Grillad kycklingfilé med gräddig vitlkssås
En jättegod kvällsmat blev detta. Kommer att laga till det fler gånger.

4-6 portioner
600 gram kycklingfilé
klyftorna från en hel vitlök
citronsaft
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk philidalphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin
Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugn en kort stund. Vispa ut pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hölften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen, sila och häll tillbaks i grytan. Koka upp och red med philadelphia ost.
Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.

4-6 portioner
600 gram kycklingfilé
klyftorna från en hel vitlök
citronsaft
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk philidalphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin
Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugn en kort stund. Vispa ut pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hölften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen, sila och häll tillbaks i grytan. Koka upp och red med philadelphia ost.
Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.
Kommentarer
Trackback