Tjuvat ;)

Imåndags när jag vägde mig hade jag gått upp 1 kg=( Jag vet vad den viktuppgången berodde på. Den berodde på lingonveckan. Jag samlar på mig vätska när jag ska ha mens, grrrrrrrrr. Men sånt är livet och det är inte så mycket som jag kan göra åt det.

Idag tjuvvägde jag mig (har ju min vägdag på måndagarna). Det var ett positivt resultat och jag hoppas att det håller i sig till vägningen på måndag. Dagens vägning visade minus 1,5 kg =) Det har alltså förlorats en hel del vätska under dessa dagarna.

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har legat mest hela dan. Har dragit på mig en förkylning/influensa. Mår bättre än igår och det är positivt. Har planer på att åka till praktiken imorgon, men det beror helt på hur jag känner mig.

Idag har jag fått ett paket med massor av kläder i. Jag hade ropat hem det på tradera =) Jag kollat genom paketet som snabbast och där finns en del gobitar. Vem vet jag kanske har något av plaggen på mig imorgon.

Nej, nu ska jag koncentrera mig på TV:n

Kram

Hemma

Nu är jag hemma igen, efter en lååång dag i Malmö. Började mitt arbetspass kl 13,30 och avslutade det kl 22,20. Det var hur kul som helst att jobba idag och vilket drag det var. Totalt så spelades det tre matcher. Den första var inget att hänga i granen. Det var Australen och Chile som spelade om 24:e och 23:e plats, alltså de två sista platserna i VM-et. Andra matchen var dagens/kvällens höjdpunkt. Äntligen, äntligen fick jag se Svedrige live. Vi spelade mot Serbien. Matchen började lite skakigt för Sverige, men det tog sig och vi VANN med fyra bollar. Stämningen var på topp. Min päls stod rakt ut när Sverige marcherade in, för då bröt jublet ut. Kvällens tredje match var Danmark mot Polen. En match som Danmark vann med en boll, efter att ha haft en stor ledning. Men polackerna kämpade tapper.

Medans jag var i Malmö var min älskling på 1-års kalas hos älskade Freya. Jag och även älskligen ska dit "imorgon" (senare idag). Så jag ska snart gå och lägga mig, så njag är utvilad och orkar med bus.

Kram

Sverige är på plats

mms_img65015 (MMS)

Sverige är på plats


Så här ser jag ut idag.

mms_img55451 (MMS)

Så här ser jag ut idag.


Laddar!!!!!

Håller just nu på att göra mig iordning iför dagens handbolls-VM. Jag känner hur kroppen laddar upp inför Sveriges match mot Serbien ikväll. Det ska bli så kul att få vara i arenan på denna match.
Jag kommer att köra hemifrån kl 11 och beräknar vara hemma igen efter kl 24 ikväll. Så det blir med andra ord en lång, men spännande dag.
Ska försöka uppdatera via mobilen om jag hinner och kommer ihåg.

Nej, nu får jag se till att få lite smink på mig, så att man kan se pigg och allert ut. För som det är nu, så ser jag trött och sleten ut.

Kram

Grattis!!!!

Idag säger jag och min älskling GRATTIS till vårt älskade lilla gudbarn. Lilla älskade Freya fyller 1 år.
                             

Jag fattar inte vart det här året tagit vägen. Tycker att det var igår som vi såg henne för första gången, men tydigen så är det 1 år sen. Det är en glad och bestämd liten tjej, som får morbror och moster att smälta :) På lördag firas hennes födelsedag, men tyvärr så kan jag inte vara med. Jag får åka och fira henne på söndag. Tror inte att hon bryr sig om vilken dag jag är där, bara att jag kommer. Visst är det ledsamt att jag inte kan vara där på lördag, men jag har bokat in ett jobbpass på handbolls-VM. Detta gjorde jag i slutet av september.

Dagen har varit lugn och utan några skandaler. Ikväll har vi varit på banken för att förhandla om vårat huslån. Det blev även lite annat diskuterat när vi ändå var på banken. Behöver inte gå in på det, för det rör bara oss.

