Kan ett under ske??????

Ja, det kan man undra.
Jag har idag ringt runt för att kolla om vi kunde få något på försäkringen, för mitt drull med bilnycklen. Men, ack se det går inte. Bilförsäkringen täcker det inte och inte hemförsäkringens drulleförsöräkring heller. Man undrar vad man har försäkringen till. Ja ja, det är väl bara till att hosta upp de pengaran som behövs för att få en fungerande nyckel. Det kommer till att kosta ca 1500 kr. Inget kul det.
Men nu har ett under skett. Fjärkontrollen till bilnycklen fungerar igen =)) Det gick av ren vana ikväll när jag skulle iväg och handla, att jag tryckte på fjärren. Och till min förvåning så fungerade den. Tydligen så behövde fjärren lite tid för att gona till sig. Snacka om att jag känner en enorm lättnad. Nu kan vi ta de 1500 kronorna till något annat som behövs.

Kram

Hur korkad får man vara???

Ja, det kan man ju undra. Har gjort världens dundertabbe idag. För det är det väl när man tvättar sin fjärrstyrda bilnyckel??!! Jag tyckte att jag kände igenom mina jackfickor innan jackan åkte in i tvättmaskinen. Tydligen så slarvade jag på den fronten. Kan säga att det fjärrstyrd nyckel och tvättmaskin inte går ihop. Fjärrstyrningen funkar inte mera, grrrrrrrrrrrrrrrrrr................. Men, men jag får öppna bilen med nycklen istället. Jag kan säga att jag inte ä glad på mig själva. Hur JÄVLA KLANTIG får man vara??!! Ja, det är jag i ett nötskal ;)

Annars så har dagen varit bra. Vi har varit i Malmö. Tyvärr inte för att shoppa kläder. Det skulle letas efter en ny toalett. Tvärr så hittade vi inte en i rätt mått till toan på ovanvåningen, men det blev en till toan på nedervåningen. Nu ska den bara sättas på plats. Det får bli när min älskling har tid och lust till det. Inget jag kommer att tjata om. Det var det enda som skulle införskaffas.

Innan vi åkte till Malmö stannade vi till på Mc Donnalds. Så här i efterhand så skulle jag ha beställt en sallad i stället för en Big Mac. Min mage protesterade högljutt. Det är som man säger SYNDEN STRAFFAR SIG SJÄLVA. Och det gjorde den verkligen idag.

Nu sitter jag och tittar på TV, Mitt feta Grekiska bröllop. Så det ska jag fortsätta med nu.

Kram

Plugg!!!

Idag har jag pluggat och åter pluggat. På schemat idag stod det beskattningsrätt. Ett svårt men intressant ämne. Jag fick läsa varje stycke två till tre gånger för att fatta vad det var jag läste. Mellan varven så har jag fixat här hemma. Det har diskats, ställt in finporsliten i skåpet, tvättat och sopat golv. Skönt att få de somå pauserna i pluggandet.

Nu sitter jag i soffan och slappar. Ikväll är det godiskväll för oss. Vi har bunkrat upp med popcorn och lösviktsgodis. Detta är något som vi inte gör varje vecka. Men eftersom jag har fyllt år, så tycker jag att vi kan fira med godis.

Nej, nu ska jag fortsätta slappa.

Kram

Trött och less

Står snart inte ut något mera. Är så trött och less på min eviga huvudvärk. Den har nu suttit i i en veckas tid. De mediciner som jag har hjälper inte. Nu står jag här rådvill och vet inte vad jag ska göra. Förra gången jag tog upp min huvudvärk med vårdcentralen så gjorde dom absolut inget. Så jag är rädd för att det blir samma sak denna gången.

Idag har jag varit ledig och kommer så att vara imorgon också. Det var SÅ skönt med sovmorgon. Dagen har spenderats med plugg och fika hos en väninna. Inte för att det blivit så mycket av plugget (huvudets fel), men det lilla är bättre än inget alls. I eftermiddags var jag hos en väninna och fikade. Det var jättetrevligt. Det var ett tag sen vi träffades senast. Det blev en massa prat och skratt.

Nu sitter jag och slötittar på TV. Ska snart göra mig lite te och sen slappa mera.

Kram

1 ÅR!!!!

