2 år

Tänk vad tiden går fort. Att det redan gått två år sen vi var tvungna att ta bort våran älskade Flisan. Hon hade varit sjuk några dagar (inte velat äta och dricka)innan jag åkte till Djursjukhuset i Malmö. Självklar så var jag/vi införstådda med att Flisan skulle bli inlagd. Vi var helt övertygade om att vi skulle få hem henne om någon dag. Flisan blev röntgad och där såg dom vad som fel med henne. Det visade sig att hon hade ett diafragmabrock. Jag var tvungen att ringa till försäkringsbolaget (Agria), för att höra om försäkringen täckte för en operation. Tyvärr så gjorde den det inte, då försäkringsbolaget hävdade att skadan var medfödd. Snacka om att det var ett tungt beslut som jag var tvungen att fatta. Jag valde att avbryta behandligen och att hon skulle få somna in. Skulle vi själva bekostat en operation så skulle den ha kostat omkring 20000kr. Och då var det inte säkert att Flisan skulle överleva en operation. Det var med tungt hjärt och en tom transportbur som jag körde hem igen. Kan säga att det inte var en rolig valborg för oss. Flisan fick aldrig uppleva sin 3 års dag. Hon finns för alltid i vårt hjärtan, vår älskade FLISAN.

Noll planer

Det är så underbart när man har en helt oplanerad helg framför sig. Ska bara ta och njuta av den. Vi kommer att fira Valborg hemma, ensamma. Vi bjöd hit älsklingens föräldrar, men dom vill en INTE komma. Dom ville hellre sitta ensamna hemma och se om grannen får fyr på sin brasa.Jag krusar dem inte. Vi kommer att grilla här hemma, men troligtvis inte gå och se på något bål. Kanske kommer en arbetskamrat till min älskling hit imorgon, för att titta på våran 4-hjuling, som vi ska sälja. Han är intresserad. Hoppas att han slår till =) Nej, nu ska jag nog ta tag i min filtstickning. Kram

Varit i farten!!!

Idag har varit en dag som jag varit igång nästan hela dagen. Fick tyvärr gå och vila en stund efter frukosten, då mitt huvud höll på att sprängs. Tog 1 timmes vila, sen vart det full fart. Inte för att huvudvärken var borta, men den fick inte hindra mig. När jag kom upp efter vilan satte jag en stas kanelbullsdeg. Under tiden som den jäste drog jag ner på byn. Det var lite mediciner som behövdes hämtas ut. Vilken tid det tog på apoteket. Det kändes som att alla hade HUR mycket som helst att hämta ut. Väl klar där gick jag till affären. Skulle inhandla lite ingredienser till kvällsmaten samt lite frukt. Hem igen, för lunch och sen fortsatt bakning. Medans bullarna stod på en andra jäsning tog Roy och jag en snabb rastning. Ville inte att han skulle behöva vänta längre, så att det kunde hända en olycka på golvet. Hemma igen åkte bullarna in i ugnen. När de var klara tog jag en fika. Ville ju smaka en nygräddad bulle tillsammans med kaffe. Efter fikan röjdes det undan och dammsögs. Disken blev diskad. Kvällsmaten fixades, chili con carne och ris. Nu började skallebanken att tränga sig på allt mer igen. Just nu sitter jag i soffan och tar det lungt. Kommer nog att ta tag i min stickning, då det var några dagar sen jag stickade senast. Nu ska jag fortsätta med slappandet. Kram

Träning, akupunktur

I förmiddags chockade jag min stackars kropp ;) Jag drog på mig tränings kläderna, snörade på mig gympadojjorna och pluggade in musiken i öronen. Det blev ingen promenad. Istället blev det en jogging runda på 1,340 km. Rundan tog ca 10 min. Jag joggade HELA rundan. Kände att jag skulle kunnat ta en lite längre tur, men jag ville inte ta i för mycket. Det är trots allt säker 8 månader sen jag joggade senast. Det kändes hur underbart som helst att chocka den trötta lata kroppen. Ska nu försöka att få en kontinuitet i joggandet. Vill försöka få upp flåset och känna ett gott välbefinnande. I eftermiddag har jag varit has min sjukgymnast i Simrishamn, för en omgång med akupunktur. Just nu så försöker vi få bukt på mina spända axel och nack musker. Det är dessa som till stor del ser till att jag får huvudvärk jämt och ständigt. Ikväll har jag tagit det lungt, då jag blir ruskigt trött efter akupunkturen. Jag har fått diskat och lagat middag, men inget annat ansträngande har gjorts. Kram

