Färdig. Så här blev haklappen när jag deko...

dsc00026 (MMS)

Färdig. Så här blev haklappen när jag dekorerat den. Nu hoppas jag att Freya gillar den.


Ska snart iväg och träffa goa vänner. Vi s...

dsc00023 (MMS)

Ska snart iväg och träffa goa vänner. Vi ska ta en härlig fika. Det tar riktigt länge sen vi alla träffades. Kram


Virkning Denna ha...

dsc00022 (MMS)

Virkning Denna haklapp har jag virkat åt lilla Freya. Hoppas att hon gillar den :)


Blä............

Jepp, så känns formen för mig idag. Har ingen ork i kroppen. Är frusen, har huvudvärk och ont i kroppen. Känns absolut inget bra, då jag är i sluttampen på min ledighet. Börjar ju praktiken igen på måndag. Jag hoppas verkligen att det inte blir något mera av sjuksyptomen.

Annars så har vi varit sociala idag. Vi har varit hemma hos min mamma på eftermiddagskaffe. Hon hade gäster som gärna ville träffa oss. Kan säga att dom inte kände igen mig på mitt utseende, utan dom fick gå efter min röst =)) Det är iofs flera år sen vi träffade dom senast. Det var verkligen kul att träffas. Roy fick också följa med, då mammas gäster är väldigt förtjusta i djur, speciellt hundag.

Nu kan jag säga att mammas gäster inte är dom första som inte kännt igen mig. De senaste veckorna är det flera som undrat om min älskling skaffat sig en ny flickvän =)) Visst är det kul när man får så positiva reaktioner. Då vet jag att jag inte gjort fel som gjort min magsäcksförminsking.

Igårkväll hade vi kära vänner och deras barn på besök. Alltid lika trevligt att träffa dom. Tyvärr så blir det ibland allt för sällan. Men så är det ibland. Det är inget att hänga läpp över. Kvällen blev mycket lyckad, med god mat och dryck, trevligt sällskap och massor av skitsnack. Ungarna hann även med att busa runt i poolen, vilket var väldigt uppskattat. Det spelades även lite kubb och krocket.

Som ni säkert ett i mitt förra inlägg, så var våra katter och blev vaccinerade igår eftermiddag. Det var inte uppskattat av dom =) Det blev allmänt sura och grininga. Helst den gamla (gråa) katten. Vi hann inte mer än att komma hem innan hon visade sitt sura humör. Hon hade då inte ens kommit ur transporten, då hon började morra och fräsa åt precis allt ;) Så det var lungnast att låta kissarna vara resten av dagen.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på friidrotta EM.

Kram

Två sura kissar efter vaccination. Idag da...

dsc00014 (MMS)

Två sura kissar efter vaccination. Idag dagen efter är dom på mycket bättre humör :)


Farit runt

Idag har vi farit runt nästan hela dagen. Men inna vi gjorde det så kom våran älskade Freya. Vi hade lovat att passa henne idag. Så när bilbarnstolen och Freya var fastspännda styrde vi kosan söderut. Första stoppen blev på Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Där tittade vi runt på lite lokalt konsthantver. Det var verkligen fina kreationer till vettigt pris. Lunchen intog vi tittandes ut över havet. Det blev köbe mat. Lillan ville inte ha sin välling. Mätta och belåtan gick vi mot bilen, där lillan fick ny blöja. Nu styrde vi norrut, mot Malmö. Där var målet IKEA. Planen var att införskaffa en matstol till Freya, så att hennes föräldrar slipper att ta med en när dom ska hit. Det blev även inhandlat lite annat smått och gott. Medans älsklingen min styrde mot Biltema gick Freya och jag in en sväng på Stoff och Stil. Där inhandlade jag lite frotté för att sy en mjul kudde till Freyas matstol. När det var klart mötte vi upp min älskling inne på Biltema. Mitt besök blev inte så långvarit där, då lillan högt och tydligt sa till att NU är jag hungrig. Efter en flaska välling somnade hon gott. Men tyvärr så blev det inte så länge, då vi skulle köra hem. Hon somnade igen i bilen. Hemma igen blev det blöjbyte och bus innan jag och älsklinge åt lite. Efter det körde vi hem Freya till hennes mamma, som saknat sin lilla dotter.
Med andra ord så har vi haft en helt underbar dag, tillsammans med våran älskade solstråle.

Ikväll så har jag äntligen fått tummarna loss till att rensa ut i garderoben. Det var väldigt mycket kläder som åkte ut och alla var för stora till mig =)) Jag kommer att skänka bort kläderna. Kommer endast att spara på ett par byxkor och en topp, för att jag verkligen inte ska glömma bort hur stor jag varit. Älsklingen och jag fick oss ett gott skratt när jag fick på mig ett par byxor i stl 56. Dom är verkligen för stora, nästan så att älsklingen min också fick plats. Lovar att det kommer ett foto på det senare. Så nu har jag säkert 3-4 säcka med förstora kläder.

