden får en chans att vila. Tycker att det är kul att sminka mig, men det är inte varje dag som jag har lust till det. Idag är en sådan dag. Skulle kunna tänka mig ett varmt härligt skumbad nu, men nä......Ska ju på vattengympan i morgon, så det varma badet får vänta tills dess.

Jag tror nog att mina älskade katter också har tagit en slappe dag idag. De ligger just nu och snussar så skönt =) GUd vad jag älskar dem.

I morgonförmiddag är schemat fullspäckat, phu......

9.00-9.45 vattengympa
10.00-10.30 perafinbad (arbetsterapi)
10.45-11.30 akupunktur
11.30-12.00 sjukgymnastik

Intensivt, men bättre det än att fara fram och tillbaka flera dagar i veckan.

Nej, nu ska jag går och göra en välbehövlig ansikts rengörning, hoppar äver ansiktsmasken.

Kram

Motivation

Ja, den kan man ite säga är på topp idag. Allt har kännts anti. Har inte haft någon ork till något. Igår vart det mycket bättre. Då var motivationen på topp. Jag var verkligen taggad och planerade lite längre framåt. Igår hade jag stora planer på att börja styrketräna, men idag är det som bortblåst. Får hoppas att motivationen snart är på plats igen, så att jag orkar komma igång med träningen. Jag vet ju att det är bra för min hälsa att träna och att gå ner i vikt. Vikten är ju på väg neråt men träningen blääääää........... Har iofs vattengympan som jag går på två gånger i veckan, det är bättre än inget alls. Men jag känner ju att det inte räcker i längden.

Maten har jag inte haft några som helst problem med. Och godis/chips VAD ÄR DET??!! Det är snart 4 v sen jag åt det senast. Som det känns nu, så kommer det att gå galant att vara utan det.Så den motivationen är det inget fel på. Tur att det fungerar med maten. För hade det inte gjort det så hade jag lagt ner hela viktminsknings projektet. Så gott som jag ätit de senaste veckorna har jag inte ätit innan. LCHF är ju enbart kanon god mat och mat man verkligen kan och vill unna sig. Det är inte ofta som man får äta tex hur mycket vispgrädde som helst, utan att gå upp i vikt. Nu är det tvärt om, jag går ner i vikt av vispgrädde =)

Nej, nu tänkte jag spela lite spel.

Kram

Förbannad, ilsken och allt annat man kan vara

Var för en stund sen på apoteket och skulle hämta ut lite mediciner. Ringde igår till VC för att förnya en del recept bla bla på mina Citodon, som jag tar för min huvudvärk. Men fanns det några Citodon till mig idag??? Nehe, den jävla läkaren hade skrivit ut Ibumetin istället. Släng dej iväggen om du tror att det hjälper. Då kan jag lika bra ta Panodil. Och för den delen så tål jag inte Ibumetin. Vi som är astmatiker och allergiker ska hålla oss borta från Ibumetin och Ipren, då de kan utlösa en allergiskreaktion.
Nu har jag suttit i 30 min i telefonkö för att komma fram till VC. Men det är fan stört omöjligt. Mitt könummer var 7 när jag startade, det gick snabbt ner till 4. Efter att ha haft könummer 4 i ca 25 min gav jag upp för tillfället. Men tro inte att jag kommer att ge upp att få tag på dem. Det är inte med glädje som jag tar mina mediciner, det är för att klara av min vardag. Tro nu inte att jag är läkemedelsberoende, för det är jag inte. Det kan gå mer än en vecka mellan gångerna som jag måste ta Citodonen. Idag är en sådan dag som jag behöver dem. Men försöker i det längsta att inte ta dem.
Jag blir så förbannad när man inte får det som man behöver. Tycker även att dom skulle kunnat informera om att det inte blev det jag begärde utan en annan medicin, som dessutom är receptfri. Skulle jag mot all förmodan använda Ibunmetin kan jag ju köpa dem utan att blanda in VC. Snacka om att dom gör sitt bästa för sina patienter, VILKET JÄVLA SKÄMT!!!!!

Vad skönt det var att får ur sig ilskan. Känns lite bättre nu.

Nej, nu ska jag hänga upp tvätten sen ta en dans med dammsugaren. Sen är det tid att fixa middagen.

Kram

Go förmiddag

Är det det??? Nja, jag tror inte det. Sitter här och håller på att somna (har sovit dåligt inatt) och har ett huvud som det är explosions rik på. Så jag tror nog att jag ska leta upp sängen och försöka sova en strund till. Inget som jag hade tänkt, men det är så illa tvunget om jag ska kunna fungerna normalt ikväll.

Nej, nu går jag och håller katterna sällskap.

Kraaaaaaaam


Pucko

Jag tror att jag är tillsammans med en komplett galen pucko =)) När vi satt och tittade på TV så satt han och störde sig. Riktigt störde!!!! Förställde rösten, gjorde sig löjlig över allt som visades på TV:n. Jag försökte att se ointresserad ut, men hur lätt v ar det??!!! Satt och asgarvade inombords. Såna här ryck får han titt som tätt, min älskade galning. Tur att det är en av oss om kan liva upp stämningen.

Har precis varit på bröllop =) Ja, Bonde söker fru bröllopet. Det var jättefint och hur romantisk som helst. Så romantiskt vill jag också att mitt bröllop också ska vara, den dagen jag gifter mig. Om jag nu kommer att göra det. Älsklingen min är lite motsträvig på den fronten hihihi.......... Får försöka mjuka upp honom på något sätt, men HUR?? Det har jag ingen aning om. Får nog fundera ett par varv på det.


Nej, nu har jag lite pluggande att ta tag i, så att det blir gjort innan det blir för sent.


Kram


Mys i soffan

Maten är upp äten och jag sitter med en härligt skummig cappuccino och myser i soffan. Det är så härligt att bara sitta och mysa. Älsklingen min ligger och vilar, efter en dag på jobbet. Jag unnar honom vilan, då jag själva kan ta en vila mitt på dagen. Man kanske skulle passa på att läsa en bra bok också? Naj, just nu nöjer jag mig med TV:n som sällskap. Tittar på ett Kockprogram, alltid inspirerande och det ser ju alltid så gott ut. Även fiskrätter kan se gott ut, jag äter inte fisk. Redan nu börjar jag fundera på vad vi ska ha till middag imorgon. Har verkligen ingen aning. Det är tomt på idéer i skallen. Får nog fråga älsklingen.

Nej, nu ska jag fortsätta att mysa.

Kram tills vi ses igen!!!

Så ja

Då vart middagen iställd i ugnen. Idag blir det gratinerad broccoli och stekt bacon, smaskens.

Har i eftermiddag haft kaffe gäster. Dat var min mamma och en vän till henne. Alltid trevligt med besök.
I förmiddags var jag iväg på vattengympa. Det är så härligt att börja veckan med det. Innan jag åkte dit hann jag med att röja undan disken, wieeeeeeee.......... Nu slipper jag den!!!!

Idag var min sprutdag. Jag tog min spruta som gör att jag inte ska få för mycket känning av min reumatism. Tar denna spruta själva =) Det är ju bara två gånger i månaden som jag tar den. Men det är tillrälckligt. Tur att sprutan räknas in i högkostnadsskyddet på apoteket, annars hade jag inte haft råd till den. En månadskonsumtion kostar 10995:-
(Skulle här har lagt in en bild på sprutan, men det vill sig inte).
Tur att man har en "bilring" att sätta spruta in *S*

Nej, nu ska jag börja steka mitt bacon.