I fredags fyllde min nya kropp 1 år. Jag fattar inte vart detta året har tagit vägen. Det känns som om det var förra månaden som jag blev opererad. Det har varit ett tufft år både fysiskt och psykiskt, men jag har klarat det. Alla som gått ner i vikt vet vad jag pratar om. Men för oss som blivit magsäcksopererade är det än tuffare. Jag har verkligen fått lära mig att äta igen, från flytande till purré och sen vanlig mat. Kroppsligt har det också hänt mycket. I början av februari förra året vägde jag 104,6 kg. Nu väger jag 67 kg. Mitt midjemått var 118 cm och nu är det 84 cm. Nu ska jag bara lära mig att leva med min nya kropp. Det behövs inga tält mer för att dölja den. Jag ska aldrig mer ha stl 56 i byxor. Jag ska ha stl 40, som jag har nu. För ett år sen så existerade inte träning för mig, förutom min vattengympa. Nu försöker jag att träna 3 ggr/vecka. Detta året har det iofs varit si så där med träningen. Men det beror på sjukdom. Nu känner jag mig frisk igen, så nu ska jag ta tag i träningen. Försöker träna varierat, så som vattengympa, styrketräning och boxning. Ibland klämmer jag in ett eller annat hemma pass. Psykiskt så ser jag mig som tjock fortfarande. Det beror på allt hängand skinn, som hänger över navlen och under troskanten. När jag få det bortopererat så kommer jag nog att se mig som smal. Nu när jag ser på mig själva i speglen, så är det inte jag som tittat tillbaks i den. Det är en helt annan person. En som är smal och kan klä sig i snygga tajta kläder. Just nu så skulle jag behöva få hjärna lobotomerad, för att den ska inse att det är jag som syns i speglen. Jag får många koplimanger för min viktresa. Alla är så förundrare och glada. Det stödet peppar mig till att fortsätta. Jag har bestämt mig för att ALDRIG bli TJOCK igen. Jag vill vara den smärta glada och rörliga tjej jag är nu.

Bjuder här på lite före och efter bilder. 


 
Dagen inna operationen. Väger här ca 100 kg
Också dagen innan. Ser väldigt trött och sliten ut =(
 


 
De fyra sista bilderna är tagna i söndags. Då vägde jag ca 67 kg. Vilken skillnad. På de sista bilderna ser jag mycket gladare och piggare ut.

Kram

Lycklig!!!!!!!

Idag är en av mna lyckligaste dagar. Nu är ni allt nyfikan va???!!!
Kan börja med att jag varit i Lund idag. Okej då fortsätter jag. Jag åkte till Lund för ett läkarbesök. Det var nämligen årskontrollen för min magsäcksförminskning. Trodde verkligen inte på att jag skulle få ett sånt bra resultat som jag fått. För ett år sen hade jag ett midjemått på 118 cm, nu är det 84 cm. Min vikt var 104,6 kg nu är den 67,5 kg. Jag fattar verkligen inte att jag förvandlats så mycket. När jag tittar mig i speglen, är det inte jag själva som visas på den. Det är en helt annan person som tittar tillbaks på mig.
Läkaren var jättenöjd med mitt resultat. Han tyckte att jag inte behöver gå ner något mera. Att jag är perfekt som jag är. Det är sådana ord som värmer ens hjärta.
Det enda smolket i glädjebägaren var att jag inte fick någon remiss till bukplastiken. Inte för att jag inte behöver den. Det beror på att jag inte varit viktstabil tillräckligt länge. Har de senaste 3-4 månaderna pendlat mellan 67-69 (vilket är bra). Men för att få remissen ska jag varit viktstabil i 6 månader, så jag har 2-3 månader kvar. Jag vill verkligen att dessa månadern går fort. För som min mage ser ut nu så känner jag mig fortfarande tjock. Vet att jag inte är det, men det är psyket som spökar. Jag vet att det kommer att ta tid innan hjärnspöket kommer ikapp resten av kroppen.

Nu när läkaren sagt att jag inte behöver gå ner något mer, så kommer jag inte att fokusera på det. Jag kommer istället att fokusera på träningen (läkaren rekommenderar 3 pass i veckan). Nu gäller det till att strama till kroppen ännu mera. Nu vänter jag bara på att pencilinkuren sak avslutas. Tar sista pillan imorgon, men kommer att ta det lungt fram tills på måndag. Då kör jag igång igen. Har ju varit näst intill träningsfri sen innan jul. Den ena sjukdomen efter den andra har avlöst varandra.

När jag ändå var i Lund idag, så passade jag på att göra Nova Lund osäkert. Hade inga speciella planer för det besöket. Det blev lite shopping trots allt. På Guldfynd införskaffade jag några ringar och ett par örhängen. På Glitter blev det lite mer örhängen ;) Gick en sväng inom på Lindex och där köptes en jeansklänning och ett skärp. På skärpet fanns även en "börs". Vilket är praktiskt när man inte har några fickor i sina kläder.