Åt fanders =(

Efter en månads väntan har tentaresultatet nu kommit. Som jag anade så gick det åt h-vetet. Hade jag haft 5 poäng till så hade jag blivit godkänd. Ja, ja jag hade det på känn, så det kom inte som någon överraskning. Det är bara till att ta nya tag igen. Omtentan är i mitten av maj. Så imorgon drar jag igång tentaplugget igen. Kram

...........

Har ingen vettig rubrik för dagens inlägg. Det är bara till att erkänna att det är så. Ibland har man helt enkelt idétorka. Vilken underbar dag det varit. Solen har gassat från en klarblå himmel. Tyvärr så har jag inte varit ute så mycket idag. Har varit på välbehövlig vattengympa. Efter den så blir jag så himla trött, så att jag bara åker hem för att vila en stund. Ikväll har jag varit på ljusparty. Där fanns så många underbara ljus och dofter att välja på. Jag handlade teljus med bärkompott doft. Dom luktade verkligen sommar, så det ska bli härligt att få hem dem. Tror säkert att det kommer att lukta underbart. Annars så har jag inte gjort så mycket mera idag. Har bara känt för att slappa. Vissa daga blir så. Imorgon ska jag till Simrishamn igen. Då är det tid för akupunktur och blodprovslämning. På förmiddagen tror jag att jag ska boka en date med tvättmaskinen. Känner att tvättkorgen börjar bli en aning full. Kanske blir det bullbak också, men det är om jag känner för det. Jag är sugen på kanelsnäckor. Ja, ja jag får se vad morgondagen bjuder på, förutom det som är inplanerat. Nej, nu kallar sängen på mig. Kram

Picknick

Idag har jag varit i Stadsparken i Lund för fösta gången. Skulle träffa andra som gjort GBP. Det kom bara en till. Hon hade med sig sin dotter och hund. Vi hade det hur trevligt som helst. Njöt av varandras sällskap, maten och SOLEN. Det blev en del prat och hur det gått för oss efter operationen. Vi blev opererade dagarna efter varandra på samma sjukhus, Centralsjukhuset i Kristianstad. Alltid kul att höra hur det gått för andra och jämföra erfarenheter.

Fast att jag hade kameran med mig så tog jag inga bilder, men det gjorde Rosa och hennes dotter. Här kommer bilder från dagen. Jag har ärligt stulit dem från Rosa.


Rosa, Coy och jag


Louise, Coy och jag


Coy ger mig en blöt puss =)

Tack Rosa, Louise och Coy för en underbart trevlig eftermiddag.

Kram

Röda kinder

Idag har jag fått lite färg på mina kinder. Dom har blivit härligt röda. Tyvärr så tillhör jag den skaran som bara blir röd och inte brun. Men vad gör det??!! Absolut inget för mig. Jag är så glad att man slipper gå och vara vit som en albyl året om.

Idag har jag varit ute mycket utan att förta mig. Det har varit en lugn dag. Jag har fått tvättat två maskiner och hängt ut tvätten. Har även sytt om en gardin till två. Så nu ska det bytas gardiner i TV-rummet. Det blir nog inte idag, då älsklingen min tar sig en välförtjänt vila. Han har varit igång hela dagen. Det har fixats med bilarna, mest med Cadillacen. Den har ställts på idag och vi har tagit en liten runda med den =) Ingen cab, men men det var härligt i allafall.

Nu sitter jag och slappar i soffan. Magen min är en aning ur form. Mår lite illa. Detta kom efter det att jag druckit lite kaffe. Får hoppas att det snart går över. Jag tror att detta är en släng av dumpning, som är vanligt band oss som är gastric bypas opererade. Alltså något man får leva med och acceptera.

När jag är klar med detta inlägget och datorn är stängd kommer jag att ta tag i min stickning. Vill bli klar med filten innan bebisen tittar ut.