Vi synes kanske senare.

Kram


Söndag och städning

Tar just nu en apus i städningen. Fy sjutton vad det är trist att städa, men det är så illa tvunget. Dammråttorna börjar virvla omkring hihihi............. Ska även städa katternas lådor, för dom trivs absolut inte med dem just nu. Jag tycker iofs också att lådorna behövs fräschas upp.
Älsklingen min håller på att ställa iordning en bil. Det är ju hans stora intresse och jag hindrar honom inte till det. Men han behövde hjälp när bilen skulle in i garaget. Bilen har stått still ett tag, så bromsarna hade fastnat. Det var alltså en aning svår rullat. Men nu står bilen i garaget och allt är frid och fröjd. Nu kan han mecka när han känner för det. Planen är att bilen ska vara körduglig till våren någon gång. Detta projektet har han trots allt hållt på med i 2 år. Har varit svårt att hitta reservdelar, men det gjorde han sent i höstas.

Samtidit som jag städar, sitter vid datorn så försöker jag hålla koll på TV:n. Snacka om att man är en sportnörd =) Men det kan jag leva med.

Nej, nu får jag återgå till städningen, så att den blir färdig någon gång.

Ses senare.

Ändringar

Har nu suttit och gjort en del ändringar här. Har bla lagt in dagens datum, klocka och besöksräknare. Är ännu inte färdig med desigen på min blogg, men det börjar ta sig. Har även längst ner på bloggen lagt in en ticker, så att ni kan följa min viktnedgång =) Ni får gärna komma med tips om det är något annat som behövs ändras eller läggas till. Är öppen för förslag från er.

Nej, nu ska jag göra som resten av familjen, SOVA!!!!

Natti natt

Slöar framför TV:n

Då vart snart lördagen slut och vad har man fått gjort idag då? Jo, jag har varit i Ystad idag igen hahaha.......... Vi hade lite shopping att göra, samt att jag skulle leverera oriflamevaror (dom stod på trappen när jag kom hem från Ystad igår). Vi fick shoppat det vi skulle plus lite till. Att det ska vara så svårt att hålla sig till det man tänkt från början *skratt*.
Det blev slarv med lunchen (har bestämt att en dag i veckan får jag slarva med min diet). Vi stannade till på Mc Donnalds. Det var inte så gott, men välbehövligt då magen börjat protestera högljutt.
På vägen hem stannade vi till hos mina svärföräldrar. Där blev det fika, kaffe och pepparkakor. Väl hemkommen så har jag inte gjort så mycket. Har fått diskat men annars suttit framför TV:n. Men det har varit skönt att slappa då jag har haft känning av huvudvärk. Den är lite bättre nu, men nu fryser jag som bara den.

Nu sitter jag och tittar på Körslaget. Må bästa körerna gå till finalen. Än så länge så har bara en kör framträtt. Älsklingen min är i garaget och byter ut en kontakt på bilen. Han har inte ro att sitta still förlänge. Han har även fått ner ljusslingan från trädet.

Nej, nu ska jag fortsätta glo på dumburken.

Kraaaaaaam

Slarvig

Idag har jag verkligen varit dålig på att äta, grrrrrrrrr......Har haft fullt upp helt enkelt. Var iväg på vattengympa i förmiddags. Efter det åkte jag och besökte en gammal praktikplats. Där blev det en kopp/mugg kaffe och inget annat. När besöket var avklarat åkte jag vidare till Ystad. Levererade lite oriflamekataloger till en bekant. Drog sedan ner på stan en tur. Blev ingen fika även om jag vart hungrig, väntade snällt tills jag kom hem kring 15.00 Då hade jag inte ätit något sen 9.00 Men jag vart inte vrålhungrig (skönt), det bara kurrade lite i magen. Åt upp biffen som blev kvar från gårdagens middag. Till kvällsmat hade vi räkor, ägg, majonnäs, (bröd) och ost. Det var verkligen smaskens. Inte så ofta som man sitter och pillar räkor. Katterna satt och vaktade, det kunde ju tappas något smarrigt, hihihihi.......

Glömde igår att berätta hur det gick med vägningen. Så jag gör det nu istället. Vågen visade ytterligare minus 0,5 kg, bättre än inget. Nu har jag totalt på tre veckor gått ner 4 kg Wieeeeeee.

Nej, nu kallar min gosiga säng på mig.

Kram

Duktig flicka

Nu känner jag mig duktig, efter att ha betalt alla räkningarna. SÅ härligt att ha dom borta och inte behöva bry sig på ytterligare en månad.

Det gick inget bra i handbollen =( Sverige förlorade med 5 bollar. Men vi har gått vidare iaf och det är huvudsaken. Ska snart gå och lägga mig, så jag orkar med vattengympan imorgon förmiddag. Får köra hemifrån senast 9.45, så att jag är redo att hoppa i badet 10.30

Jag vill bara sända ett stort tack till Sandra. Vilken härlig vän du är. Igår fick jag en förtidig födelsedagspresent av henne. Hon har bokat in oss till en ryggmassage, ben och fotbehandling i Malmö, den 3 feb. Efter det ska vi ut och äta en bit. Jag ser verkligen fram emot det och det kom verkligen välbehövligt för min del. En bättre födelsedagspresent kan jag inte få, jo det skulle vara ett stort PLUS på gravstickan. Kram på dej gumzan.

Nu kallar sängen på mig.

Natti natt

Livet är underbart........

.....eller är det det?? Jag återkommer till det om en stund.

Först vill jag be om ursäkt för att jag inte skrev något här igår. Hade hel tenkelt ingen lust till att sitta vid datorn. Så blir det ibland.
Jag fick städat syrummet igår, men det tog emot. Nu är det gjort, så nu har jag inte det hängande över mig. Men det finns så mycket mer som skulle behövas städas. Det får bli en dag nästa vecka. För imorgon har jag inte tid till det. Ska på vattengympa på förmiddagen, sen åker jag till Ystad för att lämna lite oriflamekataloger och gå en sväng på stan.
Idag har jag inte fått gjort så mycket. Känns som om jag håller på att dra på mig en förkylning, fryser, svettas och har en konstig huvudvärk. Har iofs haft två "killar" här på besök på förmiddagen. Killar och killar, det var sotaren och hans assistent. Nu är skorstenen och pelletspannan godkännda för ytterligare ett år framåt. Det var även en brandkollsinspektion. Så den en sotaren sprang runt i de rummen där skorstenen går igenom, samt att han skulle upp på vinden och kolla. Allt så bara bra ut =))

Nu åter till början.

Är livet verkligen underbart?? Ja, man kan ju undra. När älsklingen kom hem så tyckte jag verkligen inte att livet vart underbart. Han var på ett j'vla humör. Minsta lilla man sa till honom så fräste han tillbaks. Inte det bemötandet man ville ha, efter en ensam dag. Tydlingen så hade han haft en skit dag på jobbet. Men det behöver för det inte gå ut över mig, grrrrrrr............ Nu är ha nere i källaren och städar undan lite efter sotarna, blev lite sot på golvet. Hoppas att han hittar tillbaks till sitt normala jag igen. För jag pallar inte med hans dåliga humör, helst inte när jag själva inte är på topp. Får väl se till att inte göra något som han ogillar hihihihi.

