Har gjort det idag

Ja, idag fick jag tummarna loss och gjorde min hemmaträning. Benen, rumpan och magen fick sig en omgång. Känns jättehärligt nu när man är en aning darrig i de tränade kroppsdelarna.

Skulle varit på vattengympa men den avbokade jag. Kännde inte för att ge mig ut på vägarna, nu när dom är som dom är. Bättre att avstå vattengympan än att man skulle halka av vägen.

Annars så har jag inte gjort så mycket på min lediga eftermiddag. Har börjat att göra julkort. Vill ju få dem färdiga i tid.

Nej. nu känner jag hur ögonlocken börjar bli tunga. Så jag tror att jag ska dra mig mot min goa säng.

Natti natt

Ingen ork

Hade absolut ingen ork till träning idag. Skulle ha styrketränat. Men all min ork försvann tillsammans med bilkörningen i snökaoset.
De 4 milen jag har till praktiken tar normalt 35 min, men idag tog det 65 min. Det var 65 min på helspänn. Det var det som gjorde att min ork total försvann idag. Hemmaträning fanns det ingen ork till heller.

Jag skulle ha "jobbat" mellan 7,30 - 15,30 idag. Men 11,15 styrde jag kosan hemåt igen. Så eftermiddagen har varit riktigt slapp. Min älskling har också varit hemma idag. Inte pga snön, utan det var febern och örat som gjorde det. Han vet inte ännu om han ska jobba imorgon. Det vet inte jag heller. Jag får helt enkelt se hur vädret är imorgonbitti. Tänker inte sätta mitt eller andras liv på spel, bara för att jag SKA till praktiken.

Nu sitter vi framför TV:n och slappar. Ska nog snart ut och skotta lite. Annars så blir det inget mer ansträngade gjort ikväll.

Imorse så skulle jag ha vägt mig, men det glömde jag bort. Får göra det imorgonbitti istället. Så blir det när minnet inte är med en ;)

Kram

Avklarat

Nu har jag avklarat veckans sista träning =) Det var armar, bröst och rygg som fick sig en omgång. Var inget motiverad till att tränan, men ack vad skönt det var efteråt. Passet var svettigt värre, enligt mig, för att vara ett hema pass. Jag fick invigt mitt gummiband/fitnessband. Har aldrig andvänt ett sådant tidigare. Nu vet jag hur det är att träna med band. Det kommer jag att göra fler gånger. Det följde även med övningar i paketet till gummibandet.

Förutom träning så har dagen varit lugn. Vi har varit och shoppat lite kläder på Bo Ohlsson. Det blev en svart skjorta till älsklingen. Jag köpte en svart klänning med blommor och paljetter på. Det blev även en beige midjekort kofta med rosor längst knäppningen och framsidan av halsringningen. Bild på kläderna kommer vid ett senare tillfälle. Jag kommer att inviga kläderna på lördag, då vi ska på julbord med älsklingens jobb. Ser verkligen fram emot det. Det ska bli kul att få slöppa loss och ha kul.

Nu sitter jag nyduchad och tittar på TV. Ska snart stänga ner datorn och ta ett tag med stickningen. Vill ju bli klar med min tröja någon gång ;)

Kram

Skallebank =(

Hade precis skrivit ett lång inlägg, men det försvann helt och hållet =((
Nu blir det en kortare variation av det inlägget.

Har haft huvudvärk hela dagen. Nu efter lite piller och imagrannässpray så börjar det lätta. Men det börjar att bli en aning jobbigt att ha huvudvärk, har haft det mer eller mindre i en vecka nu. Har fått en telefontid till min läkare på tisdag.

I förmiddags var jag ute och halkade på vägarna. Inget kul, men jag var tvungen. Skulle till frissan för att klippa och permenenta mig. Blev väldigt nöjd med resultatet. Bild kommer på det vid ett senare tillfälle (tror jag).