Kram

Vilken jävla dag

Gårdagen var hur jävlig som helst. En dag som jag/vi vill glömma helt och hållet. Men visst så fanns det ett litet glädje ämne. Jag börjar med det. Kl 10 skulle jag vara på en andra anställningsintervju på sommarjobbet som jag sökt. Jag kännde att det gick jättebra. Nu hoppas jag verkligen att jag får detta jobbet, jag VILL ha det. Någon gång nästa vecka kommer jag att få besked om jobbet är mitt. Det SKA helt enket vara MITT.

När jag körde hem från Ystad så ringde min älskling. Han ville ha tetfonnummret till vårdcentralen. Han har gått och haft ont i ryggen ett tag och nu kände han att det började bli ohållbart. Jag bad honom höra av sig när han ringt och fått en läkartid, så att jag visste. Han hörde inte av sig, utan jag ringde upp honom. Då berättade han att han sagt till VC att han hade förutom ont på vänster sida i ryggen, även stickningar ut i bröstet. VC ville inte ta emot honom utan dom ville att han skulle direkt till sjukhuset. Älsklingen min tyckte att någon från jobbet kunde köra för honom, men ack nä, det gick inte. VC var rädda för att det kunde vara en hjärtinfarkt, så dom skickade dit en ambulans. När jag fick höra det slängde jag mig och hunden i bilen och körde iväg till sjukhuset. Nu visade det sig inte vara något fel på hjärtat. Smärtan i ryggen var sträckta muskler och muskelinflammation. Han har även förhöjt blodtryck och förhöjd puls. En lättnande suck från oss båda.

Under tiden som äsklingen låg på akuten var jag till djursjukhuset i Ystad med Roy. Han har fått problem med intensiv klåda runt sitt underliv. Hade vi väntat med läkarbesöket var det stor risk att Roy slickat hål på pungen. Detta hade resulterat i ett svårläkt sår. När han ändå var till läkaren fick vi hans klor klippta. Vi får inte lov att göra det för honom. Rör inte mina tassar och klor, sägen han med en ilsken min. Läkarbesöket slutade förutom med klippta klor, med en tratt runt huvudet och införskaffning av special shampo, special kam och en sprayflaska med essensiella oljor. Hans hudproblem beror på brist av dessa oljor. När vi var klara åkte jag till mina svärföräldrar och frågade om dom kunde passa Roy, så att jag kunde åka till sjukhuset igen. Dom ställde upp, fast att dom var barnvakt åt barnbarnet.

Nu var jag tillbaks på sjukhuset. Klockan var då runt 14.30 Min älskling hade inte ätit något sen frukosten kl 9, så jag gick ut till kaffeterian och handlade lite fika åt oss. Runt 15.30 fick vi åka hem =) Vi hämtade Roy och pratade lite med svärisarna, sen for vi hem. Älsklingen vilade lite och jag satte mig vid TV:n.

Idag har älsklingen varit hemma och vilat sig, men i morgon är han tillbaks på jobbet igen.

Nu kännsallt bra igen och vi hoppas att det så förblir.

Kram

Underbar dag

Vilken underbar dag det varit idag. Men tyvärr så har jag inte kunnat njuta av den som jag velat. Skulle ha varit ute i trädgården och klippt ner hallonen. Tyvärr så satte min värk stopp för trädgårdsarbetet. Synden straffar sig själva. Jag var ute och arbetade i trädgården igår och det har satt sina spår idag. Jag har fått ont i mina händer och handleder. Ja, ja jag vet ju att detta är baksidan med min ledgångsreumatism. Jag har inte bett om att få bli sjuk, men kan inte göra något åt det. Nu är det som det är. Jag vet att det kommer att bli bättre i morgon eller övermorgon.

I eftermiddags var jag och besiktigade vår ena bil. Vi hade våra aningar om att den inte skulle gå igenon. Älsklingen min trodde att det skulle anmärkas på någon av styrlederna, men det gjorde det inte. Tyärr så gick bilen inte igenom, avgas värdet var rent för högt. Så nu ska älsklinge försöka lokalisera vad det kan vara som orsakar det problemet. Kan han inte själva fixa det, så får vi vara så snälla att lämna in bilen på verkstad =(

Innan jag åkte iväg till besiktningen så ringde min mobil. Det var från företaget som jag var på anställningsintervju hos för ett tag sen. Dom vill att jag ska komma på en andra intervju. Den belv inbokad tills imorgon förmiddag. Så kl 10 ska jag vara på topp och marknadsföra mig själva på bästa sätt. Jag vill så gärna ha det här sommarjobbet.