När jag var klar med klädresningen så var det till att ta tag i månades tråkigaste uppgift. Räkningarna skulle betalas. Skönt att ha det avklarat.
Nu sitter jag och slö tittar på Top Gun. Så nu avslutar jag för dagen.

Kram

Helt underbart

Dagen idag har varit helt underbar. Älsklingen och jag har tillsammans med Freya och hennes föräldrar (min svägerska och svåger) varit på Ystadsdjurpark. En liten men helt godkänd djurpark. Hade inte varit där förut, men jag åker gärna dit igen. Även om man inte har barn, så är där underbart att vara. Det finns till och med en badplats där. Men den utnyttjade vi inte, BADKRUKOR =)
Istället för att skriva mer om dagen, visar jag den i bilder istället.


En färgglad papegoja


Kanin modell större =)


Apa, kommer inte ihåg namnet på den


Dagens sällskap


Alpacka


Getter


Kameler


Zebra


Lemurer

Detta är ett litet urval av djuren som vi såg. Det finns så många fler arter där. Tror att dom har ca 60 olika arter av djur på djurparken.

Kram

SEMESTER

Äntligen är den efterlängtade semestern här. Vi njuter av dagarna och umgås med familj och vänner. Idag har vi bjudit pappa och hans fru till Mossby kaffestuga. Det blev en underbar eftermiddag. Inte för att jag åt så mycket kakor, måste ju vara försiktig. Men jag gjorde så gott jag kunde.
Nu sitter jag framför TV:n och njuter av ett glas vitt =) Inte ofta som jag gör det, då jag inte är så förtjust i vin. Ibland får man "offra" sig. Nej, skämt och sido.

Imorgon ska vi till Ystadsdjurpark tillsammans med Freya och hennes familj. Det ska verkligen bli kul. Jag ser verkligen fram emot det. Har aldrig varit på den djurparken.  Har iofs inte varit på någon djurpark sen jag gick i grundskolan, och det är ju "hundra" år sen ;)

Annars så har vi inte så mycket inplanerat under semestern. Vi tar dagarna som dom kommer. Känns bra så.

Nej, nu har jag inte så mycket mer att berätta om. Ni får ha det så bra.

Kram

Hjärtat i halsgropen

Snacka om att min lilla katt Mitzi kan konsten att ge sin husse och matte gråahår. Igårkväll vid ett obevakat tillfälle lyckades lillan att ta sig ut på fönsterbläcket. När husse såg det (jag hade gått och lagt mig) skulle han försöka ta henne. När han öppnade fönstret mer så skulle lillan vände på sig och då tappade hon balansen. Hon föll 4-5 meter ner och landade på en stenagdgång, precis sidanom stentrappan. Men nu kan jag säga att hon förbrukat ett av sina nio liv, för hon klader sig helt utan några skador. När hon fallit kom husse in och kallade på mig. Han ville ha min hjälp att leta efter henne där ute. När jag fick höra vad som hänt blev jag helt panikslagen. Fick snabbt som fan på mig ett nattlinne och rusade ut. Vi gick på vars en sida om huset. Jag kallade på henne. När jag kommit till baksidan så kom hon från andra hållet. Vad hon pratade med mig, tror att hon blev glad att se mig. Då kom husse bakifrån och fångade henne. Till saken hör att Mitzi är en innekatt, så hon kännde sig nog väldigt vileskommen där ute, samt att hon var chockad.
Nu ligger lillan på klösen i sovrummet och njuter. Hon har absolut inte blivit rädd för att sitta vid ett öppet fönster. Men jag kan säga att jag nu har barnsäkrat fönsterna ännu mera. Förutom barnsäkra fönterhaspar, så har jag bundit fast dem. Detta har jag gjort så att hon kan stöta till hasparna utan att fönsterna kan öppna sig mera.

Neh, nu ska jag gå och gosa med turkissen.

Kram

Bakslag

När jag väl kände att orken och motivationen började komma tillbaks, så får jag ett bakslag. jag sitter här med en inflamerad vänster stortå. Slog naglen i bildörren när jag skulle gå av bilen. Detta hände i torsdags. Till på köpet så körde jag över tån med en barvagn. Detta är så klantigt och typiskt mig. I lördags så lossnade naglen helt, så nu är tån inte lika öm mera. Tyvärr så är jag svullen, så jag har svårt för att ha gympaskor på mig. Så träningen får snällt ligga nere tills svullnaden gett med sig.

Istället för att träna har jag passat på att njuta av solen. Har svett mig en aning, men inte så mycket att jag börjat fjälla. Det tycker jag är skönt, då jag alltid om sommrarna bränner mig regält. Nu använder jag solskydd nästan varje dag, då jag är ute hela dagarna på fritids. Det är inte alla som får betalt för att sola ;)

Innan jag avslutar detta lilla inlägget tänkte jag visa en bild på mitt senaste inköp. Det är en turkos sommarklänning i stl 42.



Kram

RSS 2.0