Nej, nu ska jag gå och titta på handboll. Hoppas hoppas att Sverige vinne över Kroatien. Det skulle vara hur kul som helst, eftersom Kroatien har hemmaplan.

Skriver kanske senare.

Kram

Erbjudande

Så vart disken avklarad. Skönt att inte ha den hängade över sig imorgon. Mer tid till något annat. Som jag tror kommer att bli att städa mitt syrum. Det ser ut som om en tromb darigt fram där. En massa saker som bara ställts in, men inte fått någon ordentlig plats + massa andra saker som inte ska vara där. Vill ju utnyttja rummet till vad det ska vara och inte som ett förråd.

Tror ni det blev någon promenad efter middagen?? Nehe, mycket skönara ett sitta och prata med älsklingen. Så imorgon får det bli straffkommendering på cyklen *S* Inte för att det hjälper för att jat inte gjort min motinon idag. Nåja, jag får se hur jag känner mig när jag stiger upp. Avgör inget om cykling förns dess.

Har idag fått ett jobberbjudande, som jag kommer att tacka nej till. Jag har ingen motivation och lust till att sälja tupperware. Tycker att det räcker med mitt oriflame, som jag inte alltid är så motiverad till att sälja. Sen tänker jag på min hälsa också. Det kan ju vara så att jag måste ställa in en visning med väldigt kort varsel pga min värk och det är ju inte just mot värdinnan/värden. För den delen så är jag ingen vidare bra homepartysäljare, har provat på tupperware en gång tidiagre och det gick inte så bra. Finns säkert något annat och bättre jobb till mig någon stans. Men skam den som ger sig. Jobb ska jag ha där med basta. Frågan är när får jag det. Förhoppnings vis inom en snar framtid.

Nej, nu ska jag gå och göra älsklingen sällskap i sängen.

Natti natt

Dålig start

Idag har det varit en skit start på dagen. Vaknade med värk i alla tänkbara leder. Då talar jag inte om träningsvärk från vattengympan igår. Det var min ledgångsreumatism såm krånglade. Kunde knapt röra min vänstra axel, nacken var hur stelsom helst och höfterna ville inte som jag ville. Det tog sin lilla tid att komma ur sängen, men bättre det än att stressa upp kroppen ännu mera. Så det blev ingen cykling innan frukosten idag *suck* Nåja, efter mycket om och men så var jag uppe och kläderna på. Åt och tittade i tidningen, sen var det tid att begesig till sjukgymnasten för akupunktur. Gud så härligt det var, känner mig mycket bättre i nacken och axlarna. Somnade under behandligen, då är man verkligen avslappnad. Det är det bästa för att akupunkturen ska göra bäst verkan. Höfterna är fortfarande ömma, men inte så som i morse. Så det blir kanske en lite promenad runt kvarteret efter middagen. Måste ju röra mig något. Kan ju inte sitta still hela dagen, vilket jag gör väldigt ofta.

Nu ska jag ta tag i disken. Ingen annan som gör det, synd.........

Kram

Snart tid att lägga sig

Här kommer kvällens sista inlägg från mig.
Har nu varit iväg på tupperwarepwrty hos min svägerska. Inhandlade två vispskålar, var inget annat som jag ansåg mig behöva också rymmdes det innom min budget. Det var skönt att komma hemifrån och träffa folk. Inte så vanligt att jag är iväg en vardagskväll. Får nog ta och finna mig en hobby??!! ;))

Har jag kollat vad kurslitteraturen kostar??? NÄÄÄ..............Slarv maja, säger jag bara. Men det var nog mer så att tiden inte räckte till innan jag skulle ge mig iväg. Oj, vad jag är bra på att komma med bortförklaringar HAHAHA........ Det var nog snarare så att det var roligare att lösa bloggar än att kolla på kurslitteratur. Men innan jag lägger mig ska det vara gjort, för annars så blir det inte av, om jag känner mig själva rätt.

När jag kom hem satte jag mig framför TV:n en stund. Är ju en sportfantast, så jag ville se Sportgalan. Tyvärr så missade jag Sveriges match mot Spanien, men jag vet att vi vann. Nu är det alltså handboll jag pratar om, för er som inte vet. Jag har ett stort handbollsintresse, har själva tränat det i unga dagar. Nu jobbar jag som hallvärdinna på hanbollsmatcher i Ystad. Det är Ystads IF:s hemma matcher jag hjälper till på. Ystad har ytterligare ett till handbollslag IFK Ystad.

Nej, nu känner jag hur John Blunds sovagrus börjar göra susen. Sitter här och gäspar så att jag skulle kunna svälga datorn till på köpet.

Natti natt allesammans och KRAAAAAM

Mätt och belåten

Nu var kvällsmaten intagen. Idag blev det (pasta), körfärssås och råkostsallad. Gott var det. Åt nog lite för mycket känner jag nu. Själv förvållat ingen som tvingade mig att ta en portion till hihii......

Efter helgens svullande så är det hårda tag igen. Här ska inte ätas något onädigt. Nu är det hårda bulla som gäller om jag nu ska lyckas att gå ner i vikt för hälsans skull.

Lördagens kvällsmat och söndagens lunch, kalkonfilé, stektsvamp, broccoli och tzatsiki

Nu ska jag snart göra mig iordning för att åka till min svägerska. Skriver kanske mer senare ikväll.

Kram

Skolflicka.....

Idag har jag börjat att studera. Ska i 10v läsa organisationsteri, på distans via Krsitianstads Högskola. Det ska bli väldig kul, men samtidigt jobbigt. Då jag vet med mig att jag kan ha problem med att finna motivation till att sätta mig ner och plugga. Men det SKA gå. Jag vill inte vara en looser som ger upp. Nu ska jag kolla vad kurslitteraturen kostar.


Måndag

Halva dagen snart avklarad. Hummmmmmmm...........vart har den tagit vägen??

Steg inte upp förns kl 9 ( hade då sovit i 10 tim). Åt frukost, packade sedan väskan för att dra vidare mot vattengympan. Skulle vara där kl 11 för 1 timmes gympa. Det var så skönt att få komma ner i det varma vattnet (32 grader). Kroppen blir så avslappnad, nästan för avslappnan. Brukar bli så trött att jag somnar när jag kommer hem, men icke idag.

Om en stund ska jag åka till tandläkaren, har ingen tid, ska ordna med lite saker där. Har ett friskvårdsavtal med dem. Ska nu änra till autogiro, för jag har inte råd att hosta upp alla pengarna när räkningen kommer nästa månad. När jag kommer hem ska jag sätta mig och söka lite jobb. Får först se om jag hittar några att söka. Det är ju lite stiltje på den fronten just nu. Men jag tror att det är så för det flesta arbetssökande.

Ikväll ska jag till min svägerska på tupperwareparty. Får se om där finns något att beställa. Har ju en hel det av deras produkter. Men det tar jag ikväll.

Ses senare.

Kram

Borde sova

(Försökte att få iväg detta inlägget efter det att jag skrev det inatt, men det ville sig inte, så jag gör ett nytt försök nu).

Istället för att sitta här, så borde jag sova nu. Men jag kan inte. Tankarna bara snurrar runt i mitt huvud, eller rättaresagt hoppet.