Älsklingen min vaknade med 38,8 graders feber idag. Han skulle också varit och klippt sig, men det fick avbokas då han fick en akuttid till vårdcentralen. Han skulle få sitt öra, som han har problem med. Tyvärr så visade det sig att röret trillat ur örat och att han har en öroninflammation på G. Han fick ingen pencilin, men ska ringa till sin öronläkare på måndag. Troligtvis behöver ha få ett nytt rör i örat. Stackrs min älskling. Hoppas att ha blir frisk snart.

Annars så har dagen varit lugn. det har blivit lite vila för oss båda, en långpromenad (båd) med hunden. Nu sitter vi vid datorerna, samt har ett öga på TV:n

Kram

Inget ikväll heller

Jaha, det blev inget av min träning ikväll heller. Det beror mycket på att jag har n sån j*vla huvudvärk, samt att min träningsvärk fortfarande känns av. Det passet jag skulle kört här hemma idag, har jag hela helgen på mig att göra. Det ska jag fixa. Vem vet, jag kanske gör det när jag kommit hem från frissan imorgon, eller kanske rent av innan frissan. Men då beror det helt på hur dax jag vaknar.

Min stackars älskling har blivit sjuk. Han har feber, är hostig och har fått problem med sitt högra öra. Han fick inopererat ett rör i det för någon vecka sen. Nu kommer det ut en seg, nästan snorliknande, vätska ur det. Jag har ring till vårdupplysningen ang örat. Rekommendationen blev att älsklingen ska ringa till vårdcentralen och försöka få en tid imorgon. Troligtvis är det en öronimflammation som han fått.

Annars så har kvällen varit lugn. Har hållt mig inomhus, då snön vräkt ner hela kvällen. Visst är det mysigt, men inte när man ska ut och köra bil. Och det ska jag imorgonförmiddag, då jag ska till frissan. Hoppas att vägarna är plogade då.

Nej, nu ska jag krypa ner under mitt goa täcke och försöka sova.

Kram

Träningen avklarad

För tredje dagen i rad så har jag tränat. Idag gjorde jag det här hemma i TV-rummet. Nu har rumpa, ben och bröst fått sig en omgång. Nu sitter jag här med ett härligt darr i benen och magen. Troligtvis så kommer jag att ha mer träningsvärk i mina lår och ljumskar imorgon än vad jag har nu. Men vad gör det, när jag vet att det är värk för den goda sakens skull.

Nu känner jag att jag verkligen har kommit på rätt spår med min träning. Det börja vara kul att träna och det känns inte som ett tvång. Sen så känns det hur skönt som helst efter träningen. Jag fattar inte att det är jag som skriver dessa orden. För det känns inte som jag, då jag varit anti på träning innan. Men nu gör jag allt för att strama upp min kropp och må bra.

Jag var precis ner i köket och bryggde en mugg med latte. Skalade öven lite morötter, då jag vill unna mig dem med lite dip. Kan säga att benen var en aning darriga och geleatkiga när jag gick ner och uppför trappan.

Nej, nu ska jag njuta av kaffet och morötterna.

Kram

Fullt fokus

Nu har jag fullt fokus på min träning. Igår blev det 45 min styrketräning och idag har jag joggat 18 min och vattengympat 30 min. Kan säga att det känns lite i jumskarna. Där börjar träningsvärken att göra sig påmind. Jag har även gjort ett träningsschema för denna och nästa vecka. Så nu vet jag vad jag kommer att träna och när det kommer att ske.

Så här ser schemat ut för denna veckan:

Måndag: Styrketräning 45 min
Tisdag: Jogging 18 min
            Vattengympa 30 min
Onsdag: Mage
             Rumpa
             Ben
Torsdag: Boxning
Fredag: Bröst
            Rygg
            Armar
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

Träning för nästa vecka:

Måndag: Styrketräning +
             Rumpa
             Armar
             Ben
Tisdag: Vattengympa
            Jogging
Onsdag: Ledig
Torsdag: Boxning +
              Rumpa
             Mage
             Ben
Fredag: Bröst
            Rygg
            Armar
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

Nu återstår det att se om man håller planerna. Jag får verkligen hoppas det, för nu vill jag bli av med de sista 10 kilona. Vet att det är de svåraste kilona att få bort. Men jag kommer inte att ge mig.