Nu sitter jag framför TV:n, snart är det handboll. Ikväll hoppas jag att grabbarna tar sig samman och vinner. Blir matchen för tråkig så kommer jag till att läsa lite organisationsteori. Påtal om plugga, så måste jag ringa till högskolan imorgon. Jag har ännu inte fått mina inloggningsuppgifter till portalen, där föreläsningarna kommer att finnas. Är ju bra om jag får det, så att jag kan hänga med, samt så att jag kan registrera mig. Vill ju inte gå minste om min plats på kursen. Förutom organisationsteori så kommer jag att läsa beskattningsrätt.

Nej, nu börjar matchen.

Kram

Ligger lågt

Denna veckan ligger jag lågt med träningen. Det beror på att det känns som att jag håller på att bli sjuk. Jag har ont i kroppen, huvudet dunkar, svettas och fryser om vartannat. Så jag tror verkligen att det är något på G. Vill inte det, så det är till att tänka positiva tankar och att inte känne efter. Men med tanke på hur kroppen känns, så känns det dumt att träna. Jag vill verkligen inte inte utsätta kroppen för något. Det är bättre att ligga lågt.

Förra veckan hade jag en bra träningsvecka. Det blev totalt 4 träningspass. Tyvärr så visade träningsfliten sig inte på vågen i måndags. Jag hade varlen gått ner eller gått upp. Hellre att det är så än att man gått upp något. Hoppas på bättre tur nästa vägning. Men som det ser ut nu så blir det nog inget bra resultat på vågen. Har igår och idag haft konstant hungerskänsla. Inget kul när det blir så, för jag vet att då stoppar jag i mig något bara för att bli kvitt hungerskänslan. Då är det så otroligt lätt att det blir fel "mat val" för mig.
Har nu bestämt mig för att köra pulver diet från och med 1 feb. Måste få rätsida med vikten, då jag tycker att det inte händer så mycket med den. Jag har idag beställt Modifas shaker, 4 olika smaker. Det blev banan, chokladpudding, hallon och choklad. Jag är verkligen taggad och motiverad för att köra igång med shakerna.

I måndags var jag och jobbade på handbolls-VM. Det var 8616 pers i publiken och snacka om tryck. Sista matchen spelade Danmark mot Serbien och dom fick verkligen taket till att lyfta. När Danskarna kom in på planen så bröt jublet igång och detta fick min päls till att stå rakt ut =)) Detta får mig till att se fram emot matchen som Sverige ska spela på lördag. Jag jobbar då. Tyvärr resulterar det i att jag missar älskade lilla Freyas 1 års kalas. Jag får ta igen det på söndag istället.

Nej, nu ska jag fortsätta att titta på TV.

Kram till er alla goa!!!

Härlig stämning

Igår smällde det. Jag gjorde mitt första pass på handbolls-VM. Trots att det blev många timmar gick tiden otroligt fort. Stämningen var på topp och pupliken hur trevliga som helst. Ståpäls fick jag när danskarna kom in på planen. De ca 4000 tillresta danskarna jublade så att taket lyftes. Så var det största delen av matchen. Danskarna ver verkligen hur man ska höja stämningen.
Nu är jag ledig fram till måndag. Så nu ska jag passa på att ta det lungt och vila. Ska även städa undan julsakerna som jag ställt på matbordet. Det är det enda stället som man kan se att vi haft det julpyntat.

Nu sitter jag och tittar på handboll på TV:n, det är Sverige som spelar mot Slovakien. En jämn match, som jag hoppas att Sverige vinner.

Kram

Inte enligt planerna

Kvällen blev inte som planerat, men det gör inget. Jag och en väninna skulle träna box ikväll, men så blev det inte. Min väninna ligger hemma med magsjuka. Så det blev inte att jag gick själva till boxen. Istället så har jag kört ett CorePilates pass på 21 min och cyklat 15 min. På den tiden hann jag 6 km. Så jag tycker inte att det gjort något att jag hoppade över boxen. Även om den träningen jag körde hemma inte är lika intensiv som boxen, så blev jag genomsvettig ialla fall.

