Summering av 2010

Jag tänkte ge mig på en summering av mitt 2010. Det har varit ett händelserikt år med mot och medgångar.

Januari
Ja det började väl inte så bra för mig. Den 8 januari kraschadde jag våran bil. Jag satten den i mitträcket på E65:an, när jag var på väg till min praktik i Skurup. Som tur var blev jag inte skadad, det var bara bilen som blev illa tilltygad.
Den 20 januari blev vi morbror och moster till världens sötaste lilla Freya. Hon satte verkligen guldkant på våran vardag. Nu fick jag någon att skämma bort och det har jag verkligen gjort. Vi fick även det ärfulla uppdraget att bli hennes gudföräldrar.

Februari
Den 4 februari förändrades mitt liv för alltid. Jag fick äntligen det svaret jag ville. Jag hade blivit godkännd för en GBP (gastric bypass, magsäcksförminskning). Resten av denna dagen gick i svullandets tecken. Det gällde till att passa på en sista gång, för dagen efter började jag min flytperiod. Fick bara leva på näringsdryck innan operationen. Allt för att krympa fettet runt levern, så att den inte skulle skymma magsäcken under operationen. Den 18 februari begav jag och min älskling oss till Kristianstad, idag var det op dag. Men den stora frågan var om jag lyckats gå ner de 4,6 kilona som krävdes. Hade jag inte det så blev det ingen op. Jag klarade målet, jag hade gått ner 5 kg. Operationen gick bra och jag kännde mig hur bra som helst. Hade inga smärtor, som jag trodde att jag skulle få. Nu började en psykisk omväldande period i mitt liv. De närmsta 2 veckorna fick jag enbart livnära mig på flytande mat. Det fick absolut inte finnas tillstymmelse av några "kulmpar". Efter 1,5 vecka så längtade jag till purée kosten som skulle vara under 3 veckor.

Mars
Efter operationen så blev jag sjukskriven i 4 veckor, för att lära mig att leva med min nya mathållning. Det var absolut ingen dans på rosor. Psyket fick sig några regäla törnar. Kan säga att jag hade mycket nytta av en del grupper som jag gått med i. Där kunde jag ventilera mina tankar och få stöd. Jag träffade även underbara nyfunna vänner som också gjort GBP.
Mars försvann annars ganska så fort precis som mina överflöds kilon.

April
Det blev barndop för Freya och vi var hennes gudföräldrar. Det var väl det som jag kommer ihåg från denna månaden. Det var en månad då det inte hände något.

Maj
Var också en ganska så händelselös månad, fram till den 28:de. Då fyllde min älskling 40 år. Denna dagen firades tillsammans med familj och vänner.

Juni
Efter att ha haft lite problem med min aptit, så skulle jag få göra en gastroscopi. Jag hade en längre tid inte haft någon aptit. Det resulterade i att jag fick tvinga i mig maten och så ville jag inte ha det. Undersökningen gjordes den 17 juni, så tyvärr så missade jag skolavslutningen på min praktik. Det visade sig att jag var lite svullen matstrupen. Det var det som gjorde att inte velat äta.
Midsommar firade vi hos vänner och hade det hur kul som helst.

Juli
Våran älskade lilla Mitzi satte hjärtat i halsgropen på oss. Hon trillade ut genom fönstret i TV-rummet, från andra våningen. Det var ett fall på ca 5 meter rakt ner vid en betongtrappa. Hon landade på betongplattorna. Lillan hade tur i oturen och klarade sig oskadd.
Älsklingen och jag hade 2 veckors semester tillsammans. Det var hur skönt som helst. Det var även första sommaren som jag tyckte att det var kul att använda bikini.
Jag bokade även in en resa till min syster i Schweiz. Denna skulle gå av staplen den 2 oktober.

Augusti
Gick i ett naft utan att något speciellt hände. Jo visst så hände det något. Våran älskade Tova blev inlagd på djursjukhuset. Hon var verkligen illa därann av sin astma. Det var så illa att läkaren börjad diskutera avlivining. Så illa blev det inte, som tur var. Tova låg på sjukhuset i 5 dagar innan hon fick komma hem till oss igen. Det var ett kärt återseende från oss alla.

September
I mitten av månaden fick jag ett väldigt tråkigt besked. Min resa till Schweiz blev inställd. Jag vill inte berätta varför, mer än att det var en tråkig sak som hände.

Oktober
Jag tog min semester fast det inte blev någon resa. Det blev en vecka i lathetens tecken. Kännde att det behövdes för att kunna komma tillbaks med fulladdat batteri till praktiken.
I mitten av månaden blev jag sjukskriven 1 vecka. Hade dragit på mig en lunginflammation. Ville ju bli frisk så fort som möjldigt, då jag hade en väntande operation.

November
Den 9:de blev en missbildning i min livmoder bortopererad. Operationen gick bra, men tyvärr så fick vi även tråkiga besked. Mina äggledare var igenväxta, så vi kan inte bli föräldrar på naturlig väg. Läkaren började prata om IVF (provrör), men tyvärr så har jag min ålder emot mig. Men han skrev i alla fall en remiss. Så nu väntar vi med spänning om vi får vårat sista provrör eller inte. Hoppet är det sista som överger mig. Vi började även diskutera adoption och giftemål.

December
Var en ganska så händelselös månad. Det som var roligast var att fira Freyas första jul. Hon älskade verkligen sina julklappar, eller var det paketpappret som var roligast. Strunt samma.
Denna månade var full av snö och åter snö. Vi var insnöade ett par gånger. Värsta dagen var lillejulafton. Då vräkte det ner och det blåste. Trots vädret så gav vi oss ut på en biltur. Vi var bjudna på jullunch hos min pappa i Rydsgård. På vägen hem åkte vi och hämtade mamma i Skurup, för att sedan "dumpa" henne hos mina svärföräldrar. Vi skulle fira julen där. Tur att vi hämtade mamma, för annars så hade hon inte varit med och firat julen. Alla tågen var inställda.
Under juldagarna fick vi en underbar nyhet. Vill inte berätta vad det är, vet inte om jag får det heller.
Nyår firade vi hos vänner, med god mat, underbart sällskap och massor av skratt.

Detta är i korta drag vad som hänt under 2010 för mig. Jag har även försökt att träna en del.
Sen jag gjorde min GBP så har jag gått ner ca 35 kg. Jag är så otroligt stolt över mig själva att jag gemofört denna resan. Men sen jag vägde som mest så har jag gått ner ca 50 kg. Nu har jag ca 10 kg kvar att gå ner, sen är jag i mål. Men skulle min kropp säga stopp nu så är jag jättenöjd i alla fall. Detta är kilon som aldrig ska få komma tillbaks. Vill inte vara tjock något mera.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!!

Kram

Kommentarer
Postat av: Carina

Det är många som gjort lite olika årskrönikor och de är lite kul o läsa o titta på bilder. Ja livet är inte en dans på rosor jämt. Men en -->-->-@ ska du ha tyck ja för din otroliga viktresa. ;*)

Jag kämpar med LCHF och det fungerar men vi har haft en hel del jobbiga veckor nu då vi "kört i diket" så jag har gått upp några pust!

Ha det gott!

2011-01-03 @ 18:57:03
URL: http://carinasvirkning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0