Nej, nu ska jag titta lite på TV.

Kram

Tiden rusar iväg

Just nu så tycker jag att tiden den rusar iväg lite för fort. Tycker att det inte var så länge sen det var den 1 nov och nu är det den 22 nov. Jag hinner inte riktig med i svängarna. Men bättre att tiden går fort än att den snigar sig fram.

Den sista veckan har jag fått så mycket info att min hjärna knappt kan ta in mera. Tror nog att jag får sätta mig och skriva ner saker och ting så att jag inte glömmer bort något. Det är ju som jag skrivit tidigare mycket att ta in ang adoption. Det finns så många förmedlingar att välja på. Vi måste sätta oss och jämföra dem och ta fram för och nackdelar från varje förmedling. Det är ju trots allt mycket pengar det handlar om, om vi nu väljer att gåvidare med planerna på adoption.

Helgen som gått har varit fullspäckad. Jag var och "jobbade" i fredags. Sitter som hallvärd på YIF:s (handboll) hemma marcher. En av säsongens sämta matcher.

I lördags hade vi gäster. Men starten på dagen var inte den bästa. Älsklingen och jag var inte de bästa vännerna då. Jag tyckte att ha bara letade fel på mig hela tiden och det gjorde att jag inte mådde så bra. Jag var stundtals gråtfärdig och kännde att jag likaväl kunde packa väskan och bara fly. Men allt ordnade sig och det är det viktigaste. Kvällen var jättetrevlig, med god mat och underbart sällskap.

Igår söndag skulle vi till Kristianstad för att gratulera min systerdotter på hennes 10 årsdag. Alltid lika kul att träffa henne och hennes familj. Tyvärr så bor hon inte tillsammans med sin mamm, min syster, men det är inget att föra något åt.
Vi hade ingen aning om vad vi skulle ge henne i födelsedagspresent. Det blev ett presentkort på LINDEX, så hon kan köpa vad hon vill. Alltid lika svårt att hitta på vad man ska köpa.

Idag jag varit ledig =) Det har blivit ett styrketräningspass. Var inget motiverad, men acka vad härligt det var att träna. Somvanligt hade jag sällskap av Monali. Det är ju roligare att träna när man har sällskap och en som peppar när det känns tungt. I eftermiddag har jag tvättat och åter tvättat. Har även försökt bota min begynnande migrän och den börjar kännas lite bättre nu. Det har även diskats och fixat till kvällsmat. Nu sitter jag här vid datorn och samtidigt har jag ett öga på TV:n.

Nej, nu ska jag snart sätta mig vid älsklingens dator. Ska hjälpa honom att fixa en ny emailadress. Då vi har en ny operatör så funkar inte våra gamla emailadresser.

Ni får ha en fortsatt underbar kväll.

Kram

Mycket att ta in

Oj,oj vad otroligt mycket information det är att ta in ang adoption. Det snurrar runt i mitt stackars lilla huvud. Men en sak som jag konstaterat är att om vi ska adoptera så MÅSTE vi gifta oss. Alla länder har krav på det. Vissa länder kräver att man varit gifta minst ett år och att man då varit sambo lång tid innan man gift sig. De flesta länderna kräver att man varit gifta i 3-5 år för att ens vara aktuell för adoption. Helt sjuk tycker jag. Vad är det som säger att ett förhållande är stabilare bara för att man gift sig. Jag tycker att dom skulle se till hur länge man levt tillsammans. Min sambo och jag har varit tillsammans i 18 år och bott tillsammans i 17,5 år.

Sen har jag även konstaterat att det är inte billigt. Men det visste jag sen innan. Det kan kosta allt från 100 000 kr till 300 000 kr, beroende på vilket land man söker sig till och hur länge man behöver vistas där.