Det blir ytterligare en tur till Ystad för mig imorgon eftermiddag. Då ska hunden till vetrinären. Han ser ut att ha fått någon form av hudirritation vid sitt underliv. Han slickar sig där för jämnan, den stackaren. Vi får hoppas på att det inte är något farligt. Jag tror inte det. Kan ju tänka mig att det inte är så kul för Roy att ha klådan.

Nej, nu ska jag sätta mig och fortsätta med min stickning. Håller på med en filt till en ny liten familjemedlem som beräknar att komma i mitten av juli. Nej, det är tyvärr inte jag som är gravid. Det är min underbara svägerska som ska ha smått.

Kram

Inte enligt planerna

Planerna för en joggingrunda i morse gick i kras. Jag vaknade runt 7 med en huvudvärk som inte var av denna värld. Gick och tog huvudvärkstabletter och försökte sova en stund till. Med tanke på att mitt huvud höll på att sprängas, så var det bara till att ta det lungt.

Huvudvärken verkade till att släppa lagom tills det var tid för mig att köra till Simrishamn för akupunktur. Men innan det hann jag med en snabb visit till Lindex.

Det var verkligen skönt och välbehövt att få akupunktur. Min akupuktör sa att det var inte så konstigt att jag hade huvudvärk, då mina muskelr vid axlarna och nacken var spända som fiolsträngar.

När jag kom hem tag jag en skogspromenad tillsammans med hunden. Kameran fick också komma med.
Här kommer lite blider från promenaden.


Vitsippor i en grustrapp


Laxtrappa


Mera vitsippor


Jag och mitt sällskap

Kram

Shopping

Idag har jag varit i Simrishamn och shoppat. Tog en sväng in om på Lindex. Skulle bara leta efter en vår/sommarjacka. Hittade det jag sökte och lite till ;)Alla bliderna har jag lånat från Lindex Shop Online.

Jackan i stl 40 har jag redan invigt och den sitter som en smäck. Linnet i stl M har jag bara provat så även byxorna i stl 38. Kan inte fatta att jag kan ha byxor i stl 38. Tänk att i februari förra året så var min byxstl 54/56. Det är helt otroligt vilken resa jag gjort.

KRAM


Chocka kroppen

Imorgon bitti tänker jag chocka min stackars kropp. Den har varit slö tillräckligt länge nu. Så klockan ringer kl 8, det är ingen chock i sig. Jag tänker ta på mig träningskläderna och snöra på mig gympadojjorna, för att sen ut och ta en jogging runda. Det är en chock för min slöa kropp. Det är evigheter sen jag joggade senast, så det kommer att bli ett väldigt lungt tempo. Vill inte dra på mig några onödiga skador. Men nu känner jag att jag behöver få komma igång. Nu är det SLUT på alla undanflykter. Jag behöver verklign få upp flåset igen och känna mig "tränad".

Det har knappt blivit någob träning för mig i år, förutom vattengympan. Då jag dragit på mig den ena förkylningen efter den andra, eller så har det varit ryggen som pajjat. Nu känner jag att jag är fit for fight. Det var LÄNGE sen jag hade den känslan i kroppen senast. Jag hoppas att denna känslan kommer att hålla i sig.

Kram

Nedåt!!!

Nu rör det sig på vågen igen. Efter att ha pendlat mellan 67-69 kg i 5 månader så var min vikt igår 65,6 kg. Jag vet inte när jag vägde så här lite senast. Det var nog innan min student 1992. Är så otroligt glad, för nu har jag 6 hg kvar till min målvikt på 65 kg.

För 3 veckor sen var jag hos min reumatolog för kontroll. Jag passade på att be honom att skriva en remiss till bukplastik. 10 dagar efter det läkarbesöket fick jag en bekräftelse från kliniken som ev ska utföra operationen. Fick även en tid för konsultation till den 31 maj. Snacka om att både min läkare och Akademikliniken är snabba. Det uppskattar jag verkligen. Nu tycker jag att tiden kan gå lite fortate, då jag vill få konsultationen avklarad.