Vi har försökt utöka våran familj i 15 år nu, men sitter här nu barnlösa. Alla möjliga utredningar är gjorda och resultatet blev att det är mig det är fel på *snyft*, men jag överlever det. Det är så att jag inte har världens bästa ägglossningar, om jag nu har några.

För 14 år sen blev jag gravid och lyckan var total. Men säg den lycka som vara för evigt. Graviditeten avslutade i v 13, då jag fick ett missfall. Blev skrapad och mådde urkasst efter det. Till på köpet så fick jag livmodersinflammation (fy fan vad det gjorde ont). Vi försökte ytterligare 1,5 år innan vi fick läkarhjälp. Det blev en massa utredningar, blodprovstaging, kontraströntgen och ännu mera prover, samt pempkurvor. Efter ett år stod det klart att vi skulle få IVF. Trodde att det skuller vara jättelång kö. Men 2 måndare efter remissen skickats iväg fick vi en tid till IVF-kliniken. Innan dess skulle det lämnas ännu mera blodprover (stackars min älskling som inte tå att se blod) och spermaprover. Det är absolut ingen dans på rosor att göra ett IVF försök. Det böjades med att jag skull ned regleras (sättas i klimakteriet) och detta tog ca 6v. Inget kul att ta nässpray 6 ggr/dag. När det var klart var det tid att börja med sprutorna huga...... Är ingen fan av att ta sprutor och inte blev det bättre av att jag skulle fixa det själva. Men det var bara att ta tjuren vid hornen och gilla läget. Så här i efterhand så var det inte så farligt. När läkarna var nöjda med äggstumuleringen så vart det tid för sista sprutan och den värsta, ägglossningssprutan. Denna gjorde verkligen ont. Vet inte varför, men det var bara så. Två dagar senare vart det tid för äggplockning. Fyyyyyyyy bubblan för det. Man är inte nersövd under det ingreppet. Starkt drogad, men man känner precis allt. Så där låg jag hög som ett höghus och ojjade och ajjade mig, det gjorde verkligen ont. De stack en spruta genom slidväggen och in  till äggen och sög ut de som var mogna. Denna gången blev jag plockad på 18 ägg. Två dagar senar fick vi tillbaks två prima embryon. Så nu var det sen jobbiga vänta innan det var tid att göra gravtestet. Så långt kom vi inte. En vecka efter insättningen fick jag blödningar, så det var kört. Även vårt andra försök gick åt pipsvängen.

Senvåren 2002 fick jag problem med blödningarna. För att få igång dem fick jag mediciner. Efter 2 behandligar var det tid för ett rutin UL, för att se så att allt var OK. Då såg man att jag var gravid (utan att veta om det) och att fostret tyvärr inte levde mer. Graviditeten hade avstannat i v8. Blev båder förvånad och förkrossad. Fattade inget. Det bar iväg till Op för en skrapning och allt vad det medför. Denna gången slapp jag livmodersinflammationen, men igengälld så hamnade jag i en deprision. Tur att det finns kuratorer att få prata av sig till. Det hjälpte verkligen. Detta är snart 7 år sen och vi sitter här fortfarande barnlösa. Jag känner att tiden börjar rinna ifrån mig. Är inte purung mer. Ska fylla 37 nästa månad. Men jag kan säga att hoppet är det sista som överger mig. Hoppet finns där varje månad och det grusas också varje månad. Nu känner jag att jag ska ge kroppen ett par månaders vila. Då ska jag försöka lägga alla barntankar på hyllan. Det kommer inte att bli lätt, då min lillasyster vänta sitt 4:e barn och en nära väninna väntar sitt första. Det kommer att bli mycket

Skit dag

Tycker att jag varit så duktig med min mat, men idag så känns det bara skit. Inte för att jag har slarvat med godis. Jag bara känner mig konstant hungrig, och går och små äter. Nåja, sådana dagar får väl alla nån gång. Men det är så irriterande när man är så motiverad och verkligen vill lyckas. Det är så att jag har gett upp alla mina försök att gå ner i vikt, bara ett par dagar efter jag börjat. Men nu har jag gett min fan på att det ska lyckas denna gången. Också får man en sån här dag i facet, grrrrrrrrr........Det är iofs bara till att ta nya tag imorgon igen. Vet ju att det är ingen skada skedd. Skönt är att jag har stått emot godissugeg somm infunnit sig idag. Klara jag att stå emot det så klara jag allt (nästan).

Det här med motionen har väl inte gått så bra i veckan. Har iofs vattengympat en gång och tagit två turer på motionscylen. Men hade ju bestämt mig för att sitta på cyklen 4-5 dagar/v. Mycket av att det inte blivit så är att jag har ont i mina höfter och då är det inte bra att cykla. Känner att det börjar bli bättre, så det är nya tag igen nästa vecka. Blir inge cykling på måndag, då är det vattengympa som gäller, häääärligt.

Nej, nu ska jag fortsätta att slappa framför TV:n

Kram och natti natt

Äntligen fredag

Äntligen äntligen så är det fredag och en helt obokad helg. Ska bli så skönt att bara få vara med älsklingen. Det blir ju inte så mycket av det mitt i veckorna då han jobbar och av naturliga skäl är trött om kvällarna.

Idag har jag varit och fått akupunktur i nacke, axlar och ansikte. Det blev även ett välbehövligt preafinbad för mina händer. För er som inte vet vad det är, så kan man säga så här: det är som att stöpa ljus, man doppar händerna i flytande och härligt varmt perafin ett par ggr. Sen ska händerna in i plastpåsar, vidare rullas en handuk om för att slutligen stoppa in häderna i jätte grillvantar ;) Så här sitter man i ca 30 min. Man känner hur händerna blir varma och svettiga, men det är så det ska vara. Att få av perafinet är inga problem, det är som att ta av sig ett par vantar.
På vägen hem blev det en tur inom till affären för att veckohandla. Och nu sitter jag här och bloggar samtidigt som jag slötittar på TV. Ska snart ner i köket och påbörja middagen, kycklingklubbor.

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Ses kanske senare.

Kram

Härliga ungar

I eftermiddags satt jag och lyssnade på radion. Kommer inte ihåg vad det var för progam, men det var en intervju med skolbarn. Det handlade om att barnens skolkök fått en utmärkelse för bra och varierande måltider. Reportern intervjuade en härlig liten tjej om vad hon tycket om skolmaten. Intervjun avslutas med att tjejen säger -" att det är bra att det inte är någon fisk i benen." Först  reflekterade jag inte över vad hon sa, men sen när jag gjort det så började jag skratta hjärtligt. Barn tänker och säger presic som de vill och ibland blir det sååå fel. Men jag tyckte att det lät väldigt gulligt.

Ungar är bara för härliga!!!

Kram

Neråt

Nu har det gått ytterligare en vecka med min nya kost. Den fungerar jättebra. Har absolut inte kännt något sug efter något onyttigt =) Känns härligt!! Har idag vägt mig, har gått ner ytterligare 1,5 kg, så nu är jag 3,5 kg lättare, wieeeee....... Inte illa för att var mig hihihi..... då jag inte har världens bästa tålamod och motivation. Nu ska jag snart påbörja middagen. Idag blir det biffstroganoff,(ris), ärtor och råkostsallad.