Nu sitter jag här ny duschad och tittar på handbolls-VM. När matchen är slut ska jag förbereda min väska för morgondagen och ta fram kläder. Sen blir det raka vägen ner i sängen.
Då jag sovit dåligt de senaste nätterna, så garderar jag mig inatt med att ta en sömntablett. Behöver verkligen min sömn, då jag har en lång dag med jobb imorgon. Åker hemifrån 07,45 och räknar inte med att komma hem förräns vid midnatt. Fast det blir en lång dag så ser jag fram emot dagen. Det ska bli kul att få jobba på handbolls-VM.

Kram

Slut i rutan

Denna dagen har gått i trötthetens tecken. Skönt att det snart är tid att lägga sig, då jag inte vaknat ännu ;) Skönt att dagen på praktiken har sprungit iväg i ett nafs.
Det har inte blivit någon täning idag, men istället så har jag fått rejält med vardagsmotion istället, nära 10300 steg.

Imorgon blir det praktik som vanligt. Efter det så ska jag hjälpa mamma. På kvällen blir det boxning. Längtar så, då jag behöver få en rejäl genomkörare av kroppen.
På fredag efter praktiken blir det jobb på handbolls-VM. Det ser jag verkligen fram emot. Det blir en ny erfarenhet för mig att få vara med på ett så stort arrangemang.

Nej, nu ska jag se på fuskbyggarna sen är det raka vägen ner i sängen.

Kram

Träning och tidningar

Idag har det tränats. Innan vattengympan hos sjukgymnasten gick jag in i gymmet. Där blev det 15 minuter på crosstrainern. Ett redskap som jag inte tycker om, men som jag måste "lära" mig att tycka om. På de 15 minuterna hann jag avverka 2,4 km. Det blev en snitthastighet på 6 min och 15 sek. Jag är väldigt nöjd med det. Nu har jag något att förbättra.

Det var verkligen skönt att komma ner i det varma vattnet efter CT:n. Väl nere i bassängen så körde jag mitt 30 minuters pass, sen orkade min kropp inte mer.
Känner att kroppen har fått sig en genomkörare idag, men samtidigt så känns kroppen härligt avslappnad.

Idag så har jag inhandlat två tidningar: Träna hemma och LCHF-magasinet.




Jag har bläddrat igenom båda tidningarna. Den jag fastnade mest för är träna hemma. LCHF-magasinet var väl ingen större hit. Ingen tidning som jag kommer att köpa fler gånger.
Träna hemma innehåller en massa olika träningsmomet och träningsformer. Den tidningen kommer verkligen att bli använd. Kanske blir det så att jag bör införskaffa lite nya träningsredskap.
Innan jag börjar köra igång hemmaträningen så ska handbolls-VM klaras av. Har ju en del "arbetspass" i Malmö som ska klaras av först. Så i början av februari kör jag igång med hemmaträningen.

Kram

Förbannad

Ikväll är jag ganska så irriterad och det är älsklingens fel. Han behövde få bytt en blixtlås i sin jobbejacka. Jag lyckades med att ta sönder 10 synålar på ca 3 cm. Inte räckte det med det, nej undertråden skulle trassla sig också. Inte blev det bättre när älsklingen kom ner och skulle försöka leka bror duktig. Han förklarade helt sonika hur jag skulle göra och att jag gjort något fel med inställningen. Detta gjorde att jag exploderade och skulle kunna kasta ut symaskinen och älsklingen.

Nu känns humöret bättre. Tog en kaffe latte och borrade ner mig i soffan. Åhhhhh vad skönt det var.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på Familjen Annorlunda.

Kram

Nöjd

Vägningen idag gick bra. Trodde inte på något minus, men så blev det. Så nu har jag slängt bort ytterligare
0,5 kg. Är otroligt nöjd, då jag slarvat med träningen. Förra veckans mat gick bra. Visst så slank det ner en kärleksmums i torsdags, när dom var nybakade. Det blev även lite ostkrokar under helgen. Har bestämt mig för att godis får ätas endast på helgerna. Nu är det slut med godis mitt i veckan. Tror inte att det ska vara några problem att klara av.

Denna veckan kommer det att bli träning. Imorgon har jag bokat in vattengympa och ett pass på löpbandet. På torsdag drar boxen igång igen. Längtar så, då jag känner att kroppen behöver en regäl genomkörare. Kanske så lägger jag in ett hemmapass. Får helt enkelt se hur det hinns med, då jag har lite andra åtaganden denna veckan.