Jag vill inte genomgå operationen för att jag är fåfängd. Jag lider verkligen av mitt hudöverkott på magen. Får svamp och eksem besvär. Och när det bryter ut så luktar det inte så gott. Hade jag inte haft dessa problemen så vet jag inte om jag skulle vilja genomgå en så stor operation. Ja, ja jag får ju först se om jag blir beviljad.

Kram

Tillökning

Våra guppisar har ynglat av sig. Har vi inte sett fel så har vi fått 5 nya fiskar. Hoppas att dom överlever, för deras föräldrar är inte dom snällaste. Jag vet att de vuxna kan äta upp sin avkomma. Ja, ja vi får se hur det går. Det är första gången som vi får yngel. Nu har vi satt en av våra honor i en yngelbox, i förhoppning att hon ynglar av sig. Hon är hur tjock som helst, så vi tror att det är hon som ynglat av sig.

Kram

Förlovning!!!!


Idag är det 17 år sen älsklingen och jag växlade ringar med varandra.
Jag älskar honom lika mycket ännu om inte mera.
Vi är nu inne på vårt 19:de år tillsammans.

JAG ÄLSKAR DIG MIN UNDERBARA SAMBO!!!!!

Kram


Gick bra!!!!

Anställningsintervjun i morse gick kanon bra. Jag har aldrig kännt mig så nöjd efter en intervju som jag gjorde idag. Det var avsatt 45 min, men vi var klara efter max 20 min. Han som höll i intervjun sa att han aldrig har haft en intervju som gått så fort och så bra :D Intervjun avslutades med att han sa SJÄLVKLART SKA DU HA ETT JOBB HOS OSS. Snacka om att jag blev oerhört glad när han sa det. Han skrev även ett STORT + i slutet av mina papper. Något som han aldrig brukade göra. Intervjuaren tyckte helt enkelt att jag är social och öppen. Detta gjorde min dag. Nu hoppas jag verkligen att han håller sitt ord ;) Jag kan inte påverka något mera. Jag gjorde helt enkelt mitt bästa och mer kan jag inte göra. Nu återstår den jobbiga väntan på besked. Tyvärr så vet jag inte när det kommer, då dom genomför intervjuerna denna och nästa vecka.

Kram

Irriterad

Var för en stund sen på Bo Ohlsson för att handla planterings jod. Dom sålde en säck på 50 liter för 10 kr. Otroligt billigt. Så jag fyllde bagaget med 10 säckar. Kan säga att det var en lång ringlande kö med bilar till jorden. Alla stod snällt och väntade på sin tur i kön utom en bil med två medelålders damer i. Dom skulle tränga sig till vilket pris som helst. Den ena damen ställde sig framför bilen, som var framför mig, och bankade på dennes motorhuv. Hon tyckte att det var för jävligt att han inte släppt in dom i kön. Där ränn bägaren över för mig. Jag rullande ner min ruta och sa att kön är där bak, vilket inte accepterades. Till på köpet så hade dom inte varit inne och betalt för jorden innan dom började tränga sig. Det slutade med att damerna gick och betalade, sen bar dom jorden, en bra bit, och sen körde dom iväg.

Jag tycker att det är ohövligt att tränga sig, när man ser att det är en lång kö. Men här är det inget ovanligt att äldre tror att dom kan göra precis som dom vill. Man blir bara så IRRITERAD när männsikor inte kan följa "reglerna". Vi stod alla i kön för en anledning. Dessa damerna vari inte dom ända som trängde sig. En pensionärs dam gjorde precis likadant, men hon körde förbi kön och ställde sig först.

Ja, ja gjort är gjort. Men jag tyckr fortfarande att det är ohövligt att tränga sig. Bara för att man är äldre så ska man inte tro att man har rätt till att göra precis som man vill. Jag trodde att äldre före gick med gott exempel för oss yngre. Som dom beter sig vill dom ju inte att vi yngre ska göra. För gör vi så blir det ett JÄVLA liv.

Så nu har jag fått avreagera mig. Nu känns det lite bättre.