Kram

Shopping

Idag har jag varit och shoppat tillsammans med mamma. Hon behöde ett par nya skor och det hittade hon. Jag hittade ett par ursnygga stövlar, men tyvärr så har jag inga pengar till dom. Men jag har en snäll mamma, jag fick stövlarna i förtidig födelsedagspresent (jag fyller år om 5,5 v). Efter sko och stövelshopping begav vi oss mot fiket. Där blev det en god sallad och en caffe mocca för mig, en baugett med skagenröra och mineralvatten till mamma. Det var hur gått som helst, men så är det mitt favvis fik också. Mätta och belåtna fortsatte vi våran shopping. Jag införskaffade ett par nya örhängen och torrisar till katterna. Nu har mamma åkte hem och jag sitter som vanligt vid datorn. Bättre att sitta här än att sligga och sova (det skulle iofs inte vara helt fel, har torkat spyor halva natten, magsjuk kise).



Här är min födelsedagspresent


Mina nya örhängen

Trötter

Nu känner jag hur John Blund strör sitt sova grus i mina ögon =) Antar att det är tid för mig att krypa ner i sägnen. Så det blir bara en snabbis här hihihi...........
Har fått ett härligt mail får lillsyrran i Schweiz idag, Det var en UL bild på kommande tillskottet. En liten söting som vinkade till moster ;) Det lättade upp mitt humör.

Min stackars lilla kise har inte mått så bra ikväll. Hon har spytt ner mattn i hallen på ovanvåningen, STACKARE!!! Som tur var husse där occh städade upp. Hade jag gjort det så hade det funnits ännu fler spyor på mattan. Nu ligger gumzan och tar igen sig. Lägger i en blid på henne vid ett senare tillfälle.

Nej, nu hoppar jag till kojs.

Natti natt

Uttråkad

Sitter här och är hur uttråkad som helst =( Allt känns piss kass värdelöst. Det som gör att jag känner så här är:
1. Jag är arbetsökande sen 5 år tillbaks
2. Har ledgångsreumatism
3. Ofrivilligt barnlös

Pungkterna 1 & 2 går hand i hand. Jag söker alla jobb som jag tror att jag skulle kunna klara av pga reumatismen och det är inte så många, men bättre än inga alls. Jag har varit sjuk i 4,5 år nu. SÅ jag vet inte vad min kropp klara av och om jag kan jobba heltid, deltid eller............Det känns så ovisst på det viset. Jag vågar inte berätta för potentiella arbetsgivare att jag har min värk problematik, för då sållas jag bort dirket. Tycker att det är diskriminerande, för jag är väl inte sämmre än en frisk människa. JAG HAR INTE VALT ATT BLI SJUK. DET ÄR SJUKDOMEN SOM VALT MIG. Skulle jag få ett jobb, så vet jag att AF kommer att gå in och stötta med hjälpmedel till arbetsplatsen, så att arbetsgivaren inte behöver ta den utgiften. Skönt att ha det som back up. Men innan jag kommer så långt, ja det är det som känns blääää........Har planer på att att starta ett företag. Jag är ju utbildad sömmerska. Men först månske jag somderar terrängen. Se hur många potentiella kunder det finns i min närhet och det är ju inte gjort i en handvändning. Får nog ta tag i det och kontakta ALMI för att få hjälp med hur jag ska gå tillväga.

Som sagt så bröt min reumatism ut för 4,5 år sen. Den kom som en blixt från en klar himmel. Ingen i min närmsta familj har denna sjukdom. (Har för någon månad sen fått veta att min ena kusin och hennes dotter är sjukpensionärer pga ledgångsreumatism). Det började med att jag fick inflammation i min högra axel på våren, för snart 5 år sen. Jag trodde att jag tagit i för mycket på styrketräningen, att det var det som var problemet. Fick kortison insprutat i axelleden och det hjälpte. Men ca 2 eckor senare vart det tid igen, samma axel. Fick ny kortisonbehandlign och allt var fird och fröjd. I juli fick jag problem med händerna, kunde inte hålla i en penna ens. Värken växlade från hand till hand. Fick tid till läkaren för undersökning, för det var jobbigt. Dom beslutade sig för att ta lite blodprover, fick inte reda på vad det var för prover. Gick hem med anti-inflammatoriska mediciner. I mitten av september så flyttade vi till vårat hus och samtidigt damp det ner ett brev från VC. Där stod det att proverna som dom tagit inte kunde utesluta att det var reumatism. Kan bara säga vilket JÄVLA sätt att få reda på det. Jag fick tid till röntgen, provtaging och besök till en reumatolog. Den läkaren var inget att hänga i julgranen, fick inga klara besked där. Bytade till en annan läkare och annat sjukhus. Nu hände det saker. Där annalyserades blodproverna och ätligen fick jag besked. Jag har ledgångsreumatism. Detta var sommaren året efter. Det tog alltså ett år att få ett klart besked hummmmmmmm........... Nu har jag medicinering som fungerar bra och gör att jag mår hyfsat. Jag tar en spruta varannan vecka. Lämnar blodprover varannan månad, för att se så att mina organ inte tar någon skada av medicinen. Nu går jag på vattengympa, får akupunktur och badar händerna i parafin. Detta för att jag känner mig rörlig =)

Barnlängtan har alltid funnits hos mig och min älskade sambo. Ett år efter det att vi träffats började bebisverkstan. Lite mer än ett år senare så var lyckan total. Vi fick ett plus på stickan. Men säg den lycka som vara för evigt. I v 13 förlorade vi vårt het efterlängtade barn. Vi fortsatte bebisverkstan i 1,5 år utan resultat. Då var mitt tålamod slut, så jag tog kontakt med gyn på sjukhuset. Så vi började att gå på utredning. Det var spolning av äggledare, sperma prover, blodprover You name it. Under tiden så kollade vi tempkurvan, för att se när det var ägglossning. Ett år efter utredningsstaretn fick vi svart på vitt. Det är mig som det är "fel" på. Jag har dåliga ägglossningar, eller inga alls. Vi fick remiss till IVF. Här gick det undan. Tog bara 2 månader innan vi fick en tid. Så nu drog karusellen igång igen. Jag skulle nedregleras (ställas i klimakteriet), ta sprutor som stimulerade äggproduktionen. På våra två försök så blev jag plockad på 38 ägg. Kan säga att detta var ingen dans på rosor. Mådde inget vidare, hormonerna var ju i total oreda. Äggplockningen, jag tänk om man kunde sluppit den. För fy fan vad det gjorde ont. Tyvärr så lyckades inga av  våra IVF försök.
Sen våren 2002 fick jag problem med mina blödningar. Fick mediciner för att få igång den. Efter två behandligar var jag inne för ett rutin VUL. Där såg läkaren att jag var gravid, men tyvärr så hade graviditetan avstannat i v 8. Jag visste inte om att jag var gravid. Det blev en tripp till OP för en skrapning. Detta gjordes eftersom medicinen inte hjälpt.
Nu sitter vi här 15 år efter vi startat våran bebisverkstad utan något barn. Jag känner mig så misslyckad för att jag inte kan ge min älskling det han helst vill ha. Det är iofs vad jag helst också vill ha. Visst har jag funderat på adoption, men då måste man var gift. Och det är vi inte och älsklingen min vill inte det. Vi skulle iofs kunna bli fosterföräldrar. Får nog fundera vidare på det. Innerst inne så finns alltid hoppet att vi ska lyckas på egen väg. Den dagen det händer kommer att vara vårna lyckligaste.