Kram

Jaha 2, utbildning

Det blev ingen träning igår heller. Men denna gången har jag en vettig ursäkt att komma med ;) Det blev städning, handling, matlagning och gäster på kvällen. Så det var en dag där jag inte kunde få in någon träning.
Vardagsmotionen har inte varit den bästa denna veckan heller. Men så blir det när man är ledig och unnar sig att ta dagen som den kommer. Nästa vecka drar vardagsrutinenrna igång igen och det ska bli skönt. Hade tänkt försöka få in ett träningspass förutom vattengympan och löpningen på tisdag. Har inte bestämt mig om det blir styrketräning, medelgympa eller box. Minst ett utav dom blir det.

Igår kväll hade vi bjudit hit mina svärföräldrar samt Freya med familj. Det var en härlig kväll, med god mat och massor utav skratt. Vi bjöd på färsfyllda franskbröd (chili conkarne samt köttfärssås) och sallad. Till efterrätt blev det vaniljglass med varm bärsås, smaskens. Det bjöds inte på något godis, istället blev det grönsaksstavar med dip.

Idag har jag varit i Malmö, för att gå en utbildning. Hade jag inte gått denna utblidningen, så hade jag inte fått hjälpa till på handbolls-VM som startar på torsdag. Mitt första pass gör jag på fredag. Det ska bli kul att hjälpa till. Samtidigt så får jag en chans att se på lite av matcherna.

Nu känner jag hur huvudvärken kommer krypande, så det blir snart att stänga ner datorn. Vill ju att den är borta tills imorgon, då allvaret börjar igen. Visst ska det bli kul att träffa ungarna igen, men inget kul när klockan ringer 05.50

Kram

Jaha.......

Så har man inte gjort det man förutsatt sig att göra. Jag hade tänkt att träna idag, men så blev det alltså inte. Tanken var god, men inte handlingen. Får träna imorgon istället. Har ingen ursäkt till mitt beteende.

Annars så har vi fått gjort en del idag. Allt som skulle till återvinningscentralen är lämnat, födelsedagspresent till Freya inhandlad, tvätten tvättad, disken diskad, sytt i ett blixtlås i älsklingens jacka, lagat en fönsterhiss till bilen och skottat. Så det har med andra ord varit en ganska så fullspäckad dag. Det ser ut att bli en lugnare dag imorgon och då ska det inte bli några problem att klämma in ett träningspass.

Nästa vecka dra gruppträningen igång igen. Självklart så kommer jag att fortsätta med bloxningen. Troligtvis så kommer jag att lägga till ett medelgympa pass. Ska prova på det på måndag, för att se om det är något för mig.

För en stund sen fick jag ett "knäppbrott" på skrivaren. Den matar inte pappret som den ska. Jag fick stå där och mata pappert förhand, grrrrrrrrrrrr.............. Det blev totalt 20 papper att "mata". Skulle skriva ut volontärsschemat till handbolls-VM till pappa och mig. Kan ju vara bra att veta när man ska vara i Malmö och göra sin plikt. Totalt har vi bokat in 5 pass och fått dom som vi velat ha, bl a finalen =)

Nej, nu ska jag sätta mig bekvämt i soffan för att sen se på Let´s dance.

Kram

Bättre än jag trodde

Veckans vägnings resultat blev bättre än jag trott. Var helt inställd på ett +/- resultat, men så blev det inte. När jag ställde mig på vågen i går morse visade den -8 hg. Nu är det "bara" 2 hg kvar sen jag har gått ner det som jag gick upp under julen. Det är alltid skönt när det visar minus när man trott något annat. Nu väger jag 69,2 kg och jag har 9,2 kg kvar tills jag nått MIN målvikt. Jag har inte fått någon av läkaren som opererade mig. Vet att dom flesta fått det. Får ta upp det när jag ska på 1 års kontrollen.

Visa information

Idag har det blivit både vattengympa och en tur på löparbandet. Det blev "bara" 10 min på löparbandet. Visst skulle jag orkat mera, för jag kännde ming fräch i benen, men huvudet dunkade förmycket. Men det lilla som det blev är jag nöjd med. Nästa löparpass blir på tisdag, då jag ska på vattengympa då.