Kram

Onsdag

Ja, nu tror ni att käringen har gått och blivit senil ;) Men ack nej, det har jag inte. Men på onsdag är det en avgörande dag för mig. Det är en dag då jag ska sälja mig själva med hull och hår. Nu undrar ni säkert vad jag svamlar om. Jo, så här är det. Kl 8 på onsdag morgon ska jag vara på en ANSTÄLLNINGSINTERVJU!!!! Jag hoppas att jag är en av de 22 sommarvikarier som drar en vinstlott. Vill så gärna ha detta jobbet. Skit samma att jag måste arbeta hela sommaren och inte får någon ledighet tillsammans med min älskling. Jag får se det från den positiva sidan. Det blir ju ett underbart tillskott i den nu skrala kassan. Så förhoppningsvis kan jag/vi stoppan undan lite mer än vad vi gör. Och vem vet, jag kanske kan få råd till en resa till Schweiz, för att besöka min UNDERBARA och starka lillasyster.

Idag har jag varit på info ang sommarjobbet. Efter det tog jag en tur på stan (Ystad). Det blev även lite shopping. Ett nytt smycke till min percin i örat. Det inhandlades även 5 par trosor och 2 bh:ar. Så nu har jag en massa läckert att ha under till. Vem vet, älsklingen min kanske tycker att det är sexigt ;)
Turen på stan avslutades med en fika på Espresso House. Det blev en grillad baugett (åt halva) och en latte. Kan bara säga SMASKENS.

Nu sitter jag och tittar på TV. Ska snart ta tag i min virkning, så att duken blir klar någon gång.

Kram

Trötter

Sitter och tittar på Mästarnas Mästare, men skulle helst av allt vilja SOVA. Är hur trött som helst. Men jag ska försöka  hålla mig uppe en eller två timmar till.

Dagen har varit lugn. Vi fick frukost besök av vårt älskade lilla gudbarn och hennes föräldrar. Dom var lite nyfikna på vårt "nya" akvarie. När dom åkt hem tog vi oss en underbart härlig vila. I eftermiddag när älsklingen var och hjälpte sina föräldrar passade jag på att boka en date med tvättmaskinen. Medans det gjorde sitt hamnade jag framför TV:n tillsammans med min virkning. Vad har jag mera gjort idag??!! Ja, det vanliga som måste göras i ett hushåll, diska och laga middag.

Innan jag stänger ner datorn för kvällen ska jag uppdatera mitt CV. För imorgonbitti kl 9 ska jag till Samhall i Ystad för info ang sommarjobb. Väl där så vet jag att det kommer att bokas in en anställningsintervju. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag får jobbet. Är så less på att gå hemma. Sen är det inte helt fel att få mer pengar att röra sig med. Det är ju något som jag inte är så bortskämd med.

Nej, uppdatering av CV. Sen ska jag nog beställa en vår/sommarjack på Ellos.

Kram

Fredag

Fattar inte riktigt vart tiden tar vägen, trots att jag är hemma hela dagarna. Det är redan fredag idag och jag undrar vart veckan har tagit vägen. Ja, ja nu har jeg en helt orörd helg tillsammans med min älskling.

Ibörjan av vecka tentade jag av organisationsteorin. Det var verkligen tufft både fysiskt och psykiskt. Fysiskt var min rygg som inte ville som jag ville. Jag hade så otroligt ont att jag satt periodvis och grät. Inte bra när man tentar. Prykist, ja det var verkligen psykist pressande. Jag har aldrig gjort en hemtenta innan, så detta var verkligen en erfarenhet. Tentan las ut kl 9 i måndagsmorse och skulle vara inne til kl 12 i tisdags.

I onsdags kväll var vi en sväng till Malmö. Vi skulle köpa en ny pump till vårt "nya" stora 200 liters akvarium. Den som tillhörde läckte och vi hade inte lust till att leta vart läckan kom ifrån. Jag började även en ny virkning. Så nu håller jag på att virka en svart duk. Ska bli spännande att se resultatet.

Idag har vi köpt lite fiskar till akvariet, så nu är där liv och rörelse.

Nu sitter vi och tar det lungt och njuter av kvällen.

Kram

RSS 2.0