Oj, vad mycket jag fått ur mig. Men det känns jätte bra att få lätta på sitt hjärt. Det gör att jag mår lite bättre och att jag orkar ta tag i saker och ting här hemma. Kan säga att det tagir mig ca en timme att skriva allt detta, men det har det varit värt.
Nej, nu får jag ta tag i hemmet och försöka hitta på något till middag.

Kram


Dagens outfit

Så var jag redo för dagen och dess åtagande. Så här ser dagens klädsel ut:



Mönstrad tunika/klänning från Ellos, svarta strumobyxor och beiga benvärmare.

Nu är jag redo för att fika med Sandra. Fikan är för den delen avslutad och den var jätte trevlig. Massor med skitsnack och god fika. Vi får göra om det snart igen, men då hemma hos dig.
Nu har jag en maskin med tvätt igång, ett måste om man vill ha rena kläder i garderoben. Tror nog att jag ska gå och sätta mig framför TV:n en stund nu och koppla av. Jag är hur trött som helst. Har sovit som en kratta i natt. Hade svårt för att somna och när jag väl gjort det så väckte katten mig. Hon skulle tvunget ta sig igenom persiennen för att spana på något där ute. Katt skrälle ;)) Efter det så fick jag krypningar i benen grrrr......... Kanske blir det en tupplur senare, men jag får se.

Nej, nu drar jag mig mot TV:n

Kram

Bra start

Godagens!!

Sitter och är stolt över min morgon. Började dagen med att sätta mig på motionscyklen. Pest och pina, men nu är det gjort. Inget kul hellre när man inte är vaken. Efter motionen blev det en proteindrink och tidningslösning, samt vitamin piller.



Ops, jag ser ju ut som en strandsatt valross på vift ;)) Nu ser ni hur jag ser ut utan smink och i slafsiga kläder. Men man behöver inte vara stailad för att cykla lite hä hemma.
Satt bara i 5 min på cyklen. Är ju en ovan motionär och ledgångsreumatiker. Så jag börjar lungt och ökar efterhand. Kommer att cykla/motionera 5 ggr i veckan inkl vattengympan. Så som det ser ut nu blir det 4 dagar på cyklen. Om ett tag kommer jag att ge mig på hemmagymmet också =)

Kram

Tumme

Så har jag använt mina tumstöd i några timmar nu. Inte är dim sexia, men vad gör det, för dom fyller sin funktion. Nu har jag inte så int i tummarna som jag brukar ha. Nu återstår det till att se om jag använder dem mer än mina handledsstöd ;)


Garderob

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så fixade jag lite i garderoben i går. Men det var bara mina hyller som fixades till. Blir bara så fel om jag skulle ge mig på älsklingens hyller, för då skulle han inte hitta något hihihi........
Här kommer en bild på resultatet. Det är bara till att gissa vilka hyllor som är mina skratt.....






Mys pysa

Måste bara visa hur min gamla katt myser. Det är en av hennes favorit sysslor, den andra är att jaga den yngre katten ;))



Det är sååååååååå härligt att mysa i husses knä. Men matte ge f*n i att störa mig, för då blir jag sur.



Jag har däckat i soffan

Full rulle

Hejsan på er alla!!!

Så vart den ny vecka igen och massor med inplanerade saker.

Har idag varit hos en arbetsterapeut och fått stödskenor till mina ömmande leder i tummarna. Efter det var det bara till att byta om till badkläderna och hoppa ner i varma vattnet 32 grader. Hade där vattengyma och avslappning. Allt för att min ledgångsreumatism ska hållas dämpad. Kan säga att det är hur SKÖNT som helst att få vara i denna varma goa basäng. Synd bara att det bli bara en gång i vecka just nu. Kanske det utökas senare. När jag kom hem blev det en välbehövlig vila. Är helt slut efter att ha gympat och slappnat av. Blev tyvärr störd i vilan =( Men det är inget att göra åt. Älsklingen min ringde precis och sa att han kommer att jobba över, så jag behöver inte tänka på någon kvällsmat till honom. Den fixar han när han kommer hem.

Imorgon ska jag fika med en kär väninna och prata massor av skit. För det var ett tag sen vi träffades. Ska bli så kul. Onsdag är ännu så lägne orörd :) På torsdag kommer mamma hit. Hon ska köpa nya skor och jag ska förja med som smakråd. Vem vet, det kanske blir en fika på favvis stället efteråt. På fredag är det tid att åka till sjukgymnasten igen. Ska få akupunktur för min migrän och mina spända axlar. Ja, kära vänner det är så här som min vecka ser ut just nu.

Helgen har varit lugn. Låg mest och tyckte synd om mig själva i lördags, då dom två cellerna i hjärnan min var ovänner ;)) Den ena pucklade på den andra och vise versa. Igår fick jag röjt upp lite i garderoben bland mina tröjaor. Älsklingen får själva fixa till sina hyllor, så det inte blir något fel. Jag tittade ganska så mycket på TV. Är sportintresserad, så det blev en del skidor.

Nej, nu täkte jag sätta mig och gnugga geniknölarna med lite alfapet.

Ha det så bra tills vi ses igen.

Kram

Dagen sista

Här kommer dagens sita inläg från lilla mig. Huvudet känns ok nu efter lite huvudvärkspiller och massor av vatten. SKÖNT!!! Så jag får förhoppningsvis en morgondag utan huvudvärk.

Idag har jag fått tvättat lite, så det börjar se bättre ut i tvättstugen nu. Har varit och hämtat ut p-piller till min katt. Ikväll var jag iväg och handlade lite gott till min älskade sambo, det blev naturgodis. Han ville inte ha vanligt godis, nu när jag inte äter det. Sååååååååå snäll han är. Men det hade absolut inte gjort mig något om han åt godis. Jag har inget sug efter det. Vi har även hunnit med en vila i eftermiddag. Tror nog att jag precis hade somnat så ringde telefonen (huvudvärks varning). Det var min svärmor som var pratsjuk, som vanligt ;) Lyckades att somna om och sov nog i två timmar. Härligt och välbehövt.

Jag har inga planer för morgondagen. Kommer att ta den som den kommer. Sen är det full rulle på måndag, med träning och läkarbesök.

Nu börjar älsklingen att släcka ner här. Ett täcken på att det är tid att krypa ner i sängen ocn snussa. Ja, tro nu inget annat, hihihi.............

Vi hörs imorgon.

Natti natt

Varning!!!


Ja, det är så som mitt hvud känns just nu =( Har varit så här mer eller mindre hela dagen. Hoppas att det är bättre tills i morgon. Men det skulle iofs kunnat vara sämre. Jag är inte sängliggande i migrän. Får väl preparera mig med lite huvedvärkspiller, så jag kan komma på banan ingen.

Nej, nu ska jag ner i källaren och hänga upp lite tvätt. Ses kanske senare ikväll.