Det är alltså en hel djungel att ta sig igenom, men det är intressant. Skulle vi nu dra igång adoptionskarusellen och att vi blir godkända, så är vi garannterade ett barn. Detta utfallet vet vi inte om vi skulle få, om vi skulle valt att göra IVF (provrör) privat. Och det kan ju kosta lika mycket som en adoption beroende på hur många försök man gör.

Så för min del blir det adoption. Tror nog att det är i de banorna som min sambo tänker. Så nu är det väl bara att se till att komma iväg till prästen, för att sen dra igång karusellen =)

Kram

Uppdatering

Idag hade jag vägning. Det var 3 hg minus denna veckan =) inte mycket, men jag är så nöjd med det lilla. Det är en bit på vägen. Har totalt gått ner 34 kg sen i början av februari. Sen jag vägde som mest har jag gått ner 50 kg. Tänkte bjuda på lite bilder från då jag var som störst och hur jag ser ut nu.

 
Så här såg jag ut när min väninna skulle gifta sig för tre år sen.


Så här se jag ut idag.
Klicka på bilderna för att få dom större.

Kram


Återfått lite hopp

I eftermiddags var älsklingen och jag på återbesök till läkaren som opererade mig i tisdags. Det var inga glada miner när vi åkte dit. Hade ju allt färskt i huvudet sen i tisdags. Det var då mattan rycktes undan för mina fötter. Allt hopp man hade på att bli mamma/förälder försvann. Allt för att jag/vi fick besked på att det är stopp i mina äggledade. Fick samtidigt besked att IVF (provrörsberuktning), via landstinget inte var att tänka på. Då jag är för "gammal". Dom har 38 år som åldersgräns. Efter det så blir resultaten sämre.

Men idag fick vi positiva besked av läkaren. Han ska göra allt vad han kan så att vi kan få ett IVF försök till. Viss han kan inte lova att det blir så, men han ska göra sitt bästa. Mina äggledare är det inget att göra något åt. En operation är inte att tänka på då resultatet oftast inte blir bra. Så nu ställer jag mitt lilla hopp på att vi får ett IVF. Samtidigt som vi väntar på besked om IVF, så ska vi kolla upp adoption. Jag vet att det är en tuff och lång process. Jag har varit inne på adoption tidigare, men inte min älskling. Nu är det älsklingen min som tagit upp det. En sak som vi måste fixa innan det kan bli aktuellt med adoption är att vi får gifta oss. Det är adoptionsbyråernas/ländernas krav att man ska vara gift. Men en sak åt gången. Först ska vi leta info om adoption och läsa på. Gäller att ha så mycket "kött" som möjligt på benen, när man väl drar igång processen.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av kväller och försöka smälta dagens intryck.

Kram

Många tankar

Just nu är det många tankar och frågor som snurrar runt i mitt huvud. Det är så mycket som jag undara över och vill ha svar på. Troligtvis så får jag det på måndag när jag ska på besök till läkaren som opererade mig. Min älskade sambo ska också med. För jag tror säker att han har en del som han vill ha svar på. En viktig fråga för mig att få svar på är om det går att operera äggledarna, så att det blir en passage i dem igen. För jag vet att dom funkade hur bra som helst för 8 år sen.
Skulle vi nu inte få någor positiva svar på måndag, så får vi försöka lägga utökningen av familje bakom oss. Det kommer inte att bli lätt, men det måste gå. Iställlet så kommer jag att lägga allt fokus på min vikt, träning och framförallt min familj. Men ännu så ska jag inte måla fan på väggen. Fram till läkarbesöket så ska jag försöka vara positiv. Tur att jag har mina älskade katter och älsklings hunden att gosa med. Ja, jag har min älskade sambo också. Han är klippan i mitt liv. Han finns där i med och motgång och det ska ha ha en stor eloge för. För jag är inte alltid den lättaste att leva med. Men vem är det?? Alla så har vi fel och brister. Ingen är perfekt, så är det bara. Fast visst så vill man vara den där perfekta felfria männinskan, lite då och då. Jag vill det, men ibland är det så befriande att visa upp sitt rätta jag och rämna fasaden.

Nu till något annat mer kul.