Som ni förstår så har jag haft en helt underbar dag, som jag kommer att njuta av länge =))

Kram

Kanon vecka

Visa informationRent matmässigt och ur hälso synpunkt har det varit en urkass vecka. Men det är förståligt med tanke på att jag varit ganska så sjuk största delen av veckan. Det får bli nya friska tag denna veckan med maten. Tyvärr blir det ingen träning på 1,5 vecka ännu. Får inte träna när jag äter pencilin.

Imorse var det tid för vägning. Jag hade absolut inga förhoppningar när jag ställde mig på vågen. Men döm till min förvåning. Vågen visade på -1,4 kg =) Nu väger jag 67,3 kg och jag är officiellt INTE överviktig något mera. Mitt BMI är nu 24,7. Gränsen för normalvikt går vid 24,9. Jag kan absolut inte fatta att jag är NORMALVIKTIG. Detta gör att jag känner mig hur frisk som helst, all sjukdom är glömd för ett kort ögonblick.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta =)

Kram

Så typiskt

Det är så typiskt att träningssuget ska infinna sig när jag INTE får lov att träna. Äter sen i torsdags pencilin. Fick en 14 dagars kur. Jag hoppas verkligen att träningssuget sitter i när pencilinkuren är över.
Det positiva i det hela är att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde i fredags. Nu är jag feberfri, men inte hostfri. Men hostan kan jag leva med, det är inget som stör mig. Det var värre att vara däckad av hög feber. Det är inte ofta som jag blir det, vilket är skönt. Nu hade jag iofs hög feber mellan jul och nyår. Men innan dess var det nästan 7 år sen senast.

Jag har inte gjort så många knop här hemma under helgen. Ryckte iofs upp mig lite idag och tvättade tre maskiner tvätt. Skönt att ha lite rena kläder igen. Medans jag tvättade var min älskling i kyrkan. Vårt älskade lilla gudbarn skulle bli uppvaktad av kyrkan. Hon fick barnens bibel. Jag stannade inte hemma enbart för tvätten, utan för hostan också. Känner att det är viktigare att jag kan komma iväg till praktiken imorgon.

Förutom att tvätta idag så har jag pluggat organisationsteori och åter organisationsteori. Börjar komma ifatt det jag missat de senaste dagarna, vilket känns skönt. Nu behöver jag inte råplugga, vilket jag vet inte lönar sig i längden. Jag lär mig bara då för stunden.

Nej, nu ska jag sätta mig och beställa kurslitteratur till beskattningsrätten.

Kram

Däckad

Igårkväll var jag och älsklingen på handboll. Jag skulle sköta mitt jobb och älsklingen hade fått en fribiljett. Tyvärr så kunde vi inte stanna tills matchen slutade. Jag blev sjuk. Frös som bara den, fast ja hade mina ytterkläder på mig.
När vi kom hem tog jag tempen, den visad på 41,3 grader. Inte konstigt att jag frös. Jag fick bytt om till nattpyjamas och dubbla par strumpor och tog fram ett extra täcke. Kröp sen ner under täckena för att få värme. Tror nog att hela sängen vibrerade som jag låg och skakade.
Vaknade vid två tiden inatt av att jag hade fått upp värmen. Så jag tog av mitt extra täcke för att inte bli kokt. När klockan ringde för älsklingen vi 6 tiden imorse, tog jag tempen igen. Den visade på 41,2 grader. Alltså inte mycket bättre än igårkväll. 7,30 ringde min klocka. Jag fick verkligen kämpa för att ta mig ur sängen. Förutom att jag var darrig i benen så bultade mitt huvud så att det kunde sprängas. 08,15 var jag tvungen att bege mig hemifrån. Hade en viktig läkartid att passa i Simrishamn. Skulle till min rematolog för att diskutera min medicinering. Vi kom fram till att jag skulle återgå till min gamla medicinering, som jag slutade med för 8 månader sen. Direkt efter läkarbesöket åkte jag hem och kröp ner i sängen igen. Där har jag sen legat det mesta av dagen.
Tidigare ikväll när jag tog tempen hade den sjunkit till 39 grader, men nu känner jag att den är på gång uppåt igen. Sitter i soffan under täcket och fryser.

Tror nog att jag bara ska se klart på Landskampen, sen gå och lägga mig.

Kram

RSS 2.0