Kram

Mera önskningar

För någon dag sen så trillade vårens och sommarens Elloskatalog ner i brevlådan. Snacka om att det finns så mycket i den som jag vill HA. Men än så länge så får det stanna vi önskningar. Tycker ju inte att det är lönt att köpa nya kläder ännu. Om någon vecka så kan dom ju vara för stora :-)  Får lungt vänta tills tidigast i mars, då har jag förhoppningsvis gått ner lite till i vikt och kan unna mig något nytt då. Men jag bjuder här på några alster av det som jag skulle kunna tänka mig beställa.

                 

Det finns så mycket mera som skulle kunna passa bra i min garderob. Det kanske kommer fler blider.

Kram

Önskar

                                                                        

Jag önskar att jag hade mycket pengar. För då skulle jag köpa mig en ny mobiltelefon. Den jag har nu är hur kass som helst. Tangenterna lossnar och det är något skumt med högtaleren, för den skrånglar. Min dröm telefon just nu är Smasung F480.


     

Tur att man kan få ha drömmar alldeles gratis. Men vem vet jag kanske snart får ihop pengar. Det är ju "bara" 1,5 mån kvar till min födelsedag. Nåja, jag har ingen panik. Men visst skulle det vara kul med den ny telefon. Tills jag har det så får jag leta upp min gamla mobil. Den duger gott åt mig ett tag till. Så jag får fortsätta att drömma!!!

Kram

I just Love it

Ja det är så jag känner för mitt nya löspuder. Det täcker jättebra, även rodnader som jag inte lagt concealer på. Så detta svindyra pudret kommer jag att inhandla fler gånger. Det gav lagom med färg, så jag såg inte för solbränd ut. Precis så jag vill ha det. Det ska se naturligt ut.



Kram

Hur har det gått???

Då är det en vecka sen jag påbörjade mitt livsstilsprojekt. Hur har det då gått denna första veckan? Över förväntan kan jag säga. Har absolut inte haft något godissug, eller sug på något annat mellan måltiderna. Det är storslaget när det gäller mig. För jag brukar konstant vara sugen på något hihihi........ Men det är nog också så att denna nya mat gör att jag håller mig mätt mycket längre än vad jag varit tidigare och det är ju bara kanon.
Nu är ni väl nyfikna på hur det har gått med vikten?? Kan säga att trots att jag har den där veckan, så har det gett resultat (brukar gå upp under den veckan). Nu har jag gått ner 2 kg!!!!!!!! Jippi........Ger mig själva en stor kram, för det är jag värd. Så nu är jag på rätt väg, men det är många fler kilo att gå ner. Men jag gör inte denna livsstils ändringen enbart för att gå ner i vikt. Det är min hälsa som den största anledningen. Jag har ledgångsreumatism och den blir ju inte bättre av att jag dras med ett X antal kg för mycket, snarare tvärtom. Det är ju trots allt hälsan som är viktigast.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här mer. Ska ner i källaren och hänga upp tvätt, sen är det tid att påbörja kvällsmaten. Idag blir det (pasta, till älsklingen), kättfärssås och råkostsallad.

Ha det gött allesammans

Kram

Ett paket kommer lastat

Idag har jag fått min Oriflamebeställning. Det fanns en del godsaker i den till mig, som jag kommer att ha till visning för mina kunder.

        

         

Det blev en silverglittrig ögonskugga, jättesöta örhängen, ett jättefint halsband, en brun väska och nya kataloger. Så nu är jag redo att ut och visa dessa nya härligheterna.

Kram

En vecka

Här kommer lite information om LCHF som jag lovat

Det här handlar inte om kalorier in och ut. Kalorier är ett mått på energi och fungerar kanske bäst om man ska elda med dem, men människokroppen är så oerhört mer komplicerad att en massa annat spelar in. T ex hormoner.

Det viktigaste hormonet för vikten är insulinet. Detta hormon styr över kroppens hantering av födoämnen som socker och

fett. Höga nivåer får fettcellerna att suga upp näringsämnen ur blodet och lagra dem som fett. Dessutom "låser" hormonet fast innehållet i fettceller - de vägrar helt enkelt att släppa ifrån sig sitt innehåll så länge halterna av hormonet är högt i blodet.


Det har visats att feta personer vanligen har höga nivåer i blodet av insulin, till skillnad från smala personer som normalt har låga nivåer. Stora mängder av insulin i blodet leder i längden till viktuppgång i form av fett. Tillräckligt låga halter har

motsatt effekt, och ger viktnedgång. Fettcellerna kommer då långsamt att frisätta sitt innehåll till blodet, och inte vilja ta upp näring, vilket leder till att de krymper med tiden. Denna frisättning leder till rikligt med näring för kroppen, och man har därför lättare att hålla sig mätt längre. Man kan själv påverka mängden av insulin

i kroppen relativt enkelt genom den mat man äter. Ett högt innehåll av socker eller andra kolhydrater i det man äter ger en

snabb stegring av insulin i blodet. Fett och protein ger normalt långt ifrån samma stimulering av insulinproduktionen. Detta är sannolikt orsaken till varför en kost tillräckligt låg på kolhydrater hos överviktiga normalt ger viktnedgång.


Du kan äta!

Ägg i alla former, kokta, stekta, äggröra, omelett. Helst ekologiska ägg bl a beroende på fördelningen av omega3

och omega6. Fisk och skaldjur, feta fiskar som lax,

makrill, strömming är suveräna. Panera inte. Kött, lamm, vilt, gris, nöt. Skär inte bort det nyttiga fettet och välj så

mycket det går ekologiskt producerat och närproducerat. Gräsuppfött nötkött är bra för oss, djuren och naturen. Fågel, kyckling, kalkon,grillat, stekt i ugn, i grytor. Behåll det knapriga skinnet. Såser, dressingar, majonnäs, olivolja,

rapsolja (ekologisk). Ej fettfritt eller fettreducerat. Bearnaisesås, Hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör

själv.

Ät dig mätt, men inte övermätt!


Du kan också äta!

Ovanjordsgrönsaker

Kål av alla sorter; blomkål, vitkål, brysselkål, grönkål. Sparris, broccoli Squash, aubergine, oliver Spenat, svamp, gurka, all sorts grönsallad Avokado och kokosfett är gott och tillåtet Med lite mer kolhydrater; lök, paprika, tomat

Välj närproducerat och efter säsong så behålls näringsämnena bättre och vi sparar på miljön

Mejeriprodukter

Riktigt Smör och Bregott, inga konstigheter Ost, gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella, keso

Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil. Välj de fetare sorterna där alla näringsämnen och det nyttiga fettet finns kvar. Helst ekologiska produkter och närproducerat. Om du har svårt att gå ned i vikt kan du begränsa mängden mejerivaror i din kost. Börja ta bort de minst feta. Välj så rena produkter som möjligt, utan konstiga tillsatser.


Undvik helst

Mycket kolhydrater finns i dessa produkter, så minska själv utifrån dina förutsättningar och önskemål. Vill du gå ned i vikt, undvik det mesta, vill du "bara" må bra, eller något annat kan du vara mera tolerant


Socker; strösocker, bitsocker, sirap, godis, läsk, kakor, kaffebröd. För att inte tala omallt dolt socker som finns överallt. Kolla!

Potatis, rotfrukter, pasta, bröd, spannmålsprodukter; är också socker, bara i en annan form. Även i fullkornsformat. Och

som skräpmat, chips, pommes frites..

Ris, majs, couscous, bulgur; är ocksåsocker. Popcorn är skräpmat.

