Grillad kycklingfilé med gräddig vitlkssås

En jättegod kvällsmat blev detta. Kommer att laga till det fler gånger.



4-6 portioner

600 gram kycklingfilé
klyftorna från en hel vitlök
citronsaft
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk philidalphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin

Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugn en kort stund. Vispa ut pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hölften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen, sila och häll tillbaks i grytan. Koka upp och red med philadelphia ost.

Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0