Igår var jag barnvakt ett par timmar åt älskade lilla Freya. Alltid lika kul att få vara med henne. Vi tog oss en härlig promenad och avslutade den med en fika på Bullen och Bönan. Lillan somnade skönt under promenaden. Så då passade jag på att ta en sväng inom Bo Ohlsson. Behöve göra lite shopping av pysselsaker till julkorten, som jag ska göra.
Lite senare på eftermiddagen tog jag och Roy en snabb promenad i regnet och blåsten. Visst var det skönt när vi kom hem igen, men inte under själva promenaden. Kvällen tillbringades i soffan med härlig avkoppling tillsammans med mina älsklingar.

Idag har jag varit på en härlig fika hos en underbar väninna. Tack Thina för en trevlig stund. Det är så skönt att veta att du finns där för mig, nu när jag är en aning nere. Kul att jag kunde ställa upp och passa lillgubben, när du akut fick rycka ut. På vägen hem handlade jag hem en "räkbomb" till kvällsmaten. Det blev även en tur till banken. Behövde byta ut mitt VISA kord, då det strular en del. I eftermiddag var min svägerska in om och lämnade mitt täcke och mina kuddar som tvättat åt mig. Tack snälla du, för att du hjälpte mig.
I eftermiddags tog Roy och jag en långpromenad på ca 4 km och den tog ca 33 min i mycket motvind.

Nej, nu ska jag titta på IDOL.

Kram

Både bra och dåligt

Ja, så gick operationen igår. Läkarna lyckades att få bort missbildningen/skiljeväggen i min livmoder. Detta har jag velat få gjort i 15 år. Men tyvärr så gick det inte så bra när äggledarna skulle spolats. De är helt igen korkade. Ingen kontrastsvätska kunde passera. När jag fick höra detta vart det som ett slag i ansiktet. Nu får vi leva med våran barnlöshet. Visst har jag innerst inne vetat att vi troligen aldrig skulle få uppleva att få barn på naturligväg. Visst finns det provrörsbefruktning, men där har jag passerat ålderssträcket för att få betalt via landstinget. Och som det ser ut nu så har vi inte ekonomi till att betala själva. Vi får sätta oss och diskutera hur vi kommer att gå vidare, men först ska vi boka in ett nytt besök till läkaren som operarade mig. Detta för att min älskling ska få den informationen som jag fick igår, samt att diskutera om det kan göras något åt äggledarna.

Till att ha blivit operarad igår, så mår jag hyffsat idag. Har lite ont i snittet under navlen, men annars ingen annan smärta. Visst är jag trött, men det är ju inte så konstigt då jag blev nedsövd. Kommer att vara hemma till och med måndag, för att "kurera" mig ordentligt. Vill inte riskera något.
Jag har verkligen snälla arbetskamrater. Fick ett SMS från dem idag, där de undrade hur operationen gått och hur jag mår. Det är ren omtänksamhet från dem.

Nej, nu ska jag snart stänga ner datorn och dra mig mot sängen.

Kram och natti natt

Förlåt

Jag ber så mycket om förlåtelse för min dåliga uppdatering. Denna veckan har varit ganska så händelselös. Tränade styrketräning i måndag, vattengympa i tisdags och tog en promenad idag. Det är vad jag tränat. Skulle boxats igår, men det fick jag inte för läkaren. Det var för att jag fick kortisonsprutor i mina axlar. Det blir ingen boxning nästa vecka heller, då jag blir opererad på tisdag. Nåja, det är bara till att ta nya tag när jag känner mig fit for fight igen.

Idag har jag varit ledig och tagit det lungt. Hjälpte sambon med att måla 4 pålar, som vi ska ha till ett plank, där vi ska ha soptunnorna gömda. Annars så har det småpulats lite. Inget som har varit något ansträngande. Jag har också försökt kurera en liten migränattack som kom smygande. Nu känns det mycket bättre =)

Nej, nu ska jag slappa framför TV:n och ta tag i stickningenn

Ha en fortsatt bra kväll och helg.

Kram

RSS 2.0