MARGARIN! Som är en kemisk produkt med diverse tillsatser. Här ingår även Becel och Flytande smör&rapsolja.

Korv och diverse charkvaror som innehåller tillsatser, bl a glutamat och socker.

Läs på förpackningen, det finns goda undantag

Omega6-rika matoljor som majsolja, jordnötsolja, sojaolja och solrosolja

Öl, som är flytande bröd!

Frukt är godis, alltså socker! Och torkad frukt är därför koncentrerat socker. Bär är bättre, hallon har minst kolhydrater.


Unna dig vid fest!


Och att/när det är fest bestämmer du! Men viktnedgången stannar kanske av.

Mörk choklad; minst 70% kakaohalt

Alkohol; torrt vin, whiskey/konjak

Nötter; Macadamia, mandel, paranötter

Nu har jag ätit efter LCHF i en vecka och det har funkat jättebra. Mycket bättre än andra "dieter/kurer" som jag provat. Har inte haft något som helst godissug =)) Kan säga att jag är verkligen stolt över mig själva. Vet ännu inte hur mycket som jag gått ner. Det får jag reda på efter en god natts sömn, som jag är välförtjänt av. Är jättetrött och det beror på att jag varit och fått akupunktur idag och inte kunnat vila efter det (som jag brukar) och att klockan är mycket. Så nu tror jag att jag ska börja dra mig mot sängen.

Natti natt


Shopping

Idag har jag varit och gjort lite inköp. Det blev ett nytt löspuder och ett manikyrset. Det är inte ofta som jag går till "affären" för att köpa kosmetika. Jag känner det som ett svek, då jag säljer Oriflame. Men ibland så känner man för att prova på nya produkter och för att jämföra. Jag är väldigt nöjd med inköpen.
Här kommer lite bilder på det jag shoppat

Pudret



L`OREAL true match minerals, golden beige

Manikyrsetet



Depend i rosa ton

Här är resultatet



Nå vad tycker ni?? Jag är väldigt nöjd med resultatet. Tycker att det ser ut som om man varit på salong och fått gjort vid sina nagler. Kan säga att jag kommer att vara Oriflame otrogen på denna fronten, då jag inte är riktigt nöjd med deras manikyr produkter.

Löspudret har jag inte provat ännu. Kommer att göra det imorgon. Så ni får hålla er till tåls med ett utlåtande. Det kommer, mer kan jag inte säga.


Mat förslag

Så har kan en måltid se ut fr mig:

Strimlad stekt kycklingfilé
Strimlade morötter
Strimlad vitkål
Stekt svamp
Creme fraiche



Jag saknar verkligen inte potasis, pasta eller ris. Det finns ju så mycket annat som man kan ersätta det med. Har ännu så länge inget problem med godissug =) Och det är härligt så länge som det håller sig på avstånd. För när suget kommer då vet jag att jag har svårt att motstå.
Till middag i dag blir det en bit grillat oxkött. Har ännu inte riktigt bestämt mig vad jag ska ha till. Men det lutar åt blomkålspuré, stekt svamp och creme fraiche.

Jag lovar att komma med lite info om LCHF, för er som är nyfikna på det och kanske vill prova på.

Kram

Roligt foto

Detta foto fick jag av vänner. Det är min älskling som poserar på det. Så här kan man se ut när man är på en pysselkväll.



Jag vet inte riktigt vad det är som han går på?? Får nog ta reda på det ;)) Eller så avslöjar han det själva, någon gång hihihi.........



 

Fika

Idag har jag varit på en super trevlig fika med två vänner. Det blev en god sallad, kaffe och massor av skitsnack. Fick även ett trevligt besked. Det visade sig att min ena kära väninna är gravid =) Jag är så glad för din skull. Vet ju hur svårt ni haft det för att komma så här långt. Jag håller tummar och tår på att det går vägen denna gången. GRATTIS vännen!!!
Jag har även hunnit med att tvätta två maskiner. Var verkligen välbehövt, då det var översvämmning i tvättkorgen. Disken är gjord ochså, men efter det så har det tillkommit ny ;( Får ta den imorgon.
Älskade R har bytat glödstiften på bilen. Så nu startar den utan prut =)) Du är underbar, min älskling.
Ja, vad harjag mer gjort idag?? Jooo.......jag har fått röjt undan på skrivbordet, allt onödigt är nu borta. Återstå att se hur länge det nu varar ;)) hihihi.......
Det har även hunnits med en stunds vila. Den var verkligen välbehövlig, då jag känner att det är en ny förkylning på G. Har feber känning, svullen i halesen och allmänt ont i kroppen.
Nu sitter jag vid datorn med ett halvt öga mot TV:n, som älsklingen har koll på.

Ha en fortsatt bra kväll allesammans!!!

Nöjd och trött

Nu har jag suttit ett par timmar och gjort ändringar i inställningarna på min blogg. Jag är verkligen nöjd med resultatet. Det kommer säkert att bli fler ändringar framöver. Men det är bättre att ta lite i taget än allt på en gång. Jag är ju ingen datahaj. Men skam den som ger sig. En stor eloge till Designa din blogg. För det är med denna sidans hjälp som jag kunnat genomföra alla ändringarna. Vad skulle jag gjort om jag inte haft denna hjälpen?? Jo, jag hade fått nöja mig med en av standardmallarna.

Idag eller rättare sagt igår var vi i Malmö. Det behövdes köpa nya glödstift till bilen (den är väldigt svår startad) samt en del verktyg. Ja det var inte jag som handlade det var min kära sambo som gjorde slut på sina julklapps pengar. Jag la mina julklapps pengar på en Soda strem. Annars så var dagen lugn och avslappnad.

Nej, nu tror jag att jag ska gå och lägga mig.

Natti Natt

LCHF

NU har jag ätit enligt LCHF i tre dagar och det har gått bra. Det hela går ut på att jag kommer att äta mindre med kolhydrater och mer med fett. Jag kan säga att jag inte har saknat bröd, potatis, ris eller pasta dessa dagarna. Det finns så mycket annat som man kan ha till maten. Jag har istället ätit rivna morötter och vitkål till mina måltider. Det som kommer att bli svårast för mig att vara utan chips. Jag ÄLSKAR verkligen chipsen, men det ska gå. Får äta lita 70% choklad istället. Nåja, med massor av vilja och envishet så ska det gå. Det finns så mycket annat som man kan äta som är gott. Jag kommer här att skriva hur det kommer kommer att gå för mig i jkampen på mina kilon. Men iofs så är det inte för att bli smal som jag kommer att gå ner i vikt. Hälsan kommer trots allt först. Min ledgångsreumatism kommer att bli så mycket bättre om jag väger mindre.

Nej, nu ska jag gå fixa till mig lite kvällsmat.

Kram Mari

Ännu mera nyårsbilder



Vilka gulliga killar =))
Men det verkar inte vara uppskattat från alla parter..........eller???



Jag måste bara få klämma pa lammaköttet SKRATT!!!!!



GOTT NYTT ÅR!!!!!

Mer nyårsbilder



Gottebordet..............



Gullpluttar........;) som tagit barnledigt



Min älskling tillsammans med värdinnan



Kvällens värd tror att han är en sångfågel...........
men nääääääääääää det är han verkligen inte hihihih



Älsklingen och jag



Dansen har börjat



En stunds avkoppling

RSS 2.0