Förhoppningsvis så kommer jag att klämma in ett eller två träningspass här hemma. Jag har inga ursäkter att komma med, så det är bara till att köra så det ryker.

Kram



Underbart

Vilket underbart väder det är idag. Solen skiner från en klarblå himmel. Efter lunchen passade vi på att gå ut och njuta av vädret. Vi tog Roy med oss och traskade ner mot byn. Det blev en runda på 45 minuter och även lite handling till kvällsmaten. Jag njöt verkligen av solen.

Nu sitter jag och slappar i soffan samtidigt som jag tittar på TV och uppdaterar bloggen. Ska snart slänga in en Orilfamebeställning, så att mina kunder får sina varor, även jag också vill ha mina.

Annars så har jag inge planer för resten av dagen. Kommer enbart att njuta och ta det lungt.

Imorgon är det väg dag för mig. Tyvärr så tror jag inte att det kommer att bli något minus, då jag fått min mens idag. Jag blir glad om jag får ett +/- 0 resultat. Orkar jag så kommer jag att dra iväg till gymmet för en genomkörare, då min kropp lär behöva det. Var ett tag sen jag styrketränade senast. På tisdag vet jag att det blir vattengympa. Kanske blir det lite jogg på löparbandet först. Får se hur kroppen känns då.

Nej, nu ska jag slänga in min Oriflamebeställning.

Kram

Summering av 2010

Jag tänkte ge mig på en summering av mitt 2010. Det har varit ett händelserikt år med mot och medgångar.

Januari
Ja det började väl inte så bra för mig. Den 8 januari kraschadde jag våran bil. Jag satten den i mitträcket på E65:an, när jag var på väg till min praktik i Skurup. Som tur var blev jag inte skadad, det var bara bilen som blev illa tilltygad.
Den 20 januari blev vi morbror och moster till världens sötaste lilla Freya. Hon satte verkligen guldkant på våran vardag. Nu fick jag någon att skämma bort och det har jag verkligen gjort. Vi fick även det ärfulla uppdraget att bli hennes gudföräldrar.

Februari
Den 4 februari förändrades mitt liv för alltid. Jag fick äntligen det svaret jag ville. Jag hade blivit godkännd för en GBP (gastric bypass, magsäcksförminskning). Resten av denna dagen gick i svullandets tecken. Det gällde till att passa på en sista gång, för dagen efter började jag min flytperiod. Fick bara leva på näringsdryck innan operationen. Allt för att krympa fettet runt levern, så att den inte skulle skymma magsäcken under operationen. Den 18 februari begav jag och min älskling oss till Kristianstad, idag var det op dag. Men den stora frågan var om jag lyckats gå ner de 4,6 kilona som krävdes. Hade jag inte det så blev det ingen op. Jag klarade målet, jag hade gått ner 5 kg. Operationen gick bra och jag kännde mig hur bra som helst. Hade inga smärtor, som jag trodde att jag skulle få. Nu började en psykisk omväldande period i mitt liv. De närmsta 2 veckorna fick jag enbart livnära mig på flytande mat. Det fick absolut inte finnas tillstymmelse av några "kulmpar". Efter 1,5 vecka så längtade jag till purée kosten som skulle vara under 3 veckor.

Mars
Efter operationen så blev jag sjukskriven i 4 veckor, för att lära mig att leva med min nya mathållning. Det var absolut ingen dans på rosor. Psyket fick sig några regäla törnar. Kan säga att jag hade mycket nytta av en del grupper som jag gått med i. Där kunde jag ventilera mina tankar och få stöd. Jag träffade även underbara nyfunna vänner som också gjort GBP.
Mars försvann annars ganska så fort precis som mina överflöds kilon.

April
Det blev barndop för Freya och vi var hennes gudföräldrar. Det var väl det som jag kommer ihåg från denna månaden. Det var en månad då det inte hände något.

Maj
Var också en ganska så händelselös månad, fram till den 28:de. Då fyllde min älskling 40 år. Denna dagen firades tillsammans med familj och vänner.

Juni
Efter att ha haft lite problem med min aptit, så skulle jag få göra en gastroscopi. Jag hade en längre tid inte haft någon aptit. Det resulterade i att jag fick tvinga i mig maten och så ville jag inte ha det. Undersökningen gjordes den 17 juni, så tyvärr så missade jag skolavslutningen på min praktik. Det visade sig att jag var lite svullen matstrupen. Det var det som gjorde att inte velat äta.
Midsommar firade vi hos vänner och hade det hur kul som helst.

Juli
Våran älskade lilla Mitzi satte hjärtat i halsgropen på oss. Hon trillade ut genom fönstret i TV-rummet, från andra våningen. Det var ett fall på ca 5 meter rakt ner vid en betongtrappa. Hon landade på betongplattorna. Lillan hade tur i oturen och klarade sig oskadd.
Älsklingen och jag hade 2 veckors semester tillsammans. Det var hur skönt som helst. Det var även första sommaren som jag tyckte att det var kul att använda bikini.
Jag bokade även in en resa till min syster i Schweiz. Denna skulle gå av staplen den 2 oktober.

Augusti
Gick i ett naft utan att något speciellt hände. Jo visst så hände det något. Våran älskade Tova blev inlagd på djursjukhuset. Hon var verkligen illa därann av sin astma. Det var så illa att läkaren börjad diskutera avlivining. Så illa blev det inte, som tur var. Tova låg på sjukhuset i 5 dagar innan hon fick komma hem till oss igen. Det var ett kärt återseende från oss alla.

September
I mitten av månaden fick jag ett väldigt tråkigt besked. Min resa till Schweiz blev inställd. Jag vill inte berätta varför, mer än att det var en tråkig sak som hände.

Oktober
Jag tog min semester fast det inte blev någon resa. Det blev en vecka i lathetens tecken. Kännde att det behövdes för att kunna komma tillbaks med fulladdat batteri till praktiken.
I mitten av månaden blev jag sjukskriven 1 vecka. Hade dragit på mig en lunginflammation. Ville ju bli frisk så fort som möjldigt, då jag hade en väntande operation.

November
Den 9:de blev en missbildning i min livmoder bortopererad. Operationen gick bra, men tyvärr så fick vi även tråkiga besked. Mina äggledare var igenväxta, så vi kan inte bli föräldrar på naturlig väg. Läkaren började prata om IVF (provrör), men tyvärr så har jag min ålder emot mig. Men han skrev i alla fall en remiss. Så nu väntar vi med spänning om vi får vårat sista provrör eller inte. Hoppet är det sista som överger mig. Vi började även diskutera adoption och giftemål.

December
Var en ganska så händelselös månad. Det som var roligast var att fira Freyas första jul. Hon älskade verkligen sina julklappar, eller var det paketpappret som var roligast. Strunt samma.
Denna månade var full av snö och åter snö. Vi var insnöade ett par gånger. Värsta dagen var lillejulafton. Då vräkte det ner och det blåste. Trots vädret så gav vi oss ut på en biltur. Vi var bjudna på jullunch hos min pappa i Rydsgård. På vägen hem åkte vi och hämtade mamma i Skurup, för att sedan "dumpa" henne hos mina svärföräldrar. Vi skulle fira julen där. Tur att vi hämtade mamma, för annars så hade hon inte varit med och firat julen. Alla tågen var inställda.
Under juldagarna fick vi en underbar nyhet. Vill inte berätta vad det är, vet inte om jag får det heller.
Nyår firade vi hos vänner, med god mat, underbart sällskap och massor av skratt.

Detta är i korta drag vad som hänt under 2010 för mig. Jag har även försökt att träna en del.
Sen jag gjorde min GBP så har jag gått ner ca 35 kg. Jag är så otroligt stolt över mig själva att jag gemofört denna resan. Men sen jag vägde som mest så har jag gått ner ca 50 kg. Nu har jag ca 10 kg kvar att gå ner, sen är jag i mål. Men skulle min kropp säga stopp nu så är jag jättenöjd i alla fall. Detta är kilon som aldrig ska få komma tillbaks. Vill inte vara tjock något mera.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!!

Kram

